Eén grote kraamkamer

Midden in onze winter (eind januari tot half maart) is met name in het zuiden en zuidoosten van de Serengeti een heuse geboortegolf bezig. Dagelijks worden er duizenden gazelle-, gnoe- en zebra kalfjes geboren. Al na enkele minuten staan de kalfjes op hun wankele poten, klaar om weg te rennen voor de vele op de loer liggende roofdieren. Een geweldige periode om op safari te gaan!

Deze reis gaat over nieuw leven en overleven in de prachtige natuur.
In de safariparken Serengeti, Ngorongoro Krater en Lake Manyara zit jij op de eerste rij, midden in de verschillende kraamkamers. Vertederend en spannend, maar zeker onvergetelijk!

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Arusha Dag 1
 • Lake Manyara Dag 2 - 3
 • Serengeti Dag 4 - 6
 • Ngorongoro Dag 7 - 8
 • Arusha - Amsterdam Dag 9 - 10

Reisschema

In onze koudste wintermaanden (januari – maart) geniet jij van het prachtige weer in Tanzania en ben je getuige van een heuse baby boom. Ontelbare nieuwe levens maar evenveel gevaren. In ons comfortabele green camp zit jij op de eerste rij voor deze geboortegolf tijdens de massale migratie van wildebeesten in Serengeti Nationaal Park. Voor nog meer nieuw leven bezoek je ook Lake Manyara en de vruchtbare Ngorongoro Krater, UNESCO Werelderfgoed.

Arusha

De reis begint in Arusha stad, de safari-hoofdstad van Tanzania. Je wordt op het vliegveld ontvangen en geniet van de eerste avond in een comfortabel hotel, in een buitenwijk van de stad. Op deze fijne plek geniet je dan al meteen, met een hapje en drankje, van de geluiden van krekels en jonge vogels op de achtergrond.

Lake Manyara

Voordat je bij het Lake Manyara Nationaal Park komt, rijd je door het dorpje Mto wa Mbu. Dit typisch Afrikaanse dorpje heeft een kleurrijke lokale markt met veel vers groente en fruit. Zeker de moeite waard om daar alvast even rond te kijken.

Je verblijft vervolgens twee nachten midden in (of nabij) het park, waar je ook een wandel- of nachtsafari kunt maken. De kans is groot dat er pasgeboren dieren met hun ouders voorbij lopen, terwijl jij geniet van een koud drankje bij de tent.

Serengeti

De volgende dag rijd je naar het zuidelijke deel van de Serengeti, het gebied waar op dat moment een heuse baby boom plaats vindt. Gelijktijdig trekt dat natuurlijk volop de aandacht van ontelbare roofdieren.

Serengeti betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Zo ver heb je in je leven waarschijnlijk nog nooit kunnen kijken. Op zoek naar vers gras trekken miljoenen dieren het hele jaar door dit park, dat zoveel te bieden heeft. In deze periode bevinden zij zich in het zuiden en zuidoosten van het park, waar de nu groene vlaktes veranderen in een heuse kraamkamer.

Ngorongoro

De weg van de Serengeti naar de Ngorongoro Hooglanden is een van de mooiste routes in Tanzania. Onderweg is er veel te ontdekken. Nieuw leven ontspruit zich alom.
Je overnacht in een sfeervolle lodge in de Ngorongoro Hooglanden gebied, iets buiten de Ngorongoro Krater.

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een geweldige safari in de Nogorongoro Krater. Met een beetje geluk spot je hier de jongen van de Big Five (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard, buffel).

Arusha - Amsterdam

De volgende dag wordt je wakker in Arusha stad. Je bent terug in de stad waar je safari begon. Je kunt ervoor kiezen om vandaag bij je lodge te blijven of een activiteit in de omgeving te doen.

Wil je nog meer zien en beleven? Dan is het natuurlijk mogelijk om deze safari te verlengen, bijvoorbeeld met een verblijf aan de Tanzaniaanse kust of een van de tropische eilanden.

Zo niet, dan vlieg je ’s avonds vanaf Arusha – het Kilimanjaro Airport – terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Details van de reis

Deze safari met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist alleen met jouw gezelschap in een vaste eigen jeep, samen met een professionele safari-gids van Explore Tanzania.

LeeuwtjesLeeuwtjesLeeuwtjesLeeuwtjes

Hoogtepunten

Prijsindicatie

Comfort accommodaties *:
€ 3820 p.p. bij 2 personen
€ 2845 p.p. bij 4 personen

Select accommodaties *:
€ 4655 p.p. bij 2 personen
€ 3690 p.p. bij 4 personen

Let op: Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Kleinschalige en sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden
 • Drankjes in de Green Camps (bier, wijn & frisdrank)
 • Privé safari in een 4WD jeep met een zeer deskundige gids
 • Mineraal water, koffie, thee & snacks tijdens safari
 • Flying Doctors verzekering
 • Entreegelden Nationale Parken
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten

Galerij

Beleef samen het Tanzaniaanse avontuur in de eerste maanden van het jaar, met overal nieuw leven – en op de loer liggende gevaren – tussen het verse gras!

Baby Boom in de bush-bush
Baby Boom in de bush-bush
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Kogatende
Lake Manyara safari
Serengeti vakantie
Baby Boom in de bush-bush
Vakantie Tanzania augustus
Ngorongoro vakantie
Baby Boom in de bush-bush
Wandelsafari Tanzania
Baby Boom in de bush-bush
Vakantie Arusha
Baby Boom in de bush-bush
Baby Boom in de bush-bush
Baby Boom in de bush-bush

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies