Herfst in Tanzania

Bezoek deze herfst Tanzania en laat je inspireren door de kleuren en ongerepte natuur in het Nyerere National Park. Gele savannes, rode aarde en groene bossen bieden in dit jaargetijde het decor voor de vele wilde dieren. Een schitterend herfstpalet, zo tegen het einde van het droge seizoen.

Ontdek de diverse landschappen van Tanzania in onze herfst, zowel boven water als onder water. Het vaste land en de eilanden. Elke dag verken je te voet, per boot of per jeep nieuwe gebieden, vol prachtig kleuren en vergezichten.
Stone Town op Zanzibar – Nyerere National Park – Mafia Eiland; een heerlijk ontspannende combi van cultuur, safari en ‘seafari’ in warme herfsttinten.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Stone Town Dag 1 - 2
 • Nyerere National Park Dag 3 - 5
 • Mafia Eiland Dag 6 - 9
 • Amsterdam Dag 10

Reisschema

Je herfstavontuur begint met een verblijf in het bruisende Stone Town op Zanzibar Eiland, een kennismaking van de mix van culturen.

Daarna vlieg je naar Nyerere National Park, voor een unieke safari waar je de wilde dieren ook te voet en vanaf het water kan bewonderen. Herfstkleuren tekenen het landschap.

De herfstreis vervolgt als een ‘seafari’ op Mafia Eiland. Je kunt ontspannen onder de palmbomen op het strand van de Indische Oceaan of de magische onderwaterwereld verkennen en de walvishaai aanschouwen. Jij bepaalt.

Stone Town

Bij aankomst op het vliegveld van Zanzibar word je opgehaald en naar de accommodatie gebracht in de historische binnenstad van Stone Town. Het stadje ademt de rijke Swahili geschiedenis.

Een stadswandeling voor de tweede dag door dit stadje, vol charmante winkeltjes, historische gebouwen, markten, musea en restaurants, is een echte aanrader. Een veelkleurig palet aan kleuren, geuren en smaken komt voorbij. De rijke geschiedenis en culturele diversiteit van dit UNESCO Werelderfgoed zullen je voor altijd bij blijven. ’s Avonds geniet je van de prachtige ondergaande zon op het dakterras van een van de vele restaurantjes.

Nyerere National Park

De herfstsafari start vandaag met een prachtige binnenlandse vlucht naar Nyerere National Park.

Na de landing rijd je naar de lodge, ondertussen genietend van het landschap en de dieren. Vanuit de lodge vinden de verschillende safari activiteiten plaats, begeleid door zeer ervaren gidsen. Je maakt safari’s per boot en jeep. Je hebt de vrijheid om per dag te beslissen wat je wenst te ondernemen. Tijdens een bootsafari is het fantastisch om de dieren vanaf het water aan de oever te zien. Een jeepsafari kan ’s ochtends en ’s middags, maar je kunt ook een hele dag op pad.

Op de laatste ochtend staat er een wandelsafari van een paar uur op het programma. Deze drie avontuurlijke en gevarieerde dagen bieden een unieke ervaring midden in de natuur.

Mafia Eiland

Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht, voor een panoramische vlucht naar Mafia Eiland. Daar word je opgevangen door een chauffeur, waar je herfstsafari vervolgt in een ‘seafari’.

Laat jezelf wegdommelen in een hangmat onder de palmen aan het strand of kies voor actie – zwemmen, snorkelen, duiken of vissen. Op Mafia is er voor elk wat wils.
De Chole Bay met haar vele eilanden, strandjes en zandbanken, is onderdeel van het Mafia Island Marine Park, heeft geweldige mogelijkheden om te snorkelen, zeilen en zwemmen. Tussen oktober en maart kun je hier snorkelen met walvishaaien!

Van exotische vogels spotten tot historische archeologische vindplaatsen verkennen, op Mafia is er van alles te ontdekken. Het is aan jou.

Amsterdam

Aan het einde van de middag vlieg je vanaf Mafia Eiland – via Dar es Salaam – terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Aan alles komt een einde, maar na deze herfstreis ga jij helemaal opgeladen de Nederlandse winter tegemoet.

Details van de reis

Je herfstreis begint op Zanzibar in het historische en bruisende Stone Town, een kleurrijke mix van culturen.

Vanaf hier vlieg je naar het Nyerere National Park en kun je kiezen voor een comfortabele tent of een luxe lodge midden in het park waar het je aan niets ontbreekt. Onder de sterrenhemel geniet je van de warmte van het kampvuur en de verhalen over de Afrikaanse wildernis. 

In de Indische Oceaan, midden in een beschermd natuurgebied, ligt het tropische eiland Mafia waar je de rest van deze herfstreis doorbrengt. 

Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Lake Manze Tented CampExplore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Lake Manze Tented CampExplore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Lake Manze Tented CampExplore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Lake Manze Tented Camp

Hoogtepunten

 • Swahili cultuur in Stone Town op Zanzibar
 • Safari’s per boot Nyerere National Park
 • Safari’s in open jeeps Nyerere National Park
 • Tropische stranden Mafia Eiland
 • Onderwater wereld Mafia Island Marine Park

Prijsindicatie

Comfort accommodaties *
€ 2180 p.p. bij 2 personen
€ 2140 p.p. bij 4 personen

Select accommodaties *
€ 3990 p.p. bij 2 personen
€ 3970 p.p. bij 4 personen

Exclusief accommodaties *
€ 6030 p.p. bij 2 personen
€ 6010 p.p. bij 4 personen

Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Kleinschalige en sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden tijdens safari en ‘seafari’
 • Gezamenlijke safari’s in een 4WD jeep en boot met een zeer deskundige gids
 • Entreegelden Nyerere Nationale Park
 • Binnenlandse vluchten
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten

Galerij

Nyerere National Park is een juweeltje in Tanzania, en wanneer je dat combineert met Stone Town op Zanzibar en het ongerepte Mafia Eiland, heb je een complete en heerlijke herfstreis vol natuur, dieren en cultuur.
Zo ga jij vol energie de Nederlandse winter tegemoet.

Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Sand Rivers Selous
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Sand Rivers Selous
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Strandvakantie Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania
Herfstkleuren in Tanzania

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis voor de herfstperiode, maar kan ook heel goed in andere perioden van het jaar worden georganiseerd. Jouw reis wordt door ons volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen, het seizoen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke reisadvies

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies