Een enorme variëteit aan landschappen

Weg van de drukte ben jij in dit ongerepte en ruige safarigebied in Zuid Tanzania, met afgelegen en kleinschalige accommodaties diep in de natuur.

Tijdens deze bijzondere voorbeeldreis bezoek je het ongerepte, ruige Ruaha National Park. Het grootste nationale park van Tanzania bestaat uit een golvend plateau met rotsformaties en baobabbomen, en grote groepen dieren rond de Ruaha rivier. De wandel- en jeepsafari’s in dit imposante en gevarieerde landschap zijn zeer bijzonder.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Dar es Salaam Dag 1
 • Ruaha Dag 2 - 5
 • Ruaha - vervolg Dag 6 - 9
 • Amsterdam Dag 10 - 11

Reisschema

Je safari begint zodra je in Ruaha het vliegtuig uitstapt.

Het Ruaha National Park is een zeer groot park en imposant vanwege de grote verscheidenheid aan landschappen en dieren. Ongerept en afgelegen, heeft het park zoveel te bieden. Je gaat vanuit meerdere locaties te voet en met de jeep op zoek naar de wilde dieren, die zich veelal ophouden rond de (vaak droge) rivier Ruaha rivier. Ook staat er een nachtsafari op het programma.

Dar es Salaam

De reis begint in Dar es Salaam; de hoofdstad van Tanzania.

Je wordt op het vliegveld ontvangen en geniet van je eerste avond in een comfortabel en smaakvol ingericht hotel op gunstige afstand van het vliegveld, aan het water in een buitenwijk van Dar es Salaam. Een fijne plek om ’s avonds te genieten van een hapje en drankje na de vlucht.

Ruaha

Vroeg in de ochtend maak je een prachtige binnenlandse vlucht vanuit Dar es Salaam. Je vliegt over eindeloze wildgebieden naar Ruaha National Park. Bij aankomst word je door jouw gids ontvangen en begint gelijk de safari onderweg naar je lodge.

Als je kiest voor de select optie, dan overnacht je de eerste nachten net iets buiten het park in een beschermd wildgebied. Een prachtige omgeving die extra bescherming geniet en heel geschikt is om te voet te verkennen. Naast deze wandelsafari’s maak je hier (open) jeepsafari’s, als je wilt ook ’s nachts. Daarnaast is het ook mogelijk een dorp in de omgeving te bezoeken en te leren van de lokale bevolking.

De exclusieve optie brengt je diep in het park op een van de mooiste locaties in het park, op een helling met een prachtig en weids uitzicht over de Ruaha vallei en de Mwagusi rivier. Je maakt je eerste safari’s per open jeep of te voet, onder leiding van topgidsen. Lekker relaxen kan bij het zwembad.

Ruaha - vervolg

Na een heerlijk ontbijt vertrek jij, met een binnenlandse vlucht, naar je volgende lodge op weer een heel andere en magnifieke locatie.

Met een open jeep verken je, deze tweede helft van je reis, dit ruige park dat haar naam dankt aan de Ruaha-rivier. De rivier trekt het hele jaar vele dieren aan. Onder andere impala’s, waterbokken, leeuwen, olifanten, buffels en de bedreigde Afrikaanse wilde hond leven in dit park. Ruaha heeft ook veel te bieden voor vogelliefhebbers.

Kies je voor de exclusief optie, dan is het nu jouw beurt om onder leiding van een topgids en ranger op wandelsafari te gaan en intensief te genieten van al het moois dat dit park te bieden heeft. Natuurlijk maak je hier ook (open) jeepsafari’s, overdag en/of ’s nachts.

Amsterdam

Aan het eind van de middag vlieg je vanaf Ruaha National Park  –  via Dar es Salaam of Nairobi – terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Of verleng jouw safari met bijvoorbeeld een strandvakantie op Zanzibar –, Pemba – of Mafia eiland.

Details van de reis

Jouw safari in Ruaha National Park is in open jeeps, samen met eventuele andere gasten van het kamp. Ter plekke kun je beslissen hoe jouw dag eruit ziet. Een volle dag of dagdeel op safari per jeep of te voet, of liever relaxen? Het is aan jou!

Ruig en ongerept RuahaRuig en ongerept RuahaRuig en ongerept RuahaRuig en ongerept Ruaha

Hoogtepunten

 • Jeepsafari’s in ongerepte natuurgebieden
 • Wandelsafari’s met ervaren gids en ranger
 • Ontmoeting lokale bevolking
 • Comfortabele binnenlandse vlucht

Prijsindicatie

Select accommodaties *:
€ 5360 p.p. bij 2 personen
€ 5080 p.p. bij 4 personen

Exclusief accommodaties *:
€ 7435 p.p. bij 2 personen
€ 7400 p.p. bij 4 personen

Let op: Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren. 

Inclusief

 • Alle transfers
 • Kleinschalige en sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden
 • Safari’s in een 4WD jeep en/of te voet met een zeer deskundige gids
 • Entreegelden Nationale Park
 • Binnenlandse vluchten
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten

Galerij

Beleef samen de ongerepte en gevarieerde Tanzaniaanse natuur in het minder bekende zuiden van Tanzania.

Ruig en ongerept Ruaha
Explore Tanzania - Accommodatie Ruaha National Park - Mdonya Old River Camp
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Vakanties Tanzania
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruaha safari
Ruig en ongerept Ruaha
Ruig en ongerept Ruaha
Ruaha safari

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen, het seizoen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies