Een kennismaking met Noord-Tanzania

Deze rondreis is een mooie eerste kennismaking met Tanzania. Je verblijft naar keuze in comfortabele lodges in prachtige en ongerepte landschappen, met een boeiende cultuur, ontelbare wilde dieren en heerlijke stranden. Een avontuur dat je samen beleeft en nooit weer vergeet!

Je bezoekt het Tarangire National Park, de Serengeti en de Ngorongoro krater, waar je bijzondere safari’s gaat maken midden tussen grote groepen dieren. Op zoek naar de Big Five. Zanzibar Eiland staat garant voor een ontspannen en tropische strandvakantie; een heerlijke afsluiting van deze rondreis door Tanzania!

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Arusha Dag 1
 • Tarangire Dag 2 - 3
 • Serengeti Dag 3 - 5
 • Ngorongoro Krater Dag 5 - 6
 • Zanzibar Dag 7 - 12
 • Zanzibar - Amsterdam Dag 12 -13

Reisschema

Maak kennis met de ongerepte natuur, vriendelijke mensen en het heerlijk eten in Tanzania. Je bezoekt verschillende parken in het noorden van Tanzania, elk met een eigen en divers landschap.
Tarangire met z’n vele olifanten, de Ngorongoro krater waar je de Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) kunt spotten en de massale migratie van wildebeesten in Serengeti Nationaal Park gaat meebeleven. Ontelbare wildebeest en zebra’s verplaatsen zich daar in een jaarlijks ritme door het gebied, op zoek naar vers gras, en met in hun kielzog vele roofdieren wachtend op hun kans.

Relaxen doe je daarna op het tropische eiland Zanzibar, voor de kust in de Indische Oceaan.

Arusha

De reis begint in Arusha stad, de safari-hoofdstad van Tanzania. Je wordt op het vliegveld ontvangen en slaapt de eerste avond in een comfortabel hotel met een tropische tuin aan de rand van Arusha.

Dit startpunt van je safari is een prima plek om met een lekker drankje nog even bij te komen van je vliegreis.

Tarangire

De gids van Explore Tanzania haalt jou op en samen begin je aan de safari. Je rijdt naar het westen door de Maasai Steppe naar Tarangire National Park. Dit park staat bekend om de gigantische baobabbomen en grote groepen olifanten.

Je overnacht je in een sfeervolle lodge, net buiten het park.

Serengeti

Vandaag vertrek je na je ontbijt voor een prachtige rit naar de Serengeti. Je rijdt langs het Lake Manyara, het dorp Mto wa Mbu en door het Ngorongoro gebied. De weg van de Ngorongoro Hooglanden naar de Serengeti is een van de mooiste routes in Tanzania.

Serengeti betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Zo ver heb je in je leven waarschijnlijk nog nooit kunnen kijken. Miljoenen dieren trekken het hele jaar door dit park, dat zoveel te bieden heeft. Je overnacht hier in een sfeervolle tented lodge.

Met lunchbox, ga jij de volgende dag op safari en geniet je van de ongerepte natuur en wilde dieren. Met de Ngorongoro Krater is dit een van de weinige plekken op aarde waar in 500 jaar niets is veranderd.

Ngorongoro Krater

Vandaag rijd je rustig de Serengeti weer uit, richting je volgende bestemming. Voor bijzondere ontmoetingen met de dieren hier is nog alle tijd. Observeren en genieten is het devies.

Je rijdt door naar de Ngorongoro Hooglanden, het Maasai gebied. In de loop van de middag kom je aan bij je lodge (of kampeerplek op de rand van de krater) en is het heerlijk relaxen.

De volgende dag doe je een halve dag safari in de wereldberoemde Ngorongoro Krater waar je met een beetje geluk de Big Five zou kunnen zien.

Zanzibar

Na je ontbijt vertrek je richting Arusha en kom je door het bruisende dorpje Mto wa Mbu. Aanrader is om hier even te stoppen voor een (optie) dorpswandeling of mountainbike safari en maak een praatje met de bevolking hier en/of (optie) geniet van een lokale lunch. Of doe de Treetop Walkway en ontmoet de bavianen in dit bos.

In de loop van de middag vlieg je vanaf het vliegveld in Arusha naar Zanzibar Eiland. Een prachtige vlucht met bijzondere uitzichten. De komende dagen geniet je van zon, zee en strand op het tropische eiland Zanzibar… Wil jij niet alleen in je hangmatje blijven, dan zijn er talloze opties zoals een specerijen tour, een bezoek aan het historische Stone Town (UNESCO Werelderfgoed). Of je kiest voor een zeiltocht in een traditionele dhow, snorkelen en een verse zeevruchten BBQ op een verlaten zandbank.

Zanzibar - Amsterdam

Na een laatste stranddag en een afscheid van je hangmat, vlieg je ’s avonds vanaf het Abeid Karumi Airport op Zanzibar terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt, vol nieuwe verhalen en ervaringen die je de rest van je leven gaat meenemen.

Misschien heb je het ‘Tanzania-virus’ inmiddels ook wel te pakken en wil je zo snel weer terug, om nog veel meer te ontdekken in dit prachtige land dat 22x zo groot is als Nederland.

Details van de reis

Deze kennismakingssafari met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist met jouw gezelschap in een vaste eigen jeep, samen met een professionele safari-gids van Explore Tanzania.

Serengeti vakantieTanzania en Zanzibar, een kennismakingTanzania en Zanzibar, een kennismakingTanzania en Zanzibar, een kennismakingTanzania en Zanzibar, een kennismaking

Hoogtepunten

 • Grote kuddes olifanten in Tarangire National Park
 • De dieren van dichtbij in Ngorongoro Krater (Werelderfgoed)
 • De massale migratie in Serengeti Nationaal Park
 • Een sfeervolle lodge aan het strand op Zanzibar Eiland

Prijsindicatie

Comfortabele lodges*
€ 3830 p.p. bij 2 personen
€ 2960 p.p. bij 4 personen

Of ben je meer van de basics? Kies dan voor onze avontuurlijke kampeersafari als introductie tot Tanzania, zoals beschreven in onze voorbeeldreis: ‘Back to basic Tanzania en Zanzibar’.

Let op 1: Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

Let op 2: Deze voorbeeldreis is indicatief en zal worden aangepast aan het seizoen dat je reist, voor de meest interessante safari beleving.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Eenvoudige en sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden (m.u.v. Zanzibar: alleen ontbijt)
 • Privé safari in een 4WD jeep met een zeer deskundige gids
 • Mineraal water, koffie, thee & snacks tijdens safari
 • Drankjes bij safari’s (bier, wijn & frisdrank)
 • Flying Doctors verzekering
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Binnenlandse vlucht Arusha – Zanzibar Eiland
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten
 • Lunch op Zanzibar

Video

Tanzania, een kennismaking. Video door klant Herwin Kwint.

Galerij

Beleef samen het Tanzaniaanse avontuur met een gevarieerde safari, in prachtige landschappen, en een heerlijke strandvakantie als afsluiter! 

Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Green Camp - wandelen in Serengeti
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Serengeti vakantie
Vakantie Tanzania augustus
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Wandelsafari Tanzania
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Explore Tanzania - Accommodatie Ngorongoro Krater - Mysigio Camp
Kati Kati Tented Camp
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking
Tanzania en Zanzibar, een kennismaking

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen, het seizoen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies