Wandelen in hartje Maasai gebied

Wandelen in heuvelachtig terrein in Noord Tanzania, fietsen door Maasai gebied en zwemmen in warmwaterbronnen. Ruige vlaktes van buitenaardse schoonheid en ongelooflijke vergezichten. Deze actieve en indrukwekkende reis zul je niet snel vergeten. Het Grote Rift-Vallei gebied heeft heel veel te bieden.

Je bezoekt op deze reis o.a. de stad Moshi en wandelt in heuvelachtig gebied rondom de bergen Ol’Doinyo Lengai, Longido en Kitumbeine. Watervallen in groene bergen en hete bronnen in een dor en vlak gebied, het zijn deze uitersten die je zullen bevallen!

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Moshi Dag 1 - 3
 • Momella Dag 4
 • Longido Dag 5
 • Kitumbeine Dag 6
 • Nagarirat Dag 7
 • Arusha Dag 8
 • Amsterdam Dag 9

Reisschema

Lijkt het jouw wat om in het heuvelachtig gebied in Noord Tanzania te wandelen, koele watervallen en ook warme bronnen te bezoeken? Daar dan weer zelf naar toe te fietsen door maanachtig Maasai gebied? Zonder andere toeristen in de Grote Rift Vallei te zijn? Dan past deze actieve en indrukwekkende reis heel goed bij jou. Je bezoekt de stad Moshi en haar omgeving, maar ook Arusha, Momella en de berg Ol’Doinyo Lengai. Een reis van verrassende uitersten!

Moshi

De reis begint in Moshi, een gemoedelijke stad in het noorden van Tanzania met een aantrekkelijke mix van Afrikaanse en Aziatische invloeden. Je wordt op het vliegveld ontvangen en geniet van de eerste avond in een comfortabele lodge, in een buitenwijk van de stad.

De volgende dag bezoek jij de indrukwekkende Chagga grotten en prachtige watervallen bij het rustige dorpje Marangu, aan de voet van Kilimanjaro. De 70m hoge Kuringe waterval van kristalhelder gletsjerwater is zeer indrukwekkend. De middag vervolgt met een bezoek aan een koffieplantage, om alles te weten te komen over het verbouwen en produceren van koffie.

Dag 3 kun je zelf naar wens invullen.

Momella

’s Ochtends stap je op de mountainbike naar de warmwaterbronnen van Rungai, 35 km van Moshi, net buiten de stad Boma, in het hart van de Sanya Plains.  Je fietst hier in 3 uur naar toe. Midden in een uitgedroogd en stoffig landschap komen deze bronnen op. Ze worden lokaal Chemka (koken) genoemd, maar zijn van een aangename temperatuur!

Helaas zit het water vol met fluor, zodat het niet als drinkwater kan worden gebruikt. Het kristalheldere, turquoise water is omgeven door palmbomen en kronkelende wortels en biedt een pittoreske plek voor een picknick en om even heerlijk te zwemmen. En het uitzicht op de Kilimanjaro op een heldere dag is ook fantastisch.

Hierna stap je in de auto en word je naar een je accommodatie in Momella gebracht, aan de rand van het Arusha Nationaal Park.

Longido

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 3 uur naar de berg Longido. Vanaf hier wandel je naar je eerste safarikamp. Na ongeveer 3 uur wandelen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. In de middag kan je ontspannen.

In de avond maak je een korte wandeling naar de Longido vlaktes waar er kans is dat je dieren zoals hyena’s, olifanten, gazelles, zebra’s etc. kunt zien.

Kitumbeine

In de ochtend rijd je ongeveer een uur, voordat je begint aan de volgende prachtige wandeling van ongeveer 10 kilometer. Je wandelt via het Kitumbeine Maasai dorp naar je volgende safarikamp. Tijdens deze wandeling is er weer kans dat je verschillende dieren ziet, zoals giraffen, zebra’s en herten soorten. Je wandelt door Maasai gebied, waardoor je van dichtbij kennis maakt met het vriendelijke lokale leven; Maasai kinderen met hun vee en de dorpjes.

Aan het eind van de middag kom je aan bij het kamp in een klein dorp op de flanken van de Kitumbeine vulkaan, waar  je geniet van een heerlijke maaltijden, drankjes en verhalen bij het kampvuur.

Nagarirat

’s Ochtends rijd je een kort stukje voor een wandeling van 10 kilometer naar Kitumbeine uitzicht punt. Hier heb je geweldig uitzicht op de bergen Kilimanjaro en Meru en de vele andere bergen in dit gebied.

Na deze wandeling rijd je naar het Nagarirat moeras, aan de voet van de Ol Doinyo Lengai. Hier geniet je van een lunch en daarna een wandeling van ongeveer een uur rondom het moeras. In dit gebied leven giraffen, gazelles en struisvogels.  Je wandelt door naar het wat hoger op de berg gelegen safarikamp, voor een prachtige zonsondergang voor nog een prachtige avond onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Arusha

Vanuit Nagarirat rijd vandaag je terug naar Arusha en word je bij de lodge afgezet.

Deze middag en avond kun je gebruiken om Arusha te verkennen.

Amsterdam

Je wordt vandaag bij je accommodatie opgehaald en naar Kilimanjaro Airport gebracht, voor een terugvlucht naar Amsterdam.

Wil je nog meer zien en beleven? Dan is het natuurlijk mogelijk om deze reis te verlengen, naar bijvoorbeeld Zanzibar Eiland of met een wandel- en/of jeepsafari in de Serengeti, Ngorongoro Krater, Ruaha of Selous / Nyerere of een van de andere prachtige nationale parken in Tanzania.

Details van de reis

Deze safari met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist met jouw gezelschap in eigen tempo en wordt begeleid door een professionele safarigids van Explore Tanzania.

Wandelen in hartje Maasai gebiedWandelen in hartje Maasai gebiedWandelen in hartje Maasai gebiedWandelen in hartje Maasai gebied

Hoogtepunten

 • Chagga grotten bij Moshi
 • Koffietour bij Moshi
 • Fietstocht naar Kikuletwa Hot Springs
 • 3-daagse trekking in heuvelachtig Maasai gebied
 • Maasai cultuur
 • Uitzicht op ‘Ol Doinyo Lengai

Prijsindicatie

Comfort accommodaties:
€ 1550 p.p. bij 2 personen
€ 1130 p.p. bij 4 personen
€ 980 p.p. bij 6 personen

Deze prijs kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. En hoger bij ongunstige wisselkoersen.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Alle accommodaties en maaltijden
 • Safari activiteiten, wandelingen
 • Engelssprekende gids bij fietstocht en wandelingen
 • Gebruik mountainbike
 • Vervoer bagage
 • Binnenlandse vluchten
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Flying Doctors verzekering
 • Mineraal water, koffie, thee en koekjes gedurende safari

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50
 • Optionele activiteiten

Galerij

Ontdek en beleef het ruige noorden van Tanzania eens op een heel eigen en actieve manier. Wandel in heuvelachtig gebied, fiets door uitgestrekte vlaktes, ervaar de Maasai vriendelijkheid, en zwem in de koele watervallen en warmwaterbronnen! 

Moshi safari
Moshi safari
Moshi safari
Moshi safari
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Explore Tanzania - Accommodatie Ngorongoro Krater - The Highlands
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied
Explore Tanzania - Accommodatie Lake Natron - Lake Natron Camp
Ol'Doinyo Lengai beklimmen
Wandelen in hartje Maasai gebied
Wandelen in hartje Maasai gebied

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies