Natuur, cultuur en yoga

Kom weer in contact met de natuur en met jezelf!

Wakker worden met alleen de geluiden van de natuur om je heen… Een kado helemaal voor jezelf, met dagelijkse yogasessies van je eigen instructeur. Maar ook safari’s, Maasai bezoek en heerlijk eten in goed gezelschap.

November is een goede maand om je op te laden voordat de winter begint. Een prachtige maand om in Noord Tanzania te zijn en te genieten van de natuur, cultuur, de dieren en de zon. De korte regens deze maand zorgen niet alleen voor wat verkoeling, maar ook prachtige luchten, jong groen en veel bloemen. De yoga wordt gegeven voor zowel beginners als gevorderden.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Arusha Dag 1 - 3
 • Arusha National Park Dag 3
 • Tarangire Dag 4 - 5
 • Cultural Heritage Dag 5
 • Maasai Dag 6 - 8
 • Ngare Nanyuki Dag 7
 • Arusha - vertrek Dag 8 - 9

Reisschema

Altijd al gedroomd om naar Tanzania te gaan, de (Maasai) cultuur te ervaren en jezelf onder te dompelen in het ritme van deze natuurlijke wereld?

In samenwerking met yogaschool Spirit of Yoga organiseren wij in de eerst week van november (03 – 11 november 2023) een compleet verzorgde yoga retreat in het noorden van Tanzania. Je geniet van yoga (vinyasa en yin), meditatie, de natuur, ontspannende massages (optie) en gezonde hapjes en drankjes.

Je bent te gast bij de Maasai en gaat op safari in Tarangire- en het prachtige Arusha National Park.

Arusha

Op 03 november 2023 vertrek je vanaf Schiphol en kom je in de loop van de avond aan in Arusha. Hier wordt je opgewacht door onze collega, die je naar je accommodatie brengt aan de rand van Arusha.

Deze prachtige en sfeervolle boerderij uit 1905 is gebouwd in koloniale stijl en ligt in de mooie bossen op de helling van de Mount Meru, waar je helemaal tot rust zal komen.

De volgende dag start je met je eerste (vinyasa) yogales. Na een gezamenlijk ontbijt kun je gebruik maken van alle faciliteiten van de lodge, zoals bijvoorbeeld de wellness en het zwembad. Of je gaat varen op de vijver van de lodge of (optie) maakt een fiets-, paardrij- of wandeltocht in de omgeving.

Iets later op de dag volgt er dan nog een (yin) yogasessie.

Arusha National Park

Vandaag vertrek je na de yoga en je gezonde ontbijt voor een dagtrip naar het Arusha National Park. Je maakt hier een jeepsafari op zoek naar de wilde dieren in dit park. Na de picknick lunch ga je per kano op zoek naar de wilde dieren in en rondom Lake Momella. Je gaat vandaag zeker giraffen, zebra’s, buffels, nijlpaarden, apen en ontelbare vogels zien.

De dag wordt afgesloten met weer een heerlijke ontspannende yin yogasessie.

Tarangire

Vandaag begint de dag vroeg met een early bird yoga sessie, waarna de gids van Explore Tanzania je ophaalt. De komende twee dagen staan in het teken van safari.

Je rijdt naar het westen door de Maasai Steppe naar Tarangire National Park. Dit park staat bekend om de gigantische baobabbomen en grote groepen olifanten.

Je overnacht op een schilderachtige plek, midden in de natuur en tussen de dieren. Vanaf een privé veranda, met spectaculair uitzicht over de Tarangire rivier en de hier drinkende olifanten en zebra’s.

’s Avonds is er geen yoga, maar deel je met elkaar de belevenissen van de dag met een heerlijk drankje bij het kampvuur, onder de sterren.

Cultural Heritage

Na het ontbijt vertrek je voor een ochtendsafari in dit prachtige en ruige park, voor een ontmoeting met de hier levende olifanten, leeuwen en baobabbomen.

Hierna rijd je door naar je volgende lodge, midden in de ongerepte natuur. Je bent hier te gast bij de vriendelijke Maasai en overnacht in een knusse authentieke boma. Een inspirerende kennismaking met deze fascinerende en kleurrijke cultuur.

Onderweg stoppen we nog bij het Arusha Cultural Heritige Centre, een grote winkel annex kunstgalerij. De plek waar het verleden en heden van de meer dan 120 volkeren van Tanzania op één enkele plek kunnen worden bekeken. Een ware schatkist van Afrikaanse kunst.

Maasai

Elke ochtend wordt je hier gewekt met een heerlijke kop warme koffie of thee, zodat jij kunt genieten van de opkomende zon boven de Kilimanjaro en de geluiden uit de bush. Dichter bij de natuur komt het niet.

Na een gezamenlijk ontbijt kun je gebruik maken van alle faciliteiten van de lodge, zoals bijvoorbeeld de wellness en het zwembad.

Na de ochtend – en middag yogasessies op het yoga platform, met uitzicht op de magnifieke Kilimanjaro, zijn er veel mogelijkheden om de Maasai beter te leren kennen. Bijvoorbeeld door hun verhalen bij het kampvuur en traditionele dansen. Maar ook een wandeling met een traditionele genezer op zoek naar helende kruiden of een fietstocht (optie) in de omgeving zijn mogelijk.

Ngare Nanyuki

Vandaag is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de school en het ziekenhuis in het het naburige Maasai dorp Ngare Nanyuki.

Ook kun je deelnemen aan een workshop ‘juwelen maken’ of gewoon heerlijk bijkomen in de zon, bij het zwembad met uitzicht over de wijdse Maasai steppen.

Wat je ook doet, het is genieten hier. Een verrijking!

Arusha - vertrek

Vandaag geniet je alweer van de laatste yogales met fenomenale uitzicht op de Kilimanjaro. De ochtend besteed je helemaal naar wens bij deze authentieke lodge waar je kunt genieten van de mooie locatie, de geweldige vergezichten, wellness (optie) en het zwembad.

’s Middags word je naar het vliegveld nabij Arusha – het Kilimanjaro Airport – gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Maar in plaats daarvan kun je natuurlijk ook deze geweldige yoga & safari week verlengen met bijvoorbeeld een beklimming van de Kilimanjaro, een safari in een of meer andere parken in Tanzania of een strandvakantie op een van de prachtige tropische eilanden van Tanzania of haar Indische Oceaankust.

Details van de reis

Deze yoga & safari week met Explore Tanzania is een groepsreis, en is tot stand gekomen in samenwerking met yogaschool Spirit of Yoga.
Alle genoemde activiteiten worden aangeboden voor de hele groep, maar het staat je uiteraard vrij om daarvan een of meerdere onderdelen over te slaan als dat een keer beter uitkomt.

Yoga & Safari weekYoga & Safari weekYoga & Safari weekYoga & Safari weekYoga & Safari weekYoga & Safari weekYoga & Safari week

Hoogtepunten

 • 2 maal daags Yoga (Vinyasa en Yin)
 • Eigen ervaren yoga instructeur
 • Jeepsafari Arusha National Park
 • Kanosafari Lake Momella
 • Jeepsafari Tarangire National Park
 • Kampvuurverhalen
 • Traditionele dans
 • Wandeling  Maasai genezer

Opties:

 • Fietstocht
 • Zwemmen
 • Paardrijden
 • Vegetarisch, vegan en/of detox
 • Massages
 • Bezoek Maasai dorp

Datum

Deze yogareis vertrekt van Schiphol op vrijdag 03 november 2023 (’s ochtends) en eindigt op zaterdag 11 november 2023 (’s ochtends).

De reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers. Er kunnen maximaal 11 deelnemers mee. Dus geef je snel op want vol=vol. 

Prijsindicatie

De prijs voor deelname aan deze groepsreis is:
€ 2590 p.p. op basis van een gedeelde kamer (bij 5 deelnemers)
€ 2350 p.p. op basis van een gedeelde kamer (bij 11 deelnemers)

De toeslag voor een eigen kamer is: € 375 p.p.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Welkomst drankje
 • 7x overnachting
 • Gebruik van alle faciliteiten van de accommodatie
 • Gratis water, koffie en thee
 • 7x ontbijt en 6x diner (al dan niet vegetarisch of vega)
 • 2x per dag yoga (vinyasa en yin) met Spirit of Yoga
 • Genoemde excursies (zoals jeepsafari’s, kanosafari)
 • Kick-off bijeenkomst half oktober

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Eigen yoga materiaal
 • Massages
 • Optionele activiteiten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50) en SGR (€5,00)

Yoga en meditatie

Yoga
Een afwisseling van Vinyasa yoga, 1x daags, en Yin yoga, 1x daags.

Vinyasa yoga is een actieve yogavorm met adem-gesynchroniseerde bewegingen. Vinyasa is van nature Yang – stevig, actief en op spierkracht gericht. Omdat alles in het leven bestaat uit de juiste balans, combineren we Vinyasa met Yin.

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga, waarbij het bindweefsel wordt aangeraakt. Het is de receptieve en meer energetische kant van yoga.

Meditatie
We gebruiken ademhalingsoefeningen om te landen, de verbinding te leggen met ons gevoel, de geest te verruimen en om het zenuwstelsel te ontspannen. Daarna word je uitgenodigd om deze staat van ‘presence’ te verdiepen in de meditatie die volgt. Een mooie gelegenheid om dieper in jezelf te gaan en zonder oordeel aanwezig te zijn met wat zich aandient.

Bianca

Yoga instructeur Bianca heeft veel ervaring en is zeer gedreven in haar vak. Graag vertelt ze kort over haar passie.

Bianca Visser: “Na mijn eerste yoga ervaring dacht ik gelijk “hier wil ik meer van weten!”
Het voelde zo goed voor mijn lichaam en geest al na de eerste les. Magisch voelde het voor mij.
Toen ben ik in 2007 begonnen met mijn eerste opleiding, daarna volgden nog meerdere opleidingen. Ik geef vinyasa flow, hatha en yin yoga, maar stem vooral af wat mijn leerlingen nodig hebben. Ik heb nu 13 jaar mijn eigen studio in Apeldoorn. Tevens ben ik gediplomeerd masseuse en heb me gespecialiseerd in bindweefselmassage en cupping!
Ik verwerk adem-oefeningen, meditatie, yoga nidra en filosofie in mijn lessen!
Voor mij is yoga een levensstijl!
Mijn wens is zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze manier van leven, om zo veel meer uit ons bestaan te halen.”

Galerij

Gun jezelf deze compleet verzorgde en ontspannende yoga & safari week,
en geniet van de natuur, de dieren, de Maasai,
het gezonde eten en de yoga.

Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
ngare sero mountain lodge arusha
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Explore Tanzania - Accommodatie Tarangire - Kuro Tarangire
Tarangire safari
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Tarangire safari
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week
Yoga & Safari week

Yoga groepsreis

Deze yoga & safari week is een groepsreis van Explore Tanzania in samenwerking met yogaschool Spirit of Yoga.
Geef je snel op want vol = vol.

Gun jij jezelf deze yoga & safari week?

Neem direct contact met ons op!

Klik voor meer voorbeeldreizen, bijvoorbeeld de 8-daagse Yoga Retreat op Zanzibar,
of een reisadvies op maat op een van onderstaande buttons:
voorbeeldreizen Contact