Reizen naar Tarangire National Park

Tarangire National Park staat bekend om zijn hoge populatie aan olifanten en prachtige eeuwenoude baobabbomen.

Het park ontleent zijn naam aan de Tarangire rivier die door het park stroomt en waarvan het verse water vele dieren trekt om er te komen drinken.


 • Oppervlakte 2.850 km2
 • beste reisseizoen het hele jaar
 • voorjaarsregenseizoen rond april /mei
 • najaarsregenseizoenrond november

Over Tarangire National Park

Het Tarangire National Park heeft een zeer afwisselend, prachtig ruig en heuvelachtig terrein, rond een slingerende rivier waar vele dieren komen drinken.

Daarnaast is het park beroemd om haar enorme baobab bomen, gele acacia’s, kleine moerassen en palmbomen.

Landschap van Tarangire National Park

Het Tarangire National Park heeft het meest gevarieerde landschap van Noord-Tanzania. Met zowel magistrale baobabs, vele zonovergoten termietenheuvels alsook grasrijke savannes en uitgestrekte moerassen.

Het park wordt in tweeën gesplitst door de slingerende Tarangire-rivier, met op sommige plekken steile rivieroevers. Deze rivier is in de droge tijd de voornaamste levensader voor de wilde dieren in het gebied. Gedurende de jaarlijkse droge periode verzamelen de rondtrekkende hoefdieren zich hier om te voeden, te drinken en zich voort te planten. Met in hun kielzog de roofdieren.

Na de droge periode volgt een periode met korte regens en verandert het park volledig in een groene oase. De dieren trekken verder en verspreiden zich over een gebied dat tien keer groter is dan het park.

Klimaat en seizoen

Het weer in Tarangire National Park is gematigd en prettig. Gedurende het jaar wordt het overdag zelden te warm, maar is het in de nacht en ochtend behoorlijk fris.

Juni tot oktober – In deze droge periode liggen de middagstemperaturen liggen rond de 26 graden. De dagen zijn helder met blauwe luchten. ’s Nachts is het zo’n 14 graden of soms lager, wel tot het vriespunt bij een koufront. De dieren trekken nu massaal naar de Tarangire rivier op zoek naar water.

November en december – In deze periode kan er gedurende zo’n 30 dagen een regenbui vallen. Maar veel hinder zal je safari daar niet van ondervinden, omdat het nooit de hele dag regent. Overdag is het zo’n 29 graden, en ’s nachts ongeveer 17 graden.

Januari en februari Dit is de droge periode tussen twee groene periodes in, grote groepen olifanten zijn in het park te vinden.

Maart tot mei In deze periode is er veel bewolking en zal er op de meeste dagen wel een bui vallen, maar het regent nooit de hele dag. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 27 graden overdag en 17 graden ’s nachts en door koufronten soms nog wel een stuk frisser.

Interessante weetjes

1. “In de jaren dat wij in Arusha woonden, bracht ik met mijn ouders en zus in Tarangire National Park regelmatig onze weekenden door en genoten we van de prachtige natuur en vele dieren.” aldus Marjolijn Pronk, eigenaar van Explore Tanzania, over haar geliefde park.

2. De hoogtes in het Tarangire National Park variëren sterk van 985 tot 1.528 meter.

3. Tarangire National Park kan worden bereikt via een verharde weg ten zuiden van Arusha stad, in minder dan twee uur. Lake Manyara National Park ligt op 70 km rijden.

4. De oudst bekende moeder olifant (57 jaar) die een gezonde tweeling heeft gekregen, leeft in Tanrangire National Park.

5. Het Tarangire National park is ook beroemd om de termietenheuvels die in het landschap voorkomen. Termietenheuvels, met een uitgebreid systeem van tunnels en gangen die ook dienen als ventilatiesysteem, kunnen soms wel dertig meter in doorsnee zijn.

6. Een termietenpopulatie bestaat uit werknemers (blind en zonder vleugels, om de anderen te voeden en verzorgen), soldaten (die de anderen beschermen tegen indringers met hun giftige speeksel) en de koning en de koningin (tot wel zes keer zo groot als de rest en zorgt voor de voortplanting).

7. Baobabbomen bereiken een hoogte van 5 tot 30 meter en hebben een stam met een diameter van 7 tot 11 meter. Baobabbomen kunnen wel tot 120.000 liter water opslaan in hun stam om zware droogte te doorstaan. Maar ondanks dat lijken ze de strijd tegen de opwarming van de aarde langzaam te verliezen.

8. Olifanten eten de zachte bast van de baobabbomen en bavianen en andere apen eten haar vruchten. Vandaar de naam apenbroodboom.

Activiteiten

Tarangire National Park is rustig en relatief onbekend.

Een safari in Tarangire National Park is een absolute aanrader!

Tarangire safariTarangire safari

Safari

Een jeep safari in Tarangire National Park is prachtig! Als korte safari of als onderdeel van een safari rondreis in het noorden van Tanzania. Tijdens de safari reis je in een privé Toyota Landcruiser samen met een privé safari gids. Gedurende alle safaridagen beschik je over dezelfde auto en gids.

Tijdens deze safari bepaal je in overleg met de safari gids het dagprogramma. Het doel van hem zal zijn om zoveel mogelijk te laten zien. Misschien begin je de safari bijvoorbeeld bij zonsopkomst, of na een rustig ontbijt? Het is aan jou.

Je kunt tot zonsondergang genieten van de safari, of misschien wil je iets eerder terugrijden voor een rustige middag bij de lodge. Je hebt alle tijd aan jezelf.

Ballonvaart

Beleef  Tarangire Tanzania vanaf grote hoogte. Tarangire National Park biedt een adembenemend landschap om overheen te vliegen.
Laat je – afhankelijk van het seizoen – meevoeren met de wind en ervaar Tarangire National Park vanuit de lucht!
De luchtballon vertrekt ’s ochtends al in alle vroegte vanaf de noordwestelijke hoek van het Silale-moeras, voor een geweldige zonsopgang boven de Tarangire rivier. Je geniet van het uitzicht op de Lolkisale-heuvel en het uitgestrekte Silale moeras. Na een vlucht van ongeveer een uur staat er – midden in de wildernis, tussen de torenhoge baobabbomen – een heerlijk champagneontbijt voor je klaar.
Een geweldige manier om je dag mee te beginnen!

Dieren in de omgeving

Hoogtepunten in Tarangire National Park zijn grote groepen olifanten en buffels, gemsbokken, koedoe en leeuwen.

Veel voorkomende dieren zijn verder o.a.: apensoorten, jakhalzen, stokstaartjes, zebra’s, zwijnen, giraffes en wildebeesten.

Klik hier voor een dierenoverzicht

Dieren overzicht Tarangire safari

 • Baviaan
 • Buffel
 • Cheetah
 • Dikdik
 • Eland
 • Gazelle
 • Giraffe
 • Impala
 • Leeuw
 • Luipaard
 • Mangoest
 • Verschillende vogelsoorten
 • Vervet aap
 • Waterbok
 • Wilde hond
 • Wildebeest
 • Zebra

Zie jij jezelf al zitten in Tarangire National Park?

Bekijk ook de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies

Accommodaties in Tarangire National Park

De accommodaties in Tarangire National Park zijn allemaal sfeervol en kleinschalig en hebben stuk voor stuk schitterende tot spectaculaire uitzichten.

Chem Chem Lodge

Tarangire National Park, Noord Tanzania
Safari lodge, All inclusive
€ 1600 tot € 1970 pppn (all inclusive)

Elewana Tarangire Treetops

Tarangire National Park, Noord Tanzania
Safari lodge, Volpension
€ 725 tot € 840 pppn (volpension, drankjes)

Forest Chem Chem

Tarangire National Park, Noord Tanzania
Safari lodge, All inclusive
Prijs op aanvraag (all inclusive)