De beste safarigidsen

Tijdens jouw safari in Tanzania ga je op reis met een van onze professionele safarigidsen, die bekend staan als de meest professionele safarigidsen binnen de Tanzaniaanse safari industrie. Ze spreken vloeiend Engels en zijn hoog opgeleid via ons eigen trainingscentrum.

De kwaliteit en opleiding van onze gidsen zijn heel erg belangrijk voor een mooie safari. Omdat een goed opleidingscentrum voor safarigidsen in Tanzania ontbrak, heeft Explore Tanzania samen met haar partner Wayo Africa een eigen trainingscentrum opricht.
Alle gidsen worden nu getraind via het Zuid-Afrikaanse FGASA systeem. Daarnaast volgen ze eens per jaar een intensieve meerdaagse EHBO cursus. Dat geeft een veilig gevoel op reis. 

De meest mannen begonnen hun carrière tijdens het begeleiden van activiteiten zoals wandelsafari’s, kanotochten, nachtsafari’s en dorpswandelingen. Gedurende deze jaren zijn zij door Wayo Africa opgeleid, over de kleinste details in de natuur. Kennis van zowel de natuur als de mens maakt een fantastische gids. Alleen de besten worden daarna geselecteerd en opgeleid tot safarigids. Het opleiden stopt nooit en Wayo Africa exploiteert het meest succesvolle trainingscentrum in Tanzania. Jaarlijks worden er meer dan 100 safarigidsen opgeleid.
Naast een goede training zijn wij trots op een vaste groep aan zeer ervaren gidsen die vanaf dag 1 met ons samenwerken. Een hechte familie met passie voor de natuur en onze gasten.


Onze gidsen:


Emmanuelle

Emma zag in zijn jeugd veel safarigidsen reizen door Mto wa Mbu, het dorp waar hij is opgegroeid. Dit inspireerde hem om zelf een safarigids te worden. Na zijn diploma in Tourism Management, werd hij 2009 ‘activity guide’ en  begeleide hij vijf jaar lang gasten op culturele uitstapjes, mountainbiken, kanoën en wandelsafari’s en leerde zoveel als hij kon over de Tanzaniaanse natuur en dieren…
Met een stralende glimlach deelt hij graag zijn kennis, vooral met kinderen. “Ik hou van mijn land.”

Emma spreekt ook Spaans en verwelkomt jou in Tanzania: “Karibu sana” – “De nada” – “Je bent van harte welkom”

Onze gidsen
Onze gidsen

James

James is al meer dan vijftien jaar een safarigids en heeft het grootste deel van zijn leven in Arusha gewoond. In 2002 begon onze samenwerking en bracht James zijn kennis en ervaring als wandel gids mee voor het team. James gedijt op het feit dat elke dag echt anders is tijdens een safari. Hij geniet ervan dat de natuur elk seizoen verandert.

“Je zit hier niet naar een film te kijken, dit is echt!” Aldus James.

“De verbazingwekkende diversiteit van het landschap en de soorten dieren maakt een bezoek aan Tanzania absoluut de moeite waard. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten en de schoonheid van mijn land met jou te delen! Misschien wel tijdens een avontuurlijke wandelsafari… Karibu.”


“De gids en gastheer voor de hele safari wordt absoluut een vriend.”


Onze gidsen

Regina

Regina is een gepassioneerde gids. Geïnspireerd door het toerisme in haar jeugd, voltooide ze een toerismeopleiding en begon in 2021 als stagiair-gids in Arusha. Na zes maanden training werd ze een officiële activiteitentourgids. Sinds 2023 is Regina gediplomeerd safarigids.

“Het is mijn doel om meer en betere diensten te bieden om aan de verwachtingen en tevredenheid van de klanten te voldoen, en vooral om de klanten te verbinden met de natuur.”

Regina geniet ook zelf erg van de verbinding met de natuur. Ze benadrukt dat vrouwen ook uitstekende safari-gidsen kunnen zijn, ondanks algemene vooroordelen. Ze nodigt iedereen uit om Tanzania te bezoeken en te genieten van de rijke natuur en cultuur.

Onze gidsen

Aloyce

Aloyce werd geboren in de hooglanden van de Kilimanjaro. Hij behaalde zijn Advanced Certificate in Tour Guiding en een certificaat in de Franse taal. In 2008 kwam Aloyce in dienst als ‘activity guide’. Hij is een van onze safarigidsen die zich heeft opgewerkt door middel van het intern trainingsprogramma voor gidsen. Hij nam onze gasten mee tijdens dorpswandelingen, kanoën en fietsen. Hij geniet ervan om onze gasten te begeleiden in zoveel bijzondere plekken in Tanzania.

Aloyce zijn favoriete plek is het noorden van de Serengeti tijdens het droogseizoen (juli t/m oktober). Want het is daar dan vol met dieren. “Het is spannend om de kuddes gnoes te zien als ze bij de Mara rivier aankomen en de rivier oversteken”.

Joseph

Joseph is een trotse Maasai en een van onze safarigidsen die zich heeft opgewerkt door middel van ons intern trainingsprogramma. Nadat hij een diploma in Professional Tour Guiding & Leadership behaalde begon hij als een ‘activity guide’.  Door zijn toegenomen kennis van de natuur en wilde dieren, werd Joseph een safarigids en onlangs is hij gepromoveerd tot wandelgids. Joseph zag ooit in Lake Manyara National Park, heel ongebruikelijk, een vervet aap een baviaanjong verzorgen. Hierdoor besef je dat het niet alleen om de Big Five gaat.

Joseph geniet op een wandelsafari van de kleine dingen, die soms over het hoofd worden gezien. “Karibu Tanzania” (van harte welkom in Tanzania).

Onze gidsen
Onze gidsen

George

Explore Tanzania werkt sinds dag 1 met George samen. Hij heeft in al die jaren gasten begeleidt in gebieden zoals Arusha, Mkomazi, Tarangire, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Krater evenals wandeltochten op de Kilimanjaro en bij Lake Natron. Hij heeft de Kilimanjaro meer dan 20 keer beklommen.

George is geboren in de Serengeti dus het is geen wonder dat dit zijn favoriete plek is. Hij heeft ook jaren gewerkt voor de Frankfurt Zoological Society die onderzoek doet naar de leeuwen in Serengeti. Zijn enthousiasme en enorme kennis van wilde dieren zal ervoor zorgen dat jouw safari een onvergetelijke ervaring wordt.


“Zonder hem was onze safari nooit zo bijzonder geworden.”


Onze gidsen

Leonard

Leonard groeide op op de hellingen van de Kilimanjaro. In 2010, na het behalen van zijn Advanced Certificate in Tour Guiding, werd zijn droom gerealiseerd en werd Leonard een safarigids.
Leonard heeft een bijzondere liefde voor de centrale Serengeti. “Er is altijd iets interessants te zien tussen de verschillende habitats van bos, grasland, rotsachtige uitsteeksels (kopjes) en zoet water.” Leonard gidst met veel plezier kinderen en ziet ze graag plezier maken, terwijl ze leren over de omgeving en hoe alles in de natuur past bij elkaar. Leonard gaat voor een authentieke Afrikaanse natuurbeleving.

“Het is geweldig om de opwinding op de gezichten van kinderen te zien, en om daar deel van uit te mogen maken.”

Onze gidsen

Zephania

Het Ngorongoro gebied is waar Zeph opgroeide en van kinds af aan wist hij dat hij een safarigids wilde worden. Af en toe kreeg hij de kans om als jongen de Ngorongoro Krater in te gaan om leeuwen te zien. Dit waren zulke geweldige ervaringen voor hem en als hij terug kwam vertelde hij zijn verhaal aan iedereen. Zijn drang naar kennis bracht hem bij Explore Tanzania waar hij als ‘activity guide’ begon. Na drie jaar is hij gepromoveerd tot safarigids. Hij is erg blij dat hij veel tijd in de bush mag doorbrengen.

“Ik leer voortdurend meer over de prachtige natuurlijke wereld en ik zou vereerd zijn om mijn kennis en ervaring met jou te delen – een mens is nooit te oud om te leren. Tanzania is een zeer rustig land en we doen ons uiterste best om dit wereldwonder te beschermen.”