Over Explore Tanzania

Ik ben Marjolijn Pronk, de oprichter van Explore Tanzania.
Wij organiseren individuele reizen naar het ultieme safariland:
het pure en authentieke Tanzania, op maat gemaakt en volledig afgestemd op jouw wensen.

Tanzania will change you, for good

Als de liefde voor een land zo met je eigen zijn is verweven, dan is je grote wens dat het goed gaat met dat land en dat je daar een bijdrage aan kunt te leveren. Tanzania ligt verankerd in ons hart. We voelen ons één met de hartelijkheid van de Tanzanianen, met de stilte en de schoonheid van de overweldigende natuur, met de diversiteit van het landschap, met de cultuur en de geschiedenis. Soms wil je iets dat heel mooi is voor jezelf houden, wij willen Tanzania graag en vooral op onze manier delen met onze reizigers: persoonlijk, betrokken en bewust, omdat voor ons juist die beleving recht doet aan het prachtige land en haar inwoners.

Tanzania is een van de plekken op de wereld waar de ongereptheid je terugbrengt naar je eigen basis, puur en in balans, zoals de natuur bedoeld is. Bijna geruisloos wordt je opgenomen in de omgeving en ervaar je de weidsheid en de wijsheid van alles om je heen. De natuur die geeft en ontvangt, in Tanzania ben je daar onderdeel van als je de tijd neemt om het land zonder haast en met een open blik te ervaren. En het voor altijd in je gevoel en in je herinnering vast te leggen. In kleinschalige lodges en Green Camps op bijzondere locaties, tijdens de safari met lokale gidsen, mijmerend met een drankje onder de sterrenhemel, tijdens een wandeling door een dorpje, tijdens het ontwaken met dierengeluiden in de verte. Een reis naar Tanzania versmelt werelden. Het is een reis die je horizon verbreedt. Het laat je zien dat vriendelijkheid je dag maakt, dat je voor een rijke ervaring geen westerse luxe nodig hebt en dat stilte je terugbrengt naar het nu.

De gesprekken met Tanzanianen zullen je altijd bijblijven. Ze zijn blij met je komst en met trots laten ze hun land aan je zien. Ze staan open voor contact en zorgen goed voor je. Veel van hun uitspraken ontlenen ze aan hun leven met de natuur, het zijn wijsheden die je mee terug neemt naar huis en waar je nog vaak met een glimlach aan terugdenkt en misschien wel naleeft. Toerisme is voor Tanzanianen een belangrijke inkomstenbron. Duurzaam toerisme draagt meer bij dan alleen inkomsten. Met duurzaam toerisme toon je je respect voor de natuur, voor de gewoontes, tradities en erfgoed, en ondersteun je de ontwikkeling van het land. Het betekent verantwoordelijkheid voor wat je brengt, wat je achterlaat en meeneemt door bewuste keuzes te maken in hoe wij je reis voor je mogen vormgeven.

Hoe het allemaal begon…

Tanzania is voor mij een tweede thuis. Ik heb er de eerste 13 jaar van mijn leven gewoond. Ons gezin woonde in Arusha, een stad aan de voet van Mount Meru en vlakbij de Kilimanjaro. Mijn vader werkte voor een Nederlands bedrijf die in groentezaden handelt. Ik heb daar een fantastische jeugd gehad, het waren hele bijzondere jaren. Aan de keukentafel sprak ik Nederlands met mijn ouders, op straat sprak ik Swahili en Engels.

Ons verhaal


Jouw reis op maat

Terug in Nederland en na een aantal jaren werkervaring in de hotel-industrie was ik nog onverminderd vol van het land, en groeide de ambitie om iets te doen met Tanzania. Ik wilde dat mooie land met anderen delen en hen Tanzania helpen ontdekken. Daartoe richtte ik in 2002 Explore Tanzania op.

Toen ik begon organiseerden de reisorganisaties die er waren voornamelijk groepsreizen. Daar wilde ik verandering in brengen. Bij elke klant vroeg ik me af, wat voor mensen zijn het? Waar houden ze van? Daardoor is geen één reis bij ons hetzelfde. We hebben een groot aanbod aan actieve safari’s, waar je niet alleen in de auto zit maar ook wandelt, fietst, kanoot, paardrijdt of golft. Je verblijft in unieke en kleinschalige lodges. Helemaal bijzonder zijn onze Green Camps, authentieke milieuvriendelijke kampen. Onze reizen zijn altijd avontuurlijk, en als de reiziger het wenst maken we van de vakantie een luxe reis waar het aan niks ontbreekt.


Ons verhaal

Reizen in Tanzania in vogelvlucht

Explore Tanzania staat voor:


Thuis in Tanzania

Wij zijn thuis in Tanzania. We kennen de mooie plekken en werken samen met de mensen daar en weten daarom precies wat we kunnen verwachten. En omdat we ruim 20 jaar ervaring hebben met het organiseren van safari’s, weten wij samen wat een goede safari is en welke combinatie van gebieden en accommodaties zorgen voor een perfecte safari, afgestemd op het seizoen waarin je reist.

Thuis in Tanzania - Explore Tanzania
Ons verhaal

Persoonlijk

We kennen de mensen, het land en de cultuur. We houden van het land en reizen meerdere keren per jaar zelf naar Tanzania en bewaken zo zelf de kwaliteit van onze reizen. Alle bestemmingen hebben we zelf bezocht en alle activiteiten hebben we zelf ervaren. Dat maakt het heel persoonlijk. Zo verblijf je bij ons niet in hotels van internationale ketens, maar in unieke en kleinschalige lodges waar de lokale bevolking werkzaam is.

Dat persoonlijke karakter merk je niet alleen aan onze reizen. Wij zijn geen corporate. Als je ons belt dan krijg je direct Marjolijn of een van de collega’s aan de lijn en de reisadviezen komen direct van onze hand.

Duurzaam

Duurzaam reizen vinden wij heel belangrijk. We weten als geen ander wat het effect van reizen op de mensen en de natuur van onze bestemming kan zijn. Het is dan ook onze ambitie om geweldige reizen te organiseren, waarbij we de positieve impact van toerisme trachten te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van authentieke, avontuurlijke reizen in Tanzania. Door met Explore Tanzania te reizen toon je je respect voor de natuur, de mens en hun tradities en ondersteun je de ontwikkeling van het land. Zo kun je bij ons verblijven in Green Camps, authentieke en milieuvriendelijke kampen die, naast een prachtig uitzicht op de mooiste locaties, minimale impact op het milieu hebben omdat ze bijvoorbeeld werken op zonne-energie en een eigen mineraalwatersysteem hebben. Hier kun je lezen wat we allemaal nog meer doen om onze reizen te verduurzamen.

Explore Tanzania Duurzaam
Ons verhaal

Het team

Ellen Buysrogge – ervaren senior reisadviseur. Verliefd op Afrika vanwege de geuren, kleuren en het wildlife. Ellen heeft veel reizen gemaakt, zowel privé alsook in de functie van reisbegeleider. Tanzania is haar favoriete land vanwege de uitgestrekte parken, witte stranden en vriendelijke bevolking.

Paul Mulder – sales en bedrijfsvoering. Weet als voormalig hotelier en veel-reiziger wat een reis en accommodatie onvergetelijk maakt. Houdt van Tanzania vanwege haar puurheid, rijke culturele historie en verscheidenheid aan mogelijkheden.

Marjolijn Pronk – eigenaar en al ruim 20 jaar dé Tanzania deskundige in Nederland. Opgegroeid in Tanzania en pionier op het gebied van safari’s op maat naar Tanzania. Reist regelmatig naar haar geliefde Tanzania op zoek naar de beste en meest bijzondere plekjes.

Laura Hurenkamp – allround marketeer. Is social media expert en sinds haar studieproject ‘bewustwording’ aan de voet van de Kilimanjaro helemaal verslingerd aan Tanzania. Laura’s specialisatie is storytelling en wil het liefst de hele wereld laten weten hoe mooi Tanzania is.

Marloes Schep Pronk – ervaren senior reisadviseur. Opgegroeid in Tanzania en de zus van …. Met haar hart nog deels in Tanzania – vanwege het mooie weer waardoor je het hele jaar lekker buiten kan zijn, de super lieve mensen, prachtige natuur en de relaxte sfeer – is deze baan voor haar een perfecte combinatie met haar leven hier.

Ons verhaal
Ons verhaal

Jennifer van Vliet – reisadviseur. Heeft een achtergrond in de horeca en als eigenaresse van een duurzame cadeauwinkel. Daarnaast heeft ze een grote voorliefde voor Afrika, waar haar vader is geboren. De uitgestrekte savannes vol prachtige wilde dieren en vooral ook de vriendelijkheid van de lokale mensen geven haar veel energie.

Jodi Buiting – sales support. Tijdens haar opleiding Tourism Managment heeft ze een half jaar mogen proeven aan het moois dat Afrika te bieden heeft. Een ervaring die haar altijd zal bijblijven. Graag deelt ze haar positieve ervaring met anderen, en helpt ze jou op weg tijdens het boeken van een onvergetelijke, levensveranderende reis!

Het kantoor

Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Apeldoorn in het Newday Offices pand. In onze kantoorruimte hebben we een omgeving gecreëerd waar het voelt alsof je al een klein beetje in Tanzania bent. Zo kijken we uit over de Ngorongoro krater en werken we naast het strand van Zanzibar.

Ons verhaal