Over Explore Tanzania

Ik ben Marjolijn Pronk, de oprichter van Explore Tanzania.
Wij organiseren individuele reizen naar het ultieme safariland:
het pure en authentieke Tanzania.

Op maat gemaakt en volledig afgestemd op jouw wensen. Ik ken dit land als geen ander, ik ben in Tanzania opgegroeid en ken het land op m’n duimpje. Wij nemen je graag mee naar het pure en authentieke Tanzania en weten zeker dat ook jij verliefd zult worden op dit prachtige land.

Hoe het allemaal begon…

Tanzania is voor mij een tweede thuis. Ik heb er de eerste 13 jaar van mijn leven gewoond. Ons gezin woonde in Arusha, een stad aan de voet van Mount Meru en vlakbij de Kilimanjaro. Mijn vader werkte voor een Nederlands bedrijf die in groentezaden handelt. Ik heb daar een fantastische jeugd gehad, het waren hele bijzondere jaren. Aan de keukentafel sprak ik Nederlands met mijn ouders, op straat sprak ik Swahili en Engels.

Ons verhaal


Jouw reis op maat

Terug in Nederland en na een aantal jaren werkervaring in de hotel-industrie was ik nog onverminderd vol van het land, en groeide de ambitie om iets te doen met Tanzania. Ik wilde dat mooie land met anderen delen en hen Tanzania helpen ontdekken. Daartoe richtte ik in 2002 Explore Tanzania op.

Toen ik begon organiseerden de reisorganisaties die er waren voornamelijk groepsreizen. Daar wilde ik verandering in brengen. Bij elke klant vroeg ik me af, wat voor mensen zijn het? Waar houden ze van? Daardoor is geen één reis bij ons hetzelfde. We hebben een groot aanbod aan actieve safari’s, waar je niet alleen in de auto zit maar ook wandelt, fietst, kanoot, paardrijdt of golft. Je verblijft in unieke en kleinschalige lodges. Helemaal bijzonder zijn onze Green Camps, authentieke milieuvriendelijke kampen. Onze reizen zijn altijd avontuurlijk, en als de reiziger het wenst maken we van de vakantie een luxe reis waar het aan niks ontbreekt.


Ons verhaal

Reizen in Tanzania in vogelvlucht

Explore Tanzania staat voor:


Thuis in Tanzania

Wij zijn thuis in Tanzania. We kennen de mooie plekken en werken samen met de mensen daar en weten daarom precies wat we kunnen verwachten. En omdat we bijna 20 jaar ervaring hebben met het organiseren van safari’s, weten wij samen wat een goede safari is en welke combinatie van gebieden en accommodaties zorgen voor een perfecte safari, afgestemd op het seizoen waarin je reist.

Thuis in Tanzania - Explore Tanzania
Ons verhaal

Persoonlijk

We kennen de mensen, het land en de cultuur. We houden van het land en reizen meerdere keren per jaar zelf naar Tanzania en bewaken zo zelf de kwaliteit van onze reizen. Alle bestemmingen hebben we zelf bezocht en alle activiteiten hebben we zelf ervaren. Dat maakt het heel persoonlijk. Zo verblijf je bij ons niet in hotels van internationale ketens, maar in unieke en kleinschalige lodges waar de lokale bevolking werkzaam is.

Dat persoonlijke karakter merk je niet alleen aan onze reizen. Wij zijn geen corporate. Als je ons belt dan krijg je direct Marjolijn of een van de collega’s aan de lijn en de reisadviezen komen direct van onze hand.

Duurzaam

Duurzaam reizen vinden wij heel belangrijk. We weten als geen ander wat het effect van reizen op de mensen en de natuur van onze bestemming kan zijn. Het is dan ook onze ambitie om geweldige reizen te organiseren, waarbij we de positieve impact van toerisme trachten te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van authentieke, avontuurlijke reizen in Tanzania. Zo kun je bij ons verblijven in Green Camps, authentieke en milieuvriendelijke kampen die, naast een prachtig uitzicht op de mooiste locaties, minimale impact op het milieu hebben omdat ze bijvoorbeeld werken op zonne-energie en een eigen mineraalwatersysteem hebben. Hier kun je lezen wat we allemaal nog meer doen om onze reizen te verduurzamen.

Explore Tanzania Duurzaam
Ons verhaal

Het team

Ellen Buysrogge – ervaren senior reisadviseur. Verliefd op Afrika vanwege de geuren, kleuren en het wildlife. Ellen heeft veel reizen gemaakt, zowel privé alsook in de functie van reisbegeleider. Tanzania is haar favoriete land vanwege de uitgestrekte parken, witte stranden en vriendelijke bevolking.

Paul Mulder – sales en bedrijfsvoering. Weet als voormalig hotelier en veel-reiziger wat een reis en accommodatie onvergetelijk maakt. Houdt van Tanzania vanwege haar puurheid, rijke culturele historie en verscheidenheid aan mogelijkheden.

Marjolijn Pronk – eigenaar en al ruim 19 jaar dé Tanzania deskundige in Nederland. Opgegroeid in Tanzania en pionier op het gebied van safari’s op maat naar Tanzania. Reist regelmatig naar haar geliefde Tanzania op zoek naar de beste en meest bijzondere plekjes.