Green Camps:
de ultieme safari-ervaring

Als je Tanzania op een authentieke en unieke manier wilt ervaren dan zijn onze Green Camps de ultieme accommodatie.
In deze comfortabele kampen heb je een non-stop safari-ervaring op prachtige locaties met de mooiste uitzichten. Je verblijft in de natuur met prachtig uitzicht en dicht bij de dieren.

Je brengt de avonden door rondom het kampvuur en deelt jouw verhalen met de andere gasten in het kamp. Onze stijlvolle klassieke Green Camps liggen op prachtige locaties in Serengeti National Park en Lake Manyara National Park. Bijvoorbeeld aan een rivier waar je je voeten in het water kunt dompelen terwijl de dieren voorbijkomen.


Wat maakt de Green Camps zo uniek?


1. Duurzaam

De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven. Onze Green Camps zijn een zeer duurzame en milieuvriendelijke manier om op safari in Tanzania te gaan.

Green Camps
Green Camps

2. Lokaal gemaakt en mobiel

De open tenten met hun inboedel zijn geheel ontworpen en gemaakt in Tanzania en gemakkelijk op te zetten en weg te halen, waardoor er weinig aanslag is op de natuur.

Door lokale fabricage van de tenten en een inboedel van natuurproducten wordt de ecologische voetafdruk verkleind en is er aanzienlijke lokale werkgelegenheid gecreëerd. De bijzettafels zijn bijvoorbeeld gemaakt van bezems, de verlichting van Chagga drinkbekers, de ladegrepen van armbanden en de schermen van geweven bananenblad uit Mto Wa Mbu.


“De Green Camps waren wel de highlights. Zo één met de natuur en zo hartverwarmend door de fijne crew.”


Explore Tanzania Green Camp zon energie

3. Zonne-energie

De elektriciteit die nodig is in de Green Camps, om bijvoorbeeld als het donker is voor verlichting te kunnen zorgen, doen wij op met behulp van zonne-energie.

Green Camps mineraal water

4. Eigen mineraalwater systeem

In het Green Camp hebben wij ons eigen mineraalwater systeem. Op deze manier hoeven we geen (plastic) flessen drinkwater in te slaan.  We verstrekken al onze gasten bidons, die bijgevuld kunnen worden met vers mineraalwater.

5. Minimaal gebruik auto’s

Vanuit de Green Camps organiseren wij graag veel activiteiten, waarbij het gebruik van de auto wordt geminimaliseerd.

Explore Tanzania Green Camp minimaal gebruik auto
Explore Tanzania Green Camp plastic vrij

6. Plastic-vrij

In heel Tanzania geldt sinds 1 juni 2019 een algeheel verbod op het gebruik van plastic zakken. Onze Green Camps zijn zelfs voor 100% plastic-vrij.

“De Green Camps: een meer dan memorabele ervaring.”


Explore Tanzania Green Camp lokale bevolking

7. Lokale bevolking

De beste manier om de winsten uit toerisme terug te laten vloeien naar de lokale gemeenschap is om deze direct te betrekken. Zo werken wij alleen met Tanzanianen en worden alle inkopen voor het kamp gedaan bij lokale boeren en winkels.

Explore Tanzania - Accommodatie Lake Manyara - Green Camp Manyara

8. Familie-vriendelijk

Een safari is een unieke ervaring met het hele gezin. En tijdens een kampeersafari breng je nog intiemer de tijd met elkaar door. Ook de kinderen kunnen genieten van het kamp en hebben hier de ruimte en tijd om te spelen. Wij bieden vanuit onze Green Camps leuke activiteiten aan voor het hele gezin. Bijvoorbeeld kanoën, fietsen, wandelen en culturele uitstapjes waarbij je lokale stammen, markten, scholen en boerderijen kunt bezoeken.

Locaties

Onze Green Camps bevinden zich in Lake Manyara Nationaal Park en Serengeti Nationaal Park:
• Lake Manyara National Park – Green Camp Manyara
• Serengeti National Park – Green Camp South (december t/m maart)
• Serengeti National Park – Green Camp North (juli t/m oktober)

• Mini migratiekamp in Serengeti National Park – Little Green Camp (hele jaar, op verschillende locaties)
• Meerdaagse trekking in Serengeti National Park – Serengeti Wandelkamp (het hele jaar, ook in andere parken mogelijk)

• Serengeti National Park – Pembezoni Classic Green Camp (het hele jaar)
• Ngorongoro National Park – Mysigio Classic Green Camp (het hele jaar)

Green Camps
Explore Tanzania Green Camp bijzondere activiteiten

Bijzondere activiteiten

Wandeltocht volg de migratie
Zoek je iets unieks? En wil je echt midden in de natuur verblijven, ver van de begaande paden? Kies dan voor de optie om een paar dagen te wandelen midden in het Serengeti Nationaal Park.

Trekkingstocht volg de migratie
Dagelijks naar een verschillende plek in Serengeti wandelen met je rugzak op en tentje mee. Dat is Green Camp Trekking. Geen vaste route, maar diep in de wildernis kamperen en wandelen. En alles is voor je georganiseerd. Back to basic, maar dan geheel verzorgd.

Floortje Dessing – Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Floortje Dessing is voor haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld met Explore Tanzania op reis geweest. Het verblijf was in de Green Camps. Floortje Dessing: “Vanochtend om 6.00 uur stonden er heel veel olifanten voor mijn tent, waar maak je dat nog mee?!”.

3 Op Reis

In februari 2017 is presentatrice Nienke de la Rive Box  samen met haar cameraman, geluidsman en TV producent op reis geweest met Explore Tanzania. Dit waren opnames voor het TV programma 3 op Reis. Explore Tanzania heeft de reis samengesteld in samenwerking met BNN. Bekijk hier de uitzending.

Explore Tanzania en Floortje Dessing - Green Camp