Weg van de drukte met uitzicht op de Kilimanjaro

West Kilimanjaro is een juweeltje in het noorden van Tanzania, niet ver van de steden Arusha, Moshi en het Kilimanjaro vliegveld.

Een prachtig begroeid en glooiend landschap met her en der bossen en groepjes Maasai hutten.
En altijd een fantastische uitzicht op de Kilimanjaro.


 • Oppervlakte 1.200 km2
 • Inwoners 200.000
 • voorjaarsregenseizoen rond april
 • najaarsregenseizoenrond november

Over West Kilimanjaro

Naast de savannes en akkerlanden, ligt hier het Enduimet WMA (Wildlife Management Area) met de grote Kitendeni Corridor.
Deze corridor is cruciaal voor het voortbestaan ​​van zowel het Kilimanjaro National Park als het Amboseli National Park en dient als een belangrijke seizoensmigratieroute en verspreidingsgebied voor wildebeesten, zebra’s en olifanten die zich tussen de twee nationale parken bewegen.

Landschap van West Kilimanjaro

West Kilimanjaro heeft een zeer uniek en uitgestrekt ecosysteem van vlakten met een overvloed aan dieren in het wild en het Enduiment WMA is de enige die een grensoverschrijdende corridor tussen de Kilimanjaro en de nationale parken van Amboseli beschermt.

Het Enduimet WMA is de verbinding tussen de Mkomazi -, Arusha -, Amboseli – en Kilimanjaro National Parks en het Greater Tsavo Ecosystem in Kenia.

West Kilimanjaro biedt spectaculaire landschappen met altijd een prachtig uitzicht op de bergen Kilimanjaro, Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok.

Klimaat en seizoen

Het klimaat in West Kilimanjaro is normaal gesproken aangenaam en mild. Het droge seizoen is van juni tot september en er zijn twee groene seizoenen, met lange regens van maart tot mei en korte regens van november tot december.

De gemiddelde jaarlijkse temperaturen zijn consistent: ’s nachts koel en overdag zelden heet.

Juni tot oktober
De middagtemperaturen liggen rond de 19 graden, met veel zonnig weer en heldere luchten. De nachttemperatuur is koel en ligt rond de 9 graden. Af en toe kan het tegen het vriespunt zijn.

De temperaturen in het groene seizoen zijn mild en vergelijkbaar met de droge seizoenen. De temperaturen liggen meestal rond de 23 graden overdag en rond de 11 graden ’s nachts.

November en december
Een 30-dagen periode met kans op korte regens in de middag. De temperaturen liggen overdag zo rond de 22 graden en in de vroege ochtend- en avond rond de 11 graden.

Januari en februari
Dit is een droge periode tussen de regens in.

Maart tot mei
De natste maanden. Het regent op de meeste dagen wel, maar zelden de hele dag lang. Wolken komen vaak voor. De temperaturen liggen rond de 21 graden overdag en 12 graden ’s nachts. Koufronten komen voor in april en mei.

Interessante weetjes

1. Een manyatta is een groep Maasai hutten (Boma) binnen een gemeenschappelijke omheining.

2. Het Enduimet Wildlife Management Area (WMA) is gelegen in Longido District op het Basin land van de westelijke uitlopers van de Kilimanjaro, is in 2003 opgericht en heeft negen dorpen en een oppervlakte van 1.282 kilometer.

3. Met 5.895 meter is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. Het bergmassief was voor Arabische karavanen een baken waarmee zij konden navigeren op hun reizen door het Afrikaanse binnenland.

4. Door zijn hoogte en de geïsoleerde ligging ten opzichte van overige gebergtes kent de Kilimanjaro een gevarieerde ecologie. De omringende savannes zijn droog en warm en de berghellingen herbergen diverse vegetatiezones, van tropische regenwouden tot toendra’s.

Activiteiten

In West Kilimanjaro kun je te voet, met de jeep en te paard op safari.
Of de lokale Maasai bevolking ontmoeten.
Maar even helemaal niets en genieten van het uitzicht op de Kilimanjaro, of een goed boek lezen kan natuurlijk ook.

West KilimanjaroWest KilimanjaroWest Kilimanjaro

Paardrijsafari

In de voetstappen van Hemingway, ten westen van de prachtige berg Kilimanjaro. Een gebied met zeer divers landschap en grote kans dat je onderweg vele dieren zult zien. Deze 8-daagse paardrijsafari is geschikt voor gemiddeld ervaren rijders en biedt spectaculaire uitzichten en te paard zie je dichtbij dieren zoals olifanten, zebra’s, elanden, wildebeesten etc.

Geniet van volle dagen in de Afrikaanse wildernis, in comfortabele privé kampen, goede maaltijden en sfeer bij het kampvuur.

Op deze onvergetelijke paardrijsafari, waarin je slaapt in het mobiele kamp van Kaskazi Horse Safari, ontmoet je lokale volkeren en dieren in het wild. Je legt de afstanden af op de rug van een paard.

Dagtrip Kilimanjaro

Wil je wandelen op Kilimanjaro maar geen meerdaagse expeditie? Kies dan voor een dagtrip op de prachtige helling van het Shira Plateau. Vanaf het Shira Plateau heb je op een heldere dag het mooiste uitzicht op de top van de Kilimanjaro, de Uhuru piek van de Kibu.
Je vertrekt rond 7.30 uur vanuit Simba Farm met een uitgebreid ontbijt. Na betaling van het entreegeld voor het Kilimanjaro Nationaal Park vertrek je met een gids voor de wandeling op het Shira Plateau. Er zijn meerdere wandelingen waar je uit kunt kiezen, variërend van 1 tot 5 uur.
Rond 13.30 uur ben je weer terug bij Simba Farm voor een heerlijke lunch.

Schilderachtige vlucht over de Kilimanjaro

Beleef een ongeëvenaard avontuur met deze schilderachtige vlucht over de berg Kilimanjaro! Elke passagier heeft gegarandeerd een zitplaats bij het raam, met onbelemmerd zicht op de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Van de hoge toppen tot de mystieke gletsjers en de uitgestrekte krater: beleef de majestueuze Kilimanjaro in al haar glorie!

Het toestel is uitgerust met hoofdtelefoons en tablets met ruisonderdrukking van Bose, voorzien van een boeiende Flight Audio Tour. Je ontvangt een welkomstdrankje bij het inchecken en mineraalwater aan boord.

Je vliegt rond zonsopgang of zonsondergang.

Dieren in de omgeving

Je moet hier misschien iets harder werken om wilde dieren te zien, maar dat gaat lukken. Het gebied is namelijk onderdeel van een wild- en olifantencorridor die Kenia’s Amboseli National Park verbindt met Kilimanjaro National Park.

Veel voorkomende dieren zijn onder andere: olifanten, leeuwen, wildebeesten, oryx antilopen, hyena’s, zebra’s, giraffen, buffels, elanden en luipaarden.

Klik hier voor een dierenoverzicht

Dieren overzicht West Kilimanjaro

 • Antilope
 • Apensoorten
 • Buffel
 • Eland
 • Gazelle
 • Giraffe
 • Hyena
 • Leeuw
 • Luipaard
 • Olifant
 • Verschillende vogelsoorten
 • Wildebeest
 • Zebra

Zie jij je al zitten in West Kilimanjaro?

Bekijk ook de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies

Accommodaties in West Kilimanjaro

In West Kilimanjaro kun je bijvoorbeeld logeren op een echte Tanzaniaanse hoeve en het boerenleven van dichtbij meemaken. Of op een koffieplantage als start van je paardrijsafari.
Een echte belevenis!

Simba Farm Lodge

West Kilimanjaro, Noord Tanzania
Safari lodge, Volpension
€ 115 tot € 145 pppn (volpension)