Custom Category: Zuid Tanzania

Mbeya stad

Onontdekte parel De voormalige goudmijnstad Mbeya ligt op een hoogte van 1700m en is omringd door hoge bergen. Vanwege haar ligging op een hooglandvallei wordt Mbeya ook wel het Schotland van Afrika genoemd.

Iringa stad

Hooggelegen bastion Hoog op een klif met uitzicht over de vallei van de kleine Ruaha rivier, is Iringa – ooit door de Duitsers gebouwd als bastion tegen de lokale Hehe-bevolking – nu een mooie uitvalsbasis voor de zuidelijke parken van Tanzania en met name het Ruaha National Park, de beroemde Isimila stone age site en […]

Kilwa

Dromerige plekjes en mooie zandstranden! De kustplaatsjes liggen in het groen, omgeven door mooie zandstranden aan de Indische Oceaan.

Mikindani & Mtwara

Afgelegen en helemaal voor jezelf! Mikindani is een oude Swahili stad op de zacht glooiende heuvels van de zuidkust van Tanzania. Een rustig en stil alternatief voor de grotere strandbestemmingen in het noorden.

Selous / Nyerere safari

Selous safari

Wild spotten en varen over de Rufiji rivier Het Nyerere National Park (onderdeel van Selous Game Reserve) is een schilderachtige, unieke en ongerepte safaribestemming en behoort als oudste en grootste beschermde natuurgebied van Tanzania tot het UNESCO Werelderfgoed.

Ruaha safari

Ruaha safari

Volop sfeer en avontuur in ongerept safarigebied Ruaha National Park bestaat uit een golvend plateau met rotsformaties en baobabbomen, rond de grote Ruaha rivier.

Udzungwa Mountains National Park

Wandelen op weelderig beboste hellingen Het Udzungwa gebergte heeft talloze unieke planten en schilderachtige dorpjes en is het leefgebied van een aantal zeldzame apen.

Mufindi Highlands

Opladen in gezonde en koele berglucht Een verblijf in de Mufindi Highlands is de perfecte onderbreking van de warmte en het stof van een safari.

Mikumi safari

Mikumi safari

Klein Serengeti nabij Dar es Salaam Mikumi National Park is de ideale safaribestemming als je niet veel tijd hebt voor een uitgebreide safari.