Duurzame reizen

home » Thuis in Tanzania » Duurzame reizen
Explore Tanzania heeft aandacht voor duurzaam toerisme. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen geen schadelijke gevolgen hebben voor het milieu en de bevolking van Tanzania.

Om de vervuiling zo laag mogelijk te houden proberen wij elke safari zo te organiseren dat je zoveel mogelijk activiteiten buiten de auto onderneemt. Wandelsafari, kanosafari, mountainbike-safari of een dorpswandeling. Op die manier bieden wij de kans om met het echte Afrika kennis te maken, maar ook om het gebruik van de auto te verminderen.

Explore Tanzania werkt samen met Jean du Plessis. Hij is eigenaar van www.wayoafrica.com en geeft trainingen aan lokale gidsen.

Community based toerisme: Dit doen wij door samenwerkingen aan te gaan met geselecteerde lokale partners op het gebied van transport en accommodatie.
Duurzaam toerisme – mits correct uitgevoerd – creëert onder meer werkgelegenheid en bevordert de lokale economie. De beste manier om de winsten uit toerisme terug te laten vloeien naar de lokale gemeenschap, is om deze gemeenschap te betrekken in de ontwikkeling en het management van bijvoorbeeld een safari. Wij werken in Tanzania samen met Wayo Africa, waar alleen Tanzaniaanse gidsen werken. Hierdoor is jouw vakantie niet alleen goed voor jou, maar ook voor hen.

In de afgelopen jaren zijn honderden flessen mineraal water tijdens de safari’s de parken ingegaan. Ondanks het feit dat wij moeite doen om al het plastic weer uit het park mee te nemen lukt dit helaas niet altijd. Om ons afval te beperken hebben wij afspraken gemaakt met een mineraalwaterbedrijf.
In jouw safari-jeep (in het noorden van Tanzania) bevindt zich een container met 20 liter mineraalwater. Je krijgt een bidon die je kunt vullen.

Al onze gidsen hebben goede arbeidsvoorwaarden en ontvangen goede salarissen.