Vakantie Tanzania in april

Tanzania in april mag dan wel het regenseizoen zijn, maar het heeft nog steeds veel te bieden: prachtige groene vergezichten, indrukwekkende luchten en een bloeiende natuur.

Tanzania blijft het hele jaar door een adembenemende bestemming die je zal betoveren met zijn natuurlijke schoonheid en wilde dieren.


Maanden – April

1. Het groene seizoen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Tanzania tijdens het regenseizoen – dat officieel loopt van april tot en met mei – geweldig om te bezoeken. Wij noemen dit het groene seizoen. In april en mei is het officieel regenseizoen en is er dan dus meer kans op regen. De regen valt meestal ’s ochtends in buien en soms ook ’s nachts. Ze zijn kort en hevig. De temperaturen blijven wel altijd aangenaam. Het grote voordeel van deze buien is natuurlijk wel dat dit zorgt voor een prachtig en weelderig groen landschap en een uitbundig bloeiende natuur.


Maanden – April

2. De noordelijke parken zijn goed te bereizen

In april zijn de noordelijke nationale parken; Serengeti, Tarangire, Lake Manyara en Arusha nog steeds goed te bereizen.  De parken zijn prachtig en de spectaculaire migratie van de miljoenen hoefdieren als gnoes, zebra’s en impala’s op zoek naar vers gras in de Serengeti is volop bezig. De dieren bevinden zich dan in het zuidelijke deel van het park. Ze zit dan op de eerste rij van een van ’s werelds meest spectaculaire natuurspektakels; de grote migratie. En hoewel de echte geboortegolf wel op z’n einde loopt, zijn er nog volop jonge beesten aanwezig.

Ook de eilanden voor de kust in de Indische Oceaan, zoals Zanzibar, Pemba en Mafia hebben zo nu en dan een bui, maar er kan nog steeds volop van de zon worden genoten.


Maanden – April

3. Niet naar het westen en zuiden

In het westen van Tanzania, waar de nationale parken Katavi, Mahale en Gombe Stream liggen, en die in het zuiden, Ruaha – en Nyerere National Park, raken de wegen echter grotendeels onbegaanbaar door de regen. Het is dan vaak niet mogelijk om in april deze parken te bezoeken.


Maanden – April

4. Rustig en intiem

Het groene seizoen trekt doorgaans wel minder toeristen, wat betekent dat je populaire bestemmingen en nationale parken kunt verkennen zonder de drukte. Tanzania is dan heerlijk rustig. Dit biedt een meer intieme en authentieke ervaring. En daar komt nog bij dat het laagseizoen is, waardoor je reis ook goedkoper zal uitvallen, waardoor je meer waar voor je geld hebt.


Maanden – April

5. Fotogeniek groen paradijs

Hoewel de regen enigszins onvoorspelbaar kan zijn, kun je nog steeds veel plezier hebben en avonturen beleven in Tanzania in april. De regen transformeert de landschappen van Tanzania in een weelderig groen paradijs. De planten en bloemen komen tot leven, waardoor de omgeving een fotogenieke en unieke uitstraling krijgt. Tel daar nog bij op de dramatische luchten met prachtige kleuren bij zonsopgang en zonsondergang, en je hebt spectaculaire natuurfoto’s. Tanzania is een paradijs voor vogelliefhebbers, en in het groene seizoen komen veel trekvogels naar het land, wat zorgt voor geweldige vogelspotmogelijkheden.Kortom, hoewel het groene seizoen wellicht wat meer planning en flexibiliteit vereist, zijn er dus tal van redenen om in de maand april een safari naar Tanzania te plannen. It will change you, for good!

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in april zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies