Vakantie Tanzania oktober

Oktober biedt een unieke kans om de verborgen schatten van Tanzania te ontdekken.
Een tijd met een geweldig kleurenpalet en avontuur dat in de lucht hangt.

Het klimaat in oktober is mild en aangenaam!
De perfecte omstandigheden voor safaritochten en het spotten van wild.


Maanden – Oktober

1. Prachtige tijd om te reizen

Als je in oktober naar Tanzania gaat, kun je jezelf onderdompelen in een wereld van overvloedige natuurschoon en onvergetelijke ervaringen. In Tanzania is de maand oktober de laatste maand van de wat ‘koelere’ zomerperiode en een prachtige tijd om in Tanzania te reizen. De temperatuur is in het hele land mild en aangenaam, waardoor je de perfecte omstandigheden hebt voor safari’s en wildobservatie.


Maanden – Oktober

2. Adembenemend schouwspel

De massale migratie in Serengeti National Park is in oktober in volle gang en ook in de overige parken zijn er volop dieren. De uitgestrekte vlaktes van de Serengeti veranderen in een toneel van beweging, waar duizenden gnoes en zebra’s hun weg vinden naar nieuwe weiden. Dit natuurlijke schouwspel is niet alleen adembenemend om te zien, maar ook een herinnering aan de ongerepte cyclus van al het leven in Afrika. De dieren zijn in deze periode actief en zichtbaar, terwijl zonsondergangen de lucht schilderen met tinten van oranje en roze, waardoor de hele omgeving er uitziet als een schilderij.


Maanden – Oktober

3. Indrukwekkende biodiversiteit

De beroemde en spectaculaire Ngorongoro Krater is een ander hoogtepunt dat je in oktober kunt bezoeken. Met zijn indrukwekkende biodiversiteit biedt de krater een unieke kans om een concentratie van wilde dieren in een relatief klein gebied – de doorsnee van de krater is zo’n 21 km en omringd door een vulkanische wand van zo’n 600m hoog – te zien. Naast een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren, bevinden zich hier ook alle dieren van de Big Five; leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. Grote kans dat je die hier gaat spotten.


Maanden – Oktober

4. Warme zee en prachtige stranden

En na je avonturen in de ongerepte wildernis van de verschillende nationale parken – in het noorden van Tanzania: Serengeti, Tarangire, Lake Manyara en Arusha National Park, of het zuiden van Tanzania: Nyerere, Ruaha, Katavi National Park – biedt Zanzibar, of een van de andere tropische eilanden (Pemba, Mafia) voor de kust van Tanzania, in oktober warme zeeën en prachtige stranden om te ontspannen. Het is de ideale gelegenheid om jezelf te verwennen met watersporten, een heerlijk boek in je hangmat of anderszins gewoon te genieten van de tropische omgeving.

Het tropische eiland Zanzibar heeft zoveel te bieden; prachtige witte zandstranden en kristalhelder water met kleurrijke koraalriffen en exotische dieren, niet te vergeten de rijke geschiedenis van het eiland die heeft geleid tot een unieke mix van culturen, zoals duidelijk te zien is in het historische Stone Town. Een heerlijke plek waar je lekker kunt dwalen in kleine straatjes en kunt genieten van leuke kleine winkeltjes en café’s.


Maanden – Oktober

5. Slow travel en cultuur

Met minder toeristen in vergelijking met het hoogseizoen, kun je in oktober genieten van een rustigere en meer intieme reiservaring. Het is een tijd waarin natuur en cultuur samenkomen om een onvergetelijke reis te creëren.

Bezoek bijvoorbeeld de traditionele dorpen van de Maasai-stam in het Ngorongoro gebied, maak daar uitgebreid kennis met hun eeuwenoude tradities en leer over hun nomadische levensstijl. Of breng een bezoek aan de vriendelijke originele Hadzabe en Datoga, volken die sinds mensenheugnis in alle eenvoud leven rondom Lake Eyasi. It will change you. For good.Kortom, oktober in Tanzania is een magische tijd om de wildernis en de natuurlijke pracht van dit land te ontdekken; een wereld vol wonderen en schoonheid die je hart en ziel zullen verrijken. Weer helemaal opgeladen en vol verhalen kom jij terug in Nederland.

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in oktober zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies