De gids wist veel en ik vroeg veel

10 november 2017 | Anneke

Hoi, Marloes, en ook natuurlijk Marjolijn…

Sorry, dat ik zolang heb gewacht om in detail te treden over onze vakantie, hoe geweldig hij was! dat wil ik toch graag met jullie delen.
Zeph was natuurlijk onvergetelijk! wat een kanjer, hij was vanaf de eerste dag al onze vriend. zo vertrouwd en lief, professioneel, wist alles, ik zei:” Zeph knows everything ” in de auto, hij zei no…. en later na het beantwoorden van een vraag zei ik dan “Zeph knows almost everything”, haha
dit is een voorbeeld van onze humor met Zeph, we hebben zoveel gelachen met zijn vijven. wij zijn, ook de kinderen (27 en 30), van de humor en hij ook, we begrepen de humor van elkaar.
hij wist veel , ik vroeg veel (ik heb bij Naturalis gewerkt als educatief medewerker) ik ben ook van de vogels dus heel lief liet hij de namen zien op de iPad en deed ik mijn best de “white headed buffolo weaver” te onthouden..haha. “Eva, are you still alive? ” als hij had gezien dat Eva even was weggedommeld in de auto en weer wakker was geworden. we gaven voor de grap op het laatst punten als we een bijzonder dier hadden gespot.. one point voor Eva, or half a point voor Zeph om te plagen als de neushoorn ver weg was, of 10 points voor een luipaard enz.
hij voelde ook heel goed aan wat goed voor ons was qua energie en intensiteit bij het voorstellen van het volgende dagprogramma.
hij at in de Green Camps vaak mee als we dat vroegen, we waren een soort familie, ook omdat we in de Green Camps alleen waren, was super trouwens zonder andere gasten. echt een luxe privé vakantie! net ons eigen vakantieverblijf met personeel.. de crew was ook zo lief en aardig, waardeerden zeer de complimenten en dat ik vroeg of ik een kijkje mocht nemen in de keuken, bijna heb ik nog zitten dammen met ze, maar helaas was de tijd tekort. ik heb nog wel even gedamd met een Tanzaniaanse medewerker van Rhotia Valley bij een hutje op het pad naar het dorp, ook indrukwekkend de hutten te zien waar de mensen wonen, en dit niet ervaren als toeristisch kijken maar met respect voor hun leven, dit moet ik eigenlijk mondeling uitleggen, maar misschien begrijp je wat ik bedoel.
Green Camps vonden we het meest geweldig, je had gelijk, echt middenin de natuur, prachtige sterrenhemel op het warme mooie houten toiletbrilletje, heerlijk om te blijven zitten ’s nachts en te genieten van de hyenageluiden o.a.
ik was helemaal niet bang, wat ik van tevoren tegen je had gezegd.
Tse-tse vliegen waren er veel in Tarangire maar konden we mee leven.
1e nacht in Tarangire Safari Lodge kwamen er 4 hele grote olifanten langs die wat aten van de bomen langs het pad voor de tent en liepen keurig weer het pad af. 1 van de mooiste ervaringen, in de stilte alleen geschuifel en eetgeluiden horen en dan olifanten op 10 meter van je bed zien, kijkend door het gaas van de tent.
wel 24 leeuwen, veel luipaarden, 1 van heel dichtbij, copulerende leeuwen en struisvogels, een cheeta met 3 grote kinderen die een rietbok pakte en de 3 kinderen gaf om hen te leren te jagen en te doden, en daarna smullen.. heel veel gezien!!!
ik kan nog doorgaan maar wordt moe van het typen..haha.
de lodges waren prachtig en luxe, nog nooit een kruik in ons bed gekregen zoals in Rhotia Valley Tented Lodge! het uitzicht, ook in Tarangire wow !
het eten was heel erg lekker, echt vers, dat proef je!
wel een vreemde ervaring dat we een paar keer pasta bolognese kregen en 3x hamburgertjes met patat maar dat was wel heel lekker klaargemaakt zoals alles. maar is dat om westerse gasten niet teleur te stellen met ander eten?
1x Tanzaniaanse maaltijd gekregen in Green Camp Serengeti, dat vond ik geweldig, ook al vonden we de ugali (Zeph zijn lievelingsgerecht notabene) niet lekker, maar moet je eten met groenten en saus.
we kregen natuurlijk ook wel Tanzaniaanse gerechten , die heb ik onthouden en voor vrienden een Tanzaniaanse 4-gangen maaltijd gemaakt naast de verhalen! ze vonden het lekker, i.p.v. ugali gierstsoufflé, op internet las ik dat men dat eet als het feest is, ander gierstgerecht dan.
in werkelijk contact met de natuur en te leren denken vanuit de beleving van de dieren was het mooiste. (Zeph heeft ons echt geleerd hoe de dieren mensen beleven b.v.)
maar het allermooiste was dit te ervaren met onze volwassen kinderen, het genieten met zijn allen maakt de band nog warmer dan hij al was.
als ik het even niet naar mijn zin heb denk ik aan de mooie momenten van de vakantie, het helpt! dat hebben we toch maar mooi aan de lieve mensen van Tanzania en onze Zeph te danken en natuurlijk aan jullie!
het afscheid van Zeph was warm en verdrietig, allemaal een dikke hug van hem en hij van ons, brok in de keel en ik tranen. en hij blij dat hij naar zijn gezin kon, haha. Marloes jij ontzettend bedankt voor het uitzoeken van de top reis op maat voor ons, geheel geslaagd zoals je leest! ik kan wel ambassadeur worden haha, zo enthousiast ben ik. lieve groeten van ons allemaal !!
Anneke.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen