Een uitzonderlijke ervaring

4 februari 2016 | Stef Schliekelman

Dag safari-gangers.
We verbleven in Lake Manze TC medio december. Op 1 ochtend na, regende het niet. Dat is vrij bijzonder voor dat jaargetijde.
Op de tweede dag van onze reis naar Selous, hadden mijn vrouw en ik een binnenlandse vlucht van Dar es Salaam naar de Siwandu-landingsbaan. We werden opgehaald door Samuel en Mgoma. Samuel is een heel goede spoorzoeker, met heel veel kennis van de natuur, vooral van vogels. Vogelen is mijn hobby, we hebben heel wat interessante conversaties gehad. Mgoma is een heel goede chauffeur, hij parkeerde de auto steeds zo, dat ik de ideale belichting kreeg voor het maken van foto’s en video’s . Samuel en Mgoma waren muisstil als ik video’s aan het maken was. Een pluspunt.
Samuel en Mgoma haalden ons op in een grote, open Landrover. Dat was een gelukje, Lake Manze TC heeft ook gesloten safari-auto’s, dit heeft niet onze voorkeur. Wil je een foto maken, dan moet je een raampje open doen.
Op weg naar de landingsbaan had Samuel een zebra gezien die was afgedwaald van zijn kudde. Nadat wij waren ingestapt, reed Mgoma naar de plek waar de zebra voor het laatst was gezien. De zebra was de klos. 5 leeuwinnen waren aan het lunchen met de zebra. Heel apart, zaterdagmorgen ben je nog op Schiphol, zondagmiddag observeer je schransende leeuwinnen.
Aangekomen in het kamp kregen we banda nummer 1, een heel goede keuze wat ons betreft, ver verwijderd van de eetruimte, met vrij uitzicht over de savanne. ’s Nachts lopen hyena’s, olifanten en hippo’s rond je banda.
Banda 9 en 10 zijn ook goed gesitueerd, geen vrij uitzicht, maar overdag komen vaak olifanten op bezoek om de palmbomen te slopen. Er lopen so wie so iedere dag olifanten door het kamp. En dan bedoel ik: echt door het kamp.
We hadden de mazzel dat het kamp maar voor 25% bezet was. Hierdoor hadden we iedere dag een privé wildrit. Er zaten geen andere mensen in de auto. Geweldig.
Waarvoor ga je naar Selous? Voor de wilde honden.
Het opsporen van wilde honden is heel moeilijk. Er zijn nog maar heel weinig wilde honden en wilde honden hebben geen territorium. Ze zwerven rond.
Op dag 4 was het raak. Samuel vond een pak van 16 wilde honden. Schitterend! Toen Samuel de honden in het oog kreeg, sprong hij op. Hij was zo enthousiast. Hij knalde met zijn hoofd bijna tegen het dak van de Landrover. De honden waren een impala aan het verscheuren. Heel spectaculair, we hebben de honden bijna 2 uur bekeken. Dit maak je nooit meer mee.
Mijn vrouw en ik gaan al meer dan 10 jaar op safari. Dit sloeg alles. Nog beter dan de Okavago-delta.
Groet
Stef Schliekelman.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen