Kilimanjaro beklimmen, een hele dikke merci

6 februari 2018

Vanaf de eerste voorbereidingen, tot helemaal aan het eind heb ik de kracht ondervonden van een geolied team. Want mijn doel, de top halen van de Kilimanjaro, is enkel mogelijk als alle elementen er rond goed gepland en georganiseerd zijn.

Zo heb ik als ‘voorbereiding’ ook de Mount Meru beklommen. De aanpassing aan de hoogte en klimervaring in het gebied, hebben mij het volste vertrouwen gegeven dat de klim naar de summit van de Kilimanjaro zonder probleem haalbaar was.
De beklimming van Mount Meru door mijzelf en de guide (+kok en porters), hierdoor was er een heel intens contact met de guide waardoor ik heel veel informatie kreeg over de klim zelf, gewicht rugzak, voeding, kledij,..

Zo kon de klim heel ontspannend gebeuren en bereikten we net voor zonsopgang de summit, met zicht op , jawel de Kilimanjaro…

Het weer was frisjes maar geweldig uitzicht over de krater en omgeving.

Terug beneden heb ik nog 1 dag safari in Arusha gebied en de volgende dag stadsbezoek aan Arusha zelf. Met de kleurrijke marktjes en de Masai markt, waterval, kunstmuseum ,.. Terug in de lodge was het tijd voor de breefing met de groep voor het ‘echte’ klimwerk. Ook hier een goede uitleg wat er ons allemaal staat te wachten. De groep was heel divers, amerikanen, russen, australiers, en 4 europeanen. De Lemoshe route, 8 dagen, heeft ons zo voldoende tijd om omgeving, hoogte en groep te leren kennen. De organisatie, African Walking Company, heeft heel wat expertise in huis om iedereen goed op te volgen. Er was meer dan voldoende eten, lekker vers gekookt, veel vers fruit, genoeg drinken, properen tenten, toilet, eettent, .. voldoende porters en guides en een toffe sfeer. Zodoende vloog de tijd veel te vlug voorbij.

Het weer zat ook wel mee, 1 dag regen, 1 nacht wat sneeuw maar de rest was heerlijk weer om te stappen, enkel de nachten waren koud. Maar met degelijk materiaal en ’s morgens warm water om ons gezicht te wassen, was dit snel vergeten. De klim naar de summit was best zwaar en lang maar ook hier, mooi op tijd vertrokken zodat we aan Stella Point waren bij zonsopgang. De guides helpen je graag om tempo te bepalen zodat je zonder problemen boven komt. En nemen foto’s en brengen warme thee mee… Kortom, ik heb een fantastisch gevoel overgehouden. Alle details waren perfect zodat wij maximaal konden genieten.

Aan diegenen die de uitdaging willen aangaan, twijfel niet, Explore Tanzania, AWC, zij hebben alles piekfijn georganiseerd.

Heel erg bedankt, want zonder hun ervaring, lukt het niet.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen