Overal zoveel schitterende dieren

7 september 2019 | Annette en Muriel

Beste Marjolijn,

Zowel Muriel als ook ik zijn weer goed thuis gekomen (Muriel al na de safari en ik ben alleen verder gegaan naar Zanzibar). Je zal het niet anders verwachten maar wij vonden het werkelijk schitterend mooi daar. En ik loop hier nu door het voorland van de Maas, zo tussen de struiken en dan denk ik haast wel automatisch: “zit er geen groep leeuwen achter die struik!?” of “er zal wel zo een groep zebra’s langs komen.” Hilarisch…
Maar wat waren er daar toch ook overal zo veel schitterende dieren.

Na een fijne avond in het Rivertrees Country Inn in Arusha zijn we opgehaald door Aloyse. Wat een fijne man is hij! De hele 9 dagen werden we op een gedistingeerde, zeer vriendelijke manier door hem verzorgd. Alles was er altijd op tijd en de hele organisatie leek wel een geoliede machine. Hij wist ontzettend veel over fauna en flora, had eigenlijk antwoord op al onze vragen en we hebben ook heel veel gelachen met hem. Muriel had mijn camera in bezit genomen en hij was zeer attent als het om het nemen van foto’s ging. Een meter vooruit of terugrijden voor de optimale zicht op het dier was nooit een punt. Hij was heel goed in het spotten van dieren en op het juiste moment op de juiste plek staan met zijn jeep. We hebben dan met hem ook echt de big 5 gezien en Muriel heeft echt heel bijzondere foto’s gemaakt.
Toen de gnoes gingen oversteken over de Mara rivier is Aloyse ook nog even formule 1 chauffeur geweest – wij vlogen over het terrein!
Helaas heb ik wat overhaast afscheid moeten nemen, omdat mijn vliegtuig naar Selous veel eerder vertrok dan gedacht. Ik heb in 3 minuten ingecheckt ­čśë Snel nog even zijn fooi gepakt, spontaan een dikke kus gegeven (vond hij hopelijk niet erg) en weg was ik.
Als je hem spreekt: nogmaals heel hartelijk dank voor de mooie 9 dagen!

In de Rhotia Valley Tented Lodge waren we maar kort (alles prima daar), maar dat lag aan onze beslissing om nog een Maasai dorp te bezoeken. De Ngorongoro-Krater was heel indrukwekkend. Wat een landschap! Wel heel veel jeeps daar – wel 20 rond een rhino, dat was gaan lopen. En bijna voor ons auto was overgestoken…

De Green Camps: ook een geweldige ervaring. Je kwam er en alles stond klaar voor je. Zeer vriendelijk personeel overal en je voelde je veilig. S’avonds werd je altijd naar je tent gebracht. Ik heb in de Green Camps overigens bijna wel beter gegeten dan in Selous en op Zanzibar! Het walking camp in de Serengeti was even wennen: tent was opeens heel klein en de ‘badkamer’ niet erachter. Dus s’nachts toch je tent uit. Maar wij zijn niet zo bang aangelegd gelukkig. We hadden ook het geluk dat we de enige gasten waren – het hele kamp was een dag van ons! Muriel had het niet zo met de ‘walking safaris’ en zij heeft een hele dag gechilld daar. Ik ging wel op walking safari – een man met geweer voor me en eentje achter me. Zo – escorte voor mezelf! We hadden het wel leuk, die twee mannen en ik. We moesten nog voorzichtig zijn ook, omdat er opeens een buffel dichterbij kwam. Tijdens de wandelingen zie je de dieren minder dicht bij, maar je voelt je wel midden in.
Het mooiste camp vond ik toch bij Lake Manyara. Schitterend, die rivierbedding en die waterval rotsen. En dat je daar op een verhoging kon zitten kijken.

Selous was weer verrassend anders dan de Serengeti. Wat zijn die meren mooi daar. Ik ging met andere gasten op game drive, zoals verwacht. Dat was iedere keer weer prettig. Ik heb daar ook nooit alleen aan een tafel moeten dineren, werd altijd gevraagd om aan te schuiven. Wel bijzonder, dat je daar van de weg af mag. Met onze gids gingen we echt helemaal de bush in. Hij was veel minder voorzichtig dan Aloyse, we hadden lunch tussen struiken en onder palmbomen, zonder dat hij eerst de hele buurt nakeek. Dat was best grappig, maar ik ben dan ook niet snel bang en de leeuwen verder op hadden de buik vol gevreten na een kill. Die buffel wist onze gids overigens wonderbaarlijk goed te vinden tussen de struiken – er was inderdaad ook alleen nog hoofd en vacht over.
Ook daar heb ik heel veel dieren gezien (heel veel giraffen en leeuwen van wel heel dicht bij) en ik ben met de gids nog in een baobab boom gekropen. Ze zijn allemaal hol blijkbaar.

Nou en dan als afsluiting nog 5 dagen paradijs in de Fumba Beach Lodge. Wat een schitterende tuin/park met allemaal romantische zithoekjes, hangmatten, boomhutten, mooie, kleine strandjes. Ik had een hut met zeezicht van de manager Michiel gekregen en heb daar prinsheerlijk op mijn veranda gezeten in de vroege ochtend. Schitterend zwembad, fijne voorzieningen en zeer vriendelijk personeel.
Eten was goed, maar soms miste ik de bijzondere kruiden van de koks in de Green Camps. En opeens moest ik weer betalen de drankje. Maar ach, je bent op vakantie…en gelukkig was daar ook de Happy Hour ­čśë
Ook hier mocht ik s’avonds altijd bij een groep aansluiten voor het dinner. Dat vond ik heel fijn, maar ligt uiteraard aan de gasten, die er zijn. Ik had wel geluk.
Heb daar nog gesnorkeld en echt heel schitterende vissen gezien. Met een heel grappige groep gepensioneerde Amerikanen.
Verder was ook hier weer alles prima verzorgd met veel aandacht voor detail.

Zo ver mijn bericht. Ik zal mijn safari kleren in een doos doen en wil ze zeker nog een keer gebruiken.
Dank je wel voor het organiseren van deze fantastische reis en een dik compliment aan Wayo Africa voor de vlekkeloze organisatie in het land zelf.

Assante sana en groetjes,

Annette

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen