TOP georganiseerd

17 augustus 2018 | Anke, Gijs, Loes, Emmy en Pim,

Beste Marloes,

Een verlaat bericht want we zijn al meer dan een week weer thuis, maar ik wilde jullie (mede namens de vier kinderen) laten weten dat jullie onze reis TOP georganiseerd hebben.

Op alle afgesproken momenten stond iemand klaar om ons van A naar B te brengen.

Charles van Hippo Tours was in 1 woord geweldig.
Wat een ontzettend aardige man, heeft enorm veel kennis van het land, de bewoners en het wildlife maar vooral van vogels, ongelooflijk! Een van mijn kinderen studeert biologie, zij hing aan zijn lippen, baalde als het haar beurt was om achter in de jeep te zitten, bang om een woord van hem te missen. Uiteindelijk hebben we haar maar constant op de voorste rij laten zitten ?.

De wandelsafari was eveneens fantastisch, zeker omdat die zo vroeg in de ochtend plaatsvond, enorm leuke kundige jonge gids en superaardige ranger gingen mee.

Prachtige adembenemende foto’s gemaakt. Zonsondergang bij de bootsafari: prachtig. Heel veel krokodillen en nijlpaarden gezien.

Sowieso hebben we gigantisch veel dieren gezien, zelfs Charles was er verbaasd over.

Selous is een echte aanrader, en Selous River Camp vooral. Wat een aardige, respectvolle, rustige, vriendelijke mensen en wat een toplocatie. Ik en 1 dochter vonden vooral de tenten geweldig, de kinderen juist de mudhut. En een zwembad!

De beide hotels en Ndame Beach waren ook topkeuzes.

Wat iets voor jullie om te weten is: het diner in Tembo House in Zanzibar (we besloten zelf om daar te dineren, omdat het zo’n prachtige locatie was en we waren moe): ontzettend slecht. Maar dan ook ECHT slecht. Hotel is dus aan te raden als overnachtings en ontbijtlocatie, echt prachtig (die slaapkamers! Dat zwembad! Of je in de champagne zwemt, bijzonder!) , maar ik zou mensen echt waarschuwen daar niet te eten. Gold voor alle 5 gerechten, ook de voorgerechten en het gerecht dat een dochter kreeg na terugsturen van haar ‘kartonnen tonijn’. Maar het mocht de pret totaal niet drukken, we hebben het fantastisch gehad en echt, we waren steeds onder de indruk van jullie organisatietalent als er weer keurig iemand op ons stond te wachten.

De stadstours waren ook erg leuk en interessant.

De boottocht had ik me heel anders voorgesteld, het was een soort kruising tussen de veerboot en de snelle boot naar Terschelling, heenreis prima, terugreis erg heftig , keihard over enorme golven, 3/4 van de reizigers flink zeeziek. Ik zou iedereen aanraden uit voorzorg reistabletten te slikken, al had een van ons dat gedaan en die was ook doodziek.

Kan gebeuren, maar een volgende keer zouden we denk ik toch een binnenlandse vlucht nemen, ontzettend grappig ook die super-eenvoudige landingsbaan in Selous met die hele kleine personenvliegtuigjes.

Al met al hebben jullie een perfecte reis samengesteld binnen ons budget met al onze wensen, onze dank is groot!!

Iedereen die naar Tanzania wil raad ik aan het via jullie vast te laten leggen.

En ik wil zeker nog een keer terug, specifiek naar Selous River Camp.

Hartelijke groet,

ook namens Gijs, Loes, Emmy en Pim,

Anke Degen.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen