Ultiem gevoel van Afrika

27 juni 2023 | Bianca & Quincy

Drie nachten safari Nyerere National Park.

Vanaf onze vakantie op Zanzibar wilden wij graag op safari om de natuur en het vaste land te ontdekken voor een aantal dagen. Al snel kwamen we uit bij Explore Tanzania waar op maat een reis kan worden gepland. Ons oog viel op het Nyerere National Park, het grootste park van Tanzania, minder bekend en toeristisch dan de Serengeti, maar even prachtig. Vanaf Zanzibar zijn we met een binnenlandse vlucht naar het Nyerere National Park gevlogen. Vanuit het vliegtuig konden we al de prachtige uitgestrekte landschappen zien en de eerste nijlpaarden spotten. We vertrokken ‘s ochtends vroeg vanaf Zanzibar, waardoor we bij aankomst in het park direct een game drive gepland hadden staan. We hadden verwacht eerst een aantal uur te moeten rijden voor we de eerste dieren zouden spotten, bleek niets minder waar…. direct na de poort stonden een stuk of 10 giraffen om ons te begroeten.

De hele dag zijn we door de prachtige natuur gereden en hebben we allerlei dieren gezien, van olifanten, impala’s en giraffen, tot krokodillen, nijlpaarden en allerlei (roof)vogels. Onze gids Kenneth van het Selous Wilderness Camp waar we 3 nachten verbleven bleek een wandelende encyclopedie en kon ons van alles vertellen over de flora en fauna van Tanzania. Na een fantastische eerste dag gingen we met de boot naar ons kamp aan de andere kant van de rivier. Hier verbleven we in een prachtige ruime tent met karakteristiek Afrikaans makuti dak. Het personeel was bijzonder vriendelijk en gepassioneerd, sprak goed Engels en de kok kan uitstekend koken. Het kamp lag midden in de natuur en gaf ons echt het gevoel middenin in Afrika te zijn.

De tweede dag stond bij zonsopgang een wandelsafari en bij zonsondergang een bootsafari gepland. Met de wandelsafari gingen we met een echte local op pad om de natuur te ontdekken. Deze man kon ons van alles vertellen over o.a. de medicinale werking van planten en bomen (inclusief demonstratie) en over de dieren en insecten. Een hele bijzondere ervaring die we niet snel zullen vergeten. In de middag konden we wat relaxen bij het zwembad waar we werden vergezeld door een groepje apen. Eind van de middag maakten we ons op voor de bootsafari. Met de boot voeren we over de prachtige rivier en konden we de nijlpaarden en krokodillen van dichtbij spotten. Ook pikten we een stukje mee van de cultuur van de Maasai (een van de lokale volkeren in Tanzania). We eindigen onze bootsafari op een zandbank waar we onder het genot van een goed glas wijn de zonsondergang hebben bekeken. Een adembenemend beeld dat met geen camera is vast te leggen.

De derde dag stond onze tweede gamedrive gepland. We reden naar een ander gebied in het Nyerere park dat ook wel de mini Serengeti wordt genoemd. Dit park is zo groot dat er allerlei soorten vegetatie is en ieder stukje weer een nieuw park lijkt. Op de mini Serengeti konden we dan ook weer andere dierensoorten spotten. Onze gids benoemde blij te zijn dat we bepaalde dieren wilden zien, zodat het een echte ‘game’ drive werd. En deze game was niet zonder succes, want op de alweer laatste dag van onze safari hebben we weer tal van nieuwe dieren gezien, zoals de gnoe, buffel en zebra’s. Er zijn eigenlijk geen woorden om te beschrijven hoe indrukwekkend en bijzonder het is om oog in oog te staan met deze wilde dieren. Vanuit de verhoogde jeep kun je ver kijken en tegelijkertijd komen de dieren ook heel dichtbij. Prachtig om deze machtige wilde dieren van zo dichtbij te kunnen bewonderen.

Na de derde dag hebben we onze laatste nacht doorgebracht in het kamp waarna we de volgende ochtend weer met het vliegtuigje terug zijn gevlogen naar Zanzibar. Alles was ontzettend goed georganiseerd en iedereen die we hebben ontmoet heeft echt hart voor zijn werk, het land, de natuur en de dieren.

Wat ons betreft een safari om nooit te vergeten! En zoals de locals zeggen: Hakuna matata!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen