De voetsporen van Jane Goodall

Ben jij ook een groot bewonderaar van dr. Jane Goodall en haar ideeën? En wil jij ook chimpansees en bavianen ‘bestuderen’ en heel graag met eigen ogen zien en voelen wat Jane Goodall in Tanzania zo inspireert? Eens kijken in welke omgeving ze heeft geleefd, gedroomd, gewerkt en gewoond? Dan is deze biografiereis door Tanzania echt wat voor jou!

Je bezoekt op deze reis verschillende Jane Goodall (Roots & Shoots) natuurprojecten in onder andere Moshi, Dar es Salaam en op Zanzibar. Je slaapt haar huis in de Serengeti en luncht in haar huis in Dar es Salaam. Actief ga jij op zoek naar bavianen bij Lake Manyara en (optioneel) chimpansees in de wildernis van Mahale. Alle aspecten van haar bewogen en inspirerende leven komen voorbij!

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Moshi Dag 1-2
 • Lake Manyara Dag 3-4
 • Serengeti Dag 5-7
 • Mahale Mountains (Optie) Dag 8-10
 • Dar es Salaam Dag 11-12
 • Zanzibar - Stone Town Dag 13-14
 • Zanzibar Paje Dag 15-17
 • Amsterdam Dag 18

Reisschema

Zou jij als bewonderaar van dr. Jane Goodall en haar spoor in Tanzania willen volgen? Oog in oog staan met chimpansees in de bergen van Mahale en bavianen ‘bestuderen’ bij het Manyara meer. Heel graag met eigen ogen willen zien en ervaren wat Jane Goodall in Tanzania zo heeft gedreven? En kijken in welke omgeving ze heeft geleefd, gedroomd, gewerkt en gewoond? Laat je dan inspireren door deze rondreis langs onder andere Moshi, het kristalheldere Tanganyika meer, de uitgestrekte Serengeti, havenstad Dar es Salaam en tropisch Zanzibar.

Moshi

De reis begint in Moshi stad, een oase tussen prachtige uitgestrekte koffieplantages, met een aantrekkelijke mix van Afrikaanse en Aziatische invloeden, waar de skyline van de Kilimanjaro domineert. Je wordt op het vliegveld ontvangen en geniet van de eerste avond in een comfortabele lodge met prachtig uitzicht op de Kilimanjaro, even buiten de stad.

De volgende dag bezoek jij het Mweka Roots & Shoots aan de voet van de Kilimanjaro. Na een voorlichting over het project, ga je hier samen met Roots & Shoots leden actief een aantal bomen planten. Na afloop kun jij je vaardigheden oefenen in traditioneel koken.

Lake Manyara

Na een heerlijk ontbijt en wellicht een vroege yoga-les, vertrek jij samen met de gids richting Lake Manyara. Onderweg zie jij van alles. Ergens halverwege geniet jij op een mooie plek van je picknick-lunch.

Voordat je bij het Lake Manyara Nationaal Park komt, rijd je door het dorpje Mto wa Mbu. Dit typisch Afrikaanse dorpje heeft een kleurrijke lokale markt met veel vers groente en fruit. Zeker de moeite waard om daar even rond te kijken. Je safari is nu echt begonnen. Je verblijft vervolgens twee nachten midden in het park. De kans is groot dat er dieren voorbij lopen, terwijl jij geniet van een koud drankje bij de tent.

Net als Jane Goodalls’ eerste project, maak jij volgende dag een wandelsafari op zoek naar de baviaan. Neem de tijd om te goed te observeren.

Serengeti

Deze ochtend vertrek je vroeg, richting Serengeti National Park. Je rijdt over een van de mooiste routes in Tanzania. ‘Serengeti’ betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Zo ver heb je in je leven waarschijnlijk nog nooit kunnen kijken. Miljoenen dieren trekken het hele jaar door dit park, dat zoveel te bieden heeft.

Je luncht nabij de Olduvai Kloof, een ravijn van 45 km lang en een zeer belangrijke plek in de evolutieleer van de mens waar zo’n 2 miljoen jaar geleden de oermens leefde. De gevonden fossielen waren het bewijs voor de sociale mens en dat hij leefde als jager.

In de middag bezoek je het graf van Hugo Baron van Lawick, de man van Jane Goodall, filmmaker en fotograaf, en vader van haar zoon Grub. Je overnacht vandaag in hun voormalige woning, aan het Ndutu meer.

Mahale Mountains (Optie)

Na het ontbijt verlaat jij de plek waar Jane heeft geleefd en zoveel onderzoek heeft gedaan, op weg naar haar geliefde chimpansees. Je vliegt en vaart vandaag naar een paradijselijke en afgelegen plek aan het kristalheldere Tanganyika meer.

Het aangrenzende regenwoud in de Mahale bergen is het leefgebied van de chimpansee.  Deze plek is vergelijkbaar als die waar Jane door haar geduld het vertrouwen wekte van de mensapen, Gombe. Een plek waar Jane ontdekte dat de chimpansees werktuigen maken én gebruiken, en ook menselijke drijfveren en emoties hadden.

Afhankelijk van waar de dieren zich op dat moment bevinden vertrek jij de volgende twee ochtenden voor een wandelsafari naar de slimme en bedachtzame chimpansees. Het kan zijn dat de chimpansees onverwacht besluiten om naar jou toe te komen. Een unieke ervaring!

Dar es Salaam

Na een heerlijk ontbijt vertrek jij vanaf het strand per boot naar Mahale Airstrip voor je vlucht naar Dar es Salaam. Iets buiten de stad ligt Jane Goodall’s Natuur Centrum in de groene Pugu heuvels, waar jij de volgende dag naar toe rijdt voor een bezoek en een presentatie van de staff. Het is mogelijk om hier een eetbare-plant-wandeling te maken en/of een nachtwandeling. De dag wordt afgesloten met een smakelijke Swahili maaltijd bij het kampvuur.

De volgende dag maak jij een stadswandeling door een gedeelte van Dar es Salaam en bezoekt het kantoor van het Tanzaniaanse Jane Goodall Instituut voor een presentatie over hun werk. Voordat jij naar Zanzibar eiland vliegt, lunch jij in het huis van Jane waar ze ook met haar man Derek Bryceson heeft gewoond. In het huis, gelegen aan de Indische Oceaan, nog steeds wordt gewerkt en gewoond.

Zanzibar - Stone Town

Aan het einde van de middag kom je aan op het tropische eiland Zanzibar en wordt naar een sfeervol hotel in het hart van historisch Stone Town gebracht. Vanaf het dakterras heb je een geweldig uitzicht over de stad en de Indische oceaan.

De volgende ochtend bezoek jij een boom & kruidenkwekerij, een Jane Goodall’s Roots & Shootsproject. Je luncht in het Linvingstone House, waar ook het kantoor is van het Jane Goodall Instituut Zanzibar.

De dag erna breng je een bezoek aan de SOS secondary school (voor weeskinderen),  voor een presentatie over het Chukwani Mangrove project van Jane Goodall’s Roots & Shoots. Daarna bezoek je het mangrovebos vlakbij Stone Town en plant een paar mangroves.

Na afloop wordt je naar je alweer laatste locatie gebracht, aan de oostkust van Zanzibar.

Zanzibar Paje

Eenmaal aangekomen bij dit heerlijke boutique hotel, gelegen aan een privéstrand en de turquoise Indische Oceaan, kun jij een volle dag genieten van alles wat het hotel te bieden heeft. Je vindt hier rust en ruimte in een magische Afrikaanse omgeving.

De volgende dag ontmoet jij de zeewiervrouwen van de Paje. Daarna breng je een bezoek aan het Jozani Chwake Bay National Park, op zoek naar de Rode Colobus aap en de Blauwe Sykes aap.

Amsterdam

Je wordt vandaag bij je accommodatie opgehaald en naar Zanzibar Airport gebracht, voor een terugvlucht via Dar es Salaam naar Amsterdam.

De volgende dag komt jij heerlijk uitgerust en vol nieuwe indrukken en inspiratie aan op Schiphol Airport.

Details van de reis

Deze Jane Goodall reis met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist met jouw gezelschap in eigen tempo en wordt begeleid door professionele gidsen van Explore Tanzania en het Jane Goodall Instituut.

De voetsporen van Jane GoodallDe voetsporen van Jane GoodallDe voetsporen van Jane GoodallDe voetsporen van Jane Goodall

Hoogtepunten

 • Bezoek aantal Roots & Shoots projecten
 • Bavianen bij Lake Manyara
 • Lunch bij de Olduvai Kloof
 • Slapen in voormalig huis Jane en Hugo
 • Grote migratie in de Serengeti
 • Oog in oog met chimpansees (optie)
 • Jane Goodall’s Natuur Centrum Pugu Heuvels
 • Lunch in Jane’s huis Dar es Salaam
 • Chukwani Mangrove bos Zanzibar
 • Zeewiervrouwen van Paje

Prijsindicatie

Comfort accommodaties:
€ 5965 p.p. bij 2 personen (voor 16 dagen / 15 nachten, exclusief 3 dagen Mahale)
€ 5085 p.p. bij 4 personen (idem)

Optie Mahale Mountains: Wil je Mahale Mountains niet missen en ook oog in oog met de chimpansees staan? Dan zal je reis 3 dagen langer zijn. Deze complete reis duurt dan in totaal 19 dagen / 18 nachten. Reken als prijsindicatie dan wel op het dubbele van de aangegeven bedragen.

Deze prijs kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. En hoger bij ongunstige wisselkoersen.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Alle accommodaties en maaltijden
 • Genoemde Roots & Shoots bezoeken en lunches
 • Safari activiteiten, wandelingen
 • Engelssprekende gids
 • Binnenlandse vlucht
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Flying Doctors verzekering
 • Mineraal water, koffie, thee en koekjes gedurende safari

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50
 • Optionele activiteiten

Galerij

Volg de voetsporen van Jane Goodall in Tanzania en ervaar met eigen ogen waar zij haar inspiratie vandaan heeft gehaald. Help mee bomen planten, volg de bavianen, maak contact met chimpansees, bezoek het graf van Hugo van Lawick, slaap in hun huis en ontmoet gedreven projectmedewerkers! 

De voetsporen van Jane Goodall
Moshi safari
De voetsporen van Jane Goodall
Accommodatie Kilimanjaro, Tanzania - Kaliwa Lodge
Accommodatie Kilimanjaro, Tanzania - Kaliwa Lodge
Lake Manyara safari
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Explore Tanzania - Accommodatie Lake Manyara - Lake Manyara Tree Lodge
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Lake Manyara accommodatie Mandhari Lodge
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Naabi
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Naabi
Explore Tanzania Green Camp Naabi
Explore Tanzania Green Camp Naabi
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Naabi
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Naabi
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Naabi
Explore Tanzania - Accommodatie Mahale Mountains - Greystoke
Mahale vakantie
Explore Tanzania - Accommodatie Mahale Mountains - Greystoke
Explore Tanzania - Accommodatie Mahale Mountains - Greystoke
Explore Tanzania - Accommodatie Mahale Mountains - Mbali Mbali Mahale
Mahale vakantie
De voetsporen van Jane Goodall
Explore Tanzania - Accommodatie Dar-es-Salaam - Hotel Slipway
De voetsporen van Jane Goodall
Zanzibar vakantie
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Zanzibar vakantie
Explore Tanzania - Accommodatie Arusha - Arusha Villa
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Ndutu Safari Lodge
De voetsporen van Jane Goodall

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies