De voetsporen van Jane Goodall

Ben jij ook een groot bewonderaar van dr. Jane Goodall en haar ideeën? En wil jij ook chimpansees en bavianen ‘bestuderen’ en heel graag met eigen ogen zien en voelen wat Jane Goodall in Tanzania zo inspireert? Eens kijken in welke omgeving ze heeft geleefd, gedroomd, gewerkt en gewoond? Dan is deze biografiereis door Tanzania echt wat voor jou!

Je bezoekt op deze reis verschillende Jane Goodall (Roots & Shoots) natuurprojecten in onder andere Moshi en Dar es Salaam. Je slaapt haar huis in de Ndutu – Serengeti en luncht in haar woning in Dar es Salaam. Actief ga jij op zoek naar bavianen bij Lake Manyara en chimpansees in de wildernis van Gombe. Alle aspecten van haar bewogen en inspirerende leven komen voorbij!

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Moshi Dag 1-2
 • Lake Manyara Dag 3-4
 • Ndutu Dag 5
 • Serengeti Dag 6-7
 • Gombe Stream Dag 8-10
 • Dar es Salaam Dag 11-12
 • Amsterdam Dag 13

Reisschema

Zou jij als bewonderaar van dr. Jane Goodall haar spoor in Tanzania willen volgen? Oog in oog staan met chimpansees in de bergen van Gombe en bavianen ‘bestuderen’ bij Lake Manyara. Heel graag met eigen ogen willen zien en ervaren wat Jane Goodall in Tanzania zo heeft gedreven? En kijken in welke omgeving ze heeft geleefd, gedroomd, gewerkt en gewoond? Laat je dan inspireren door deze rondreis langs onder andere Moshi, het kristalheldere Lake Tanganyika, de uitgestrekte Serengeti, de Pugu heuvels en de havenstad Dar es Salaam.

Moshi

De reis begint in Moshi stad, een oase tussen prachtige uitgestrekte koffieplantages, met een aantrekkelijke mix van Afrikaanse en Aziatische invloeden, waar de skyline van de Kilimanjaro domineert. Je wordt op het vliegveld ontvangen en geniet van de eerste avond in een comfortabele lodge met prachtig uitzicht op de Kilimanjaro, even buiten de stad.

De volgende dag bezoek jij het Mweka Roots & Shoots project aan de voet van de Kilimanjaro. Na een voorlichting over het project, ga je hier samen met Roots & Shoots leden actief een aantal bomen planten. Na afloop kun jij je vaardigheden oefenen in traditioneel koken.

Lake Manyara

Na een heerlijk ontbijt en wellicht een vroege yoga-les, vertrek jij samen met de gids richting Lake Manyara. Onderweg zie jij van alles. Ergens halverwege geniet jij op een mooie plek van je picknick-lunch.

Voordat je bij het Lake Manyara Nationaal Park komt, rijd je door het dorpje Mto wa Mbu. Dit typisch Afrikaanse dorpje heeft een kleurrijke lokale markt met veel vers groente en fruit. Zeker de moeite waard om daar even rond te kijken. Je safari is nu echt begonnen. Je verblijft vervolgens twee nachten midden in het park. De kans is groot dat er dieren voorbij lopen, terwijl jij geniet van een koud drankje bij de tent.

Net als Jane Goodalls’ eerste project, maak jij volgende dag een wandelsafari op zoek naar de baviaan. Neem de tijd om te goed te observeren.

Ndutu

Deze ochtend vertrek je vroeg, richting Serengeti National Park. Je rijdt over een van de mooiste routes in Tanzania. ‘Serengeti’ betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Zo ver heb je in je leven waarschijnlijk nog nooit kunnen kijken. Miljoenen dieren trekken het hele jaar door dit park, dat zoveel te bieden heeft.

Je luncht nabij de Olduvai Kloof, een ravijn van 45 km lang en een zeer belangrijke plek in de evolutieleer van de mens waar zo’n 2 miljoen jaar geleden de oermens leefde. De gevonden fossielen waren het bewijs voor de sociale mens en dat hij leefde als jager.

In de middag bezoek je het graf van Hugo Baron van Lawick, de man van Jane Goodall, filmmaker en fotograaf, en vader van haar zoon Grub. Je overnacht vandaag in hun voormalige woning, aan het Ndutu meer. De Ndutu-regio is vooral bekend om de grote aantallen katachtigen, de zogende gnoe kalfjes en jagende cheeta’s!

Serengeti

Na het ontbijt, op een plek waar Jane zo vaak heeft gezeten, ga je de wildernis te voet verkennen.  Daarvoor wordt je gebracht naar een gedeelte van de Serengeti waar geen voertuigen rijden, midden in de natuur. Onderweg daar naar toe is prachtig, je ziet zoveel dieren.

De wandelsafari doe je uiteraard onder begeleiding van een gids en een ranger. Voel de natuur en de sfeer, zoals het moet zijn geweest toen Jane en Hugo hier hun onderzoek deden.

Je overnacht ook temidden van de dieren in het stijlvolle Green Camp, voor de echte safari beleving.

Gombe Stream

Na het ontbijt verlaat jij de plek waar Jane heeft geleefd en zoveel onderzoek heeft gedaan, op weg naar haar geliefde chimpansees. Je vliegt vandaag naar het kristalheldere Tanganyika meer en overnacht op een heerlijke en rustige plek met prachtig uitzicht over het meer.

De volgende dag vertrek jij per boot naar het regenwoud van Gombe Stream National Park, het leefgebied van de chimpansee. Dit is de plek waar Jane door haar geduld het vertrouwen wekte van de mensapen. Een plek waar Jane ontdekte dat de chimpansees werktuigen maken én gebruiken, en ook menselijke drijfveren en emoties hadden.

Afhankelijk van waar de dieren zich op dat moment bevinden vertrek jij de komende dagen voor een wandelsafari naar de slimme en bedachtzame chimpansees. Het kan zijn dat de chimpansees onverwacht besluiten om naar jou toe te komen. Een unieke ervaring! Je overnacht hier in een stijlvolle en intieme lodge aan het strand.

Dar es Salaam

Na een heerlijk ontbijt vertrek jij vanaf het strand per boot naar de Kigoma Airstrip voor je vlucht naar Dar es Salaam. Iets buiten de stad ligt Jane Goodall’s Natuur Centrum in de groene Pugu heuvels, waar jij de volgende dag naar toe rijdt voor een bezoek en een presentatie van de staff. Het is mogelijk om hier een eetbare-plant-wandeling te maken en/of een nachtwandeling. De dag wordt afgesloten met een smakelijke Swahili maaltijd bij het kampvuur.

De volgende dag maak jij een stadswandeling door een gedeelte van Dar es Salaam en bezoekt het kantoor van het Tanzaniaanse Jane Goodall Instituut voor een presentatie over hun werk. Je luncht jij in het huis van Jane waar ze ook met haar man Derek Bryceson heeft gewoond. In het huis, gelegen aan de Indische Oceaan, nog steeds wordt gewerkt en gewoond.

Amsterdam

Je wordt vandaag bij je accommodatie opgehaald en naar het vliegveld gebracht, voor een terugvlucht naar Amsterdam.

Tenzij je besluit voor een verlenging op een van de tropische eilanden voor de kust van Tanzania in de Indische Oceaan; Zanzibar -, Pemba – of Mafia eiland om heerlijke relaxen en te genieten van alle avonturen die je hebt gemaakt in de voetsporen van Jane Goodall.

Zo niet, dan kom jij de volgende dag vol nieuwe indrukken en inspiratie aan op Schiphol Airport.

Details van de reis

Deze Jane Goodall reis met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist met jouw gezelschap in eigen tempo en wordt begeleid door professionele gidsen van Explore Tanzania en het Jane Goodall Instituut.

De voetsporen van Jane GoodallDe voetsporen van Jane GoodallDe voetsporen van Jane GoodallDe voetsporen van Jane Goodall

Hoogtepunten

 • Bezoek aantal Roots & Shoots projecten
 • Bavianen bij Lake Manyara
 • Lunch bij de Olduvai Kloof
 • Slapen in voormalig huis Jane en Hugo
 • Grote migratie in de Serengeti
 • Oog in oog met chimpansees in Gombe
 • Jane Goodall’s Natuur Centrum Pugu Heuvels
 • Lunch in Jane’s huis Dar es Salaam

Prijsindicatie

Comfort accommodaties *:
€ 8400 p.p. bij 2 personen
€ 7500 p.p. bij 4 personen

Let op: Deze prijs kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. En hoger bij ongunstige wisselkoersen.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren. 

Inclusief

 • Alle transfers
 • Alle accommodaties en maaltijden
 • Genoemde Roots & Shoots bezoeken en lunches
 • Safari activiteiten, wandelingen
 • Engelssprekende gids
 • Binnenlandse vlucht
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Flying Doctors verzekering
 • Mineraal water, koffie, thee en koekjes gedurende safari

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50
 • Optionele activiteiten

Galerij

Volg de voetsporen van Jane Goodall in Tanzania en ervaar met eigen ogen waar zij haar inspiratie vandaan heeft gehaald. Help mee bomen te planten, volg de bavianen, maak contact met chimpansees, bezoek het graf van Hugo van Lawick, slaap in hun huis en ontmoet gedreven projectmedewerkers! 

De voetsporen van Jane Goodall
Moshi safari
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Lake Manyara safari
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Explore Tanzania - Accommodatie Lake Manyara - Lake Manyara Tree Lodge
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - SiwanduExplore Tanzania - Accommodatie Serengeti - Green Camp Naabi
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Explore Tanzania - Accommodatie Mahale Mountains - Mbali Mbali Mahale
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
De voetsporen van Jane Goodall
Dar es salaam vakantie
De voetsporen van Jane Goodall

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies