Kilimanjaro – naar de top van Afrika

Kilimanjaro kan via verschillende routes bewandeld worden. De Lemosho route is er een van.

De beklimming van Kilimanjaro start met een verblijf in een fijn hotel in Arusha. Deze Lemosho route is een prachtige 8-daagse route. Deze route biedt daarom voldoende tijd om te acclimatiseren en heeft spectaculaire natuur.
We adviseren je graag over de best bij jou passende route.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Arusha Dag 1 - 2
 • Lemosho Dag 3
 • Shira Dag 4
 • Shira Dag 5
 • Barranco Dag 6
 • Karanga Dag 7
 • Barafu Dag 8
 • Uhuru Dag 9
 • Mweka Dag 10
 • Arusha - Amsterdam Dag 11 - 12

Reisschema

Wandel naar de top van Afrika onder professionele begeleiding.

Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro Internationaal vliegveld word je ontvangen door onze organisatie en naar jouw accommodatie gebracht.
De volgende dag ontmoet je de gids waarmee je de komende dagen op pad gaat. Hij geeft een uitgebreide briefing over het Kilimanjaro gebied, praktische tips tijdens de wandeling en vooral de nacht van de beklimming naar de top. Eventueel ontmoet je hier de rest van de groep en controleer je of je alle juiste spullen hebt. De rest van de dag kan je ontspannen en je klaarmaken voor de bijzondere expeditie!

Lemosho

2 tot 3 uur wandelen

Na het ontbijt word je opgehaald en naar Londorossi Gate gebracht. Na alle registratieformaliteiten bij het de ingang van Kilimanjaro Nationaal Park rijd je een kort stuk door plantages en dorpjes. Na de lunch begin je aan een rustige klim door een prachtig bos waar ook dieren te zien zijn. Je kampeert in het bos bij Lemosho Forest Camp op 2650 meter.

Shira

6 tot 7 uur wandelen

Al gauw verlaat je het bos en wandel je via prachtig heidelandschap naar de rand van Shira Plateau. Het gevoel van woeste wildernis is hier enorm, vooral als het mistig is!
Je kampeert midden op het plateau, bij Shira One Camp.

Shira

4 tot 5 uur wandelen

Een makkelijke dag om jouw lichaam te helpen acclimatiseren.
Vandaag wandel je via prachtig heidelandschap en vulkanische rotsformaties over Shira Plateau naar de top van de bijzondere Shira Cathedral op 3750 meter. Vanaf de top van Shira Cathedral heb je prachtig uitzicht uit over Shira Plateau en de top van Kilimanjaro.
Je kampeert bij Shira Hut op 3840 meter. Vanuit het kamp heb je prachtig uitzicht, ook op de berg Meru in de verte.

Barranco

5 tot 7 uur wandelen

De dag begint met een lichte steiging en panoramische vergezichten. Je verlaat het heidelandschap en wandelt onder de gletsjers langs van de Western Breach. Na de lunch vlakbij Lava Tower (4550 meter) daal je af naar het kamp in de Barranco vallei op 3900 meter. Dit kamp ligt in de schaduw van indrukwekkende kliffen en heeft weids uitzicht op de eindeloze vlaktes onder je.

Karanga

4 tot 5 uur wandelen

Je begint met een steile klim naar de top van Barranco Wall (4200 meter) om boven te genieten van het prachtige uitzicht op de ijsvelden van Kibo. Je loopt door  prachtige valleien naar Karanga Camp dat op 4000 meter hoogte ligt. Je kunt vanmiddag genieten van een rustige middag met aansluitend een heerlijk diner. Je hebt de optie om een aantal korte wandelingen te maken in de omgeving. Een waardevolle wandeling om ook op deze hoogte te acclimatiseren.

Barafu

3 tot 5 uur wandelen

Vandaag is een korte maar steile wandeling om Karanga vallei uit te komen. Hierna volg een goed pad richting Barafu Camp op 4600 meter hoogte waar je tegen lunchtijd aankomt. Dit is het eerste kamp tijdens de wandeling waar de kampeerplaats drukker zal zijn. ’s Middags maak je een korte wandeling naar South-East Vallei op 4800 meter hoogte. De rest van de dag kan je uitrusten en je voorbereiden op de beklimming naar de top waar je midden in de nacht aan begint!

Uhuru

11 tot 15 uur wandelen

Je staat middernacht op om te beginnen aan een zware klim naar de kraterrand (Stella Point, 5735 meter) zodat je op de kraterrand staat met zonsopgang. Dit stuk van de beklimming duurt ongeveer 6 uur. Aangekomen op de prachtige kraterrand kan je genieten van de zonsopkomst boven Mawenzi. Wanneer je je nog sterk genoeg voelt wandel je ongeveer 1,5 uur verder naar Uhuru Peak, de top van Kilimanjaro op 5895 meter hoogte. Na deze overwinning wandel je terug naar Stella Point en begin je aan de afdaling via Barafu Ridge naar Millenium Camp (3800 meter). Dit wordt de zwaarste dag met een totale klim van ongeveer 1200 meter en een afdaling van 2100 meter. Desondanks is het de dag van de overwinning!

Mweka

3 tot 5 uur wandelen

Vandaag wandel je door het prachtige regenwoud naar beneden via een goed pad op de Mweka Route. Bij aankomst wordt je door onze organisatie ontvangen en teruggebracht naar de lodge in Arusha voor een welverdiende douche en een heerlijk diner om jouw overwinning te vieren!

Arusha - Amsterdam

Deze dag kun je naar wens bij de lodge invullen. Je kunt een wandeling maken om het erf of in het nabijgelegen dorpje. Je wordt ’s middags naar het Kilimanjaro International Airport gebracht voor de vlucht naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Details van de reis

Kilimanjaro beklimming in een kleine internationale groep.
Of privé voor jouw eigen gezelschap. 

Kilimanjaro vakantieKilimanjaro vakantieKilimanjaro vakantieKilimanjaro vakantie

Hoogtepunten

 • Prachtige wandelroute
 • Privé of met een kleine internationale groep
 • Naar de top van Afrika
 • Onder perfecte begeleiding

Prijsindicatie

€ 3480 p.p. op basis van 2 personen, voor deze 8-daagse privé beklimming.

€ 385 p.p. toeslag eenpersoonskamer.

Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.
Voor meer details en prijzen van ander routes naar de top van de Kilimanjaro klik hier.

Inclusief

 • Alle transfers
 • 3 overnachtingen in een comfortabel hotel (1x logies & ontbijt en 2x halfpension, 2 overnachtingen voor de beklimming en 1 overnachting na de beklimming).
 • Kilimanjaro beklimming (privé of in een groep) inclusief volledig team van gidsen, assistent gidsen, dragers en koks.
 • Alle maaltijden & water tijdens de beklimming.
 • Entreegeld Kilimanjaro Nationaal Park; kampeergeld Kilimanjaro.
 • Mountain rescue fees.
 • Alle overheidsbelastingen.

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Accommodatie & transfers indien je eerder van de berg af moet
 • Huur slaapzak, matras en/ of wandelstokken

Galerij

Een bijzondere beklimming met voldoende tijd om te acclimatiseren. Onderweg heb je tijd om te genieten van de prachtige natuur. 

Kilimanjaro beklimmen
Kilimanjaro Lemosho route
Kilimanjaro vakantie
Kilimanjaro Northern Circuit
Kilimanjaro vakantie
Kilimanjaro vakantie

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis van de Lemosho route. Je kunt uit meerdere routes kiezen in een kleine groep, of kiezen voor een privé beklimming op elke gewenste datum. 


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw beklimming?

Bekijk ook andere routes op Kilimanjaro of
neem direct contact met ons op!

kilimanjaro Reisadvies