Duiken en snorkelen in Tanzania

De omgeving rondom de eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia biedt duikers van allerlei niveaus een aantal van de beste duiken en snorkel locaties in de Indische Oceaan.

Een groot deel van het jaar is het water helder. Er is een grote diversiteit aan koraalriffen en vissen.
Er zijn gevestigde en professionele PADI en SSI duikclubs voor de echte avonturiers.
De wateren rondom de eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia biedt ook de meest ervaren duikers nieuwe ervaringen.

Explore Tanzania - Accommodatie Zanzibar - Matemwe Beach House
Duiken en snorkelen
Duiken en snorkelen
Duiken en snorkelen

Duik opties

In Tanzania zijn meerdere locaties waar je prachtig kunt duiken en snorkelen en altijd goed bereikbaar vanaf je accommodatie.

Duiken en snorkelenDuiken en snorkelenDuiken en snorkelen

Zanzibar Eiland

Zanzibar biedt heel veel prachtige duiklocaties van allerlei niveaus.

Er zijn een aantal beroemde locaties zoals Mnemba Atoll. Dit wordt ook wel de tropische vishoofdstad van Oost-Afrika genoemd. Mnemba Atoll heeft een constante zichtbaarheid van ongeveer 30 meter en vaak zie je hier ook dolfijnen.

Op het noordelijkste puntje van Zanzibar zijn ook vele duiklocaties, over het algemeen voor de meer ervaren duikers. Je duikt op open zee en er is hier meer stroming. Hier leven de grote sportvissen, tonijnen, barracuda en een verscheidenheid aan murenes.

Het minder bekende zuiden van Zanzibar zijn ook prachtige duiklocaties; goed te bereiken vanuit bijv. Fumba Beach Lodge.

Mafia Eiland

Mafia eiland is een echte droomlocatie voor duikers. Eén die op je bucket-list zou moeten staan!

Hier vind je de rijkste koraalriffen die je misschien ooit zult zien, met een grote verscheidenheid aan koraal en diversiteit aan tropische vissen.
Er zijn riffen van 6 tot 28 meter diep, met bommies, muren, grotten en kloven. Er is een grote verscheidenheid aan harde en zachte koralen en een enorme diversiteit van tropische vissen, bijvoorbeeld roggen, haaien en grote vissen die je van dichtbij kan bekijken.

Vanuit vele accommodaties is het mogelijk om duiken te organiseren. Kinasi Lodge heeft op eigen terrein een goede duikorganisatie.

Pemba Eiland

De omgeving rondom Pemba Eiland is een van de beste duiklocaties ter wereld. Duiken rond Pemba Eiland is divers en heel speciaal: helder water, diepe afgronden, afgelegen locaties waar weinig wordt gedoken en vele ongerepte riffen. Prachtige locaties zijn onder andere Emerald Wall en Panza Wreck. En vanuit Fundu Lagoon kan je naar het afgelegen Misoli gaan. Er is een grote diversiteit aan koraalriffen en vissen.

Op Pemba Eiland zijn gevestigde en zeer professionele PADI duikorganisaties, zoals die bij Fundu Lagoon en The Manta Resort.  Het is dan ook mogelijk om een PADI-duikcursus te volgen.


Zie jij jezelf al duiken?

Neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen Reisadvies