Kitesurfen op Zanzibar

Een constante aanlandige wind en een fijne temperatuur zorgen voor ideale omstandigheden!

Aan de oostkust van Zanzibar is het kitesurfen dan ook zeer populair. Samen met de vriendelijke bevolking en de prachtige witte zandstranden, omzoomd met palmbomen, maakt dat het hier prachtige kiten is.
Perfect voor beginners in de ondiepe lagunes langs de kust, en de experts op de hoger golven achter het rif!

Accommodatie Zanzibar - White Sand Luxury Villas
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Kitesurfen Zanzibar
Accommodatie Zanzibar - White Sand Luxury Villas

Kitesurf mogelijkheden op Zanzibar

Er zijn verschillende mogelijkheden om fantastisch te kitesurfen op Zanzibar.

kitesurfen zanzibarKitesurfen ZanzibarKitesurfen ZanzibarKitesurfen ZanzibarKitesurfen Zanzibar

Paje

Het prachtige witte zandstrand en het ondiepe water hebben Paje veranderd van een vissersdorp in een levendige badplaats, zeer populair als kitesurfbestemming.

Het is een van Afrika’s beste kitesurfspots, zowel voor beginners als gevorderden. De constante aanlandige wind, het warme water, maar ook de ondiepe lagune tot het rif maken Paje tot een ideale kitesurf bestemming voor beginners. Gevorderden kunnen hun hart ophalen op de hoge golven achter het rif.

Er zijn verschillende surfscholen en het materiaal kan worden gehuurd.

Je verblijft bijvoorbeeld bij het trendy Mr. Kahawa, Hakuna Majiwe Beach Lodge, Sharazad Boutique Hotel, het luxe boutique hotel White Sand Luxury Villas of het kleurrijke Fun Beach Resort.

Jambiani

Jambiani ligt een half uurtje lopen zuidelijk van Paje aan de oostkust van Zanzibar. Het dorp – een zonovergoten verzameling huizen en palmbomen – strekt zich uit over enkele kilometers langs een prachtige kustlijn. De omstandigheden zijn vergelijkbaar, een heerlijke wind en perfect water. Maar ook een schilderachtige omgeving met de dhows en de boten in het zand.

Ook in Jambiani zijn kitesurfscholen en huur mogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld bij Jambiani Villas verblijven of het sportieve The Loop Beach Resort, het trendy New Teddy’s on the Beach, Blue Reef sport & fishing Lodge, het hippe Nur Beach Resort of de kleine en gezellige Red Monkey Lodge.

Pwani Mchangani

Iets noordelijker aan de oostkust van Zanzibar ligt Pwani Mchangani. Niet zo’n drukke kitesurf scene, maar wel met vergelijkbare condities. Dus als je het wat rustiger wilt …

Hier kun je bijvoorbeeld verblijven bij Hodi Hodi Zanzibar of het iets luxere Next Paradise Boutique Resort.

Temperatuur en wind

De gemiddelde luchttemperatuur aan de oostkust van Zanzibar is van mei t/m november 27 graden en van december t/m april 29 graden overdag. ’s Nachts is het een graadje minder warm. Let op, een gemiddelde kent ook uitschieters.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater aan de oostkust van Zanzibar ligt tussen de 26 en 29 graden, waarbij het water in de maanden september en oktober het warmst is (29 graden) en in februari/maart het minst warm (26 graden).

De windrichting van december t/m maart is voornamelijk noord of west/noordwest en van april t/m november (oost) noordoost.

Aan de oostkust van Zanzibar waait een constante wind tussen de windkracht 2 en 5. Uitschieters heb je hier natuurlijk ook. Vanaf de maanden april/mei (windkracht 2) loopt de wind op tot kracht 4/5 in augustus, en dan weer van november (kracht 3/4) naar januari (kracht 4/5), in een mooie jaarlijkse golfbeweging.

Beste seizoen

Zanzibar kent twee beste kitesurf seizoenen:

Van december tot maart, wanneer de Kaskazi-winden mild zijn in de ochtend en matig in de middag. Uitstekend voor zowel beginners als ervaren surfers.

En van juni tot september, wanneer de Kuzi-wind waait, matig  in de ochtend en vrij krachtig in de middag. Populair bij de meer ervaren  kitesurfers van over de hele wereld.


Wil jij ook kitesurfen op Zanzibar?

Laat het ons weten en wij voegen deze activiteit toe aan je reis!

voorbeeldreizen Reisadvies