Te paard door de wildernis in Tanzania

Een dag paardrijden of een meerdaagse paardrijsafari is
een unieke ervaring!

Je kunt te paard dagtochten maken aan de voet van de Kilimanjaro; in prachtige, weidse gebieden en het regenwoud.
Of voor de meer ervaren ruiter meerdere dagen te paard op pad gaan, dieper de natuur in. Tijdens deze tocht zie je meer wilde dieren.

Het Arusha Nationaal Park, een gebied bekend van de film ‘Momella, een boerderij in Afrika‘ is ook te paard te verkennen.
Het terrein en gebied is alleen geschikt voor ervaren ruiters.

Paardrijden
Paardrijden
Paardrijden
Paardrijden
Paardrijden
Paardrijden
Paardrijden

De verschillende opties voor een paardrijsafari

Er zijn verschillende mogelijkheden om de wildernis van Tanzania te verkennen per paard.

PaardrijdenPaardrijdenPaardrijdenPaardrijdenPaardrijden

Arusha National Park (2-6d)

Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk om paard te rijden in een nationaal park in Tanzania, namelijk het prachtige Arusha Nationaal Park. Een gebied zoals te zien is in de films ‘Hatari!’ en ‘Momella – een boerderij in Arika’. Een unieke ervaring waarbij je tijdens een bijzondere twee- tot zes daagse paardrijsafari dit prachtige gebied verkent. Je ziet buffels, olifanten, giraffen, apen, vogels en flamingo’s van dichtbij. De safari is geschikt voor ervaren ruiters.

West Kilimanjaro (3-6d)

Met de Kilimanjaro aan een kant en de berg Meru aan de andere kant vindt deze paardrijsafari West Kilimanjaro plaats in een van de mooiste gebieden in oost Afrika. Grote kans dat je te paard vele dieren zult zien.
Wanneer je een ervaren ruiter bent is het mogelijk om deze onvergetelijke paardrijsafari te maken.
Je rijdt door prachtig landschap, ver weg van de hoofdwegen en andere toeristen. Een gebied waar o.a. olifanten, wildebeesten, giraffes, gazelles leven. De Afrikaanse bush per paard verkennen is een bijzondere ervaring!

Zuid Amboseli (5-8d)

Volg de dieren bij hun migratie tussen Lake Amboseli, Kilimanjaro National Park en Arusha National Park.
Een gebied met zeer divers landschap en grote kans dat je onderweg vele dieren zult zien en Maasai, die hier ook verblijven. Deze paardrijsafari is geschikt voor ervaren rijders en biedt spectaculaire uitzichten en te paard zie je dichtbij dieren zoals olifanten, zebra’s, elanden, wildebeesten etc.
Geniet van volle dagen in de Afrikaanse wildernis, in comfortabele privé kampen, goede maaltijden en sfeer bij het kampvuur.

West Kilimanjaro (5-8d)

Een bijzondere paardrijsafari in de westelijke wild corridor van Tanzania. Volg Hemingway zijn voetstappen ten westen van de prachtige berg Kilimanjaro. Een gebied met zeer divers landschap en grote kans dat je onderweg vele dieren zult zien, die hier al vele duizenden jaren vrijelijk ronddwalen. Deze paardrijsafari in West Kilimanjaro is geschikt voor ervaren rijders en biedt spectaculaire uitzichten en te paard zie je dichtbij dieren zoals olifanten, zebra’s, elanden, wildebeesten etc.
Geniet van volle dagen in de Afrikaanse wildernis, in comfortabele privé kampen, goede maaltijden en sfeer bij het kampvuur.

Korte ritten

Mocht je geïnteresseerd zijn in een korte rit te paard van bijvoorbeeld een tot enkele uren, dan kan dat natuurlijk ook. Vraag ons naar de mogelijkheden en we voegen het graag voor je toe aan safari.

Dat kan bijvoorbeeld al vanuit een van onderstaande accommodaties:


Wil jij een safari te paard?

Laat het ons weten en wij voegen deze activiteit toe aan je reis!

voorbeeldreizen Reisadvies