Blog werkreis Marloes: Arusha NP

4 april 2018

Blog werkreis Marloes in Tanzania maart 2018 – dag 1: Arusha Nationaal Park

Het is altijd heerlijk wakker worden bij Rivertrees Country Inn, maar… regent het nu keihard of is het de rivier? Ik kijk naar buiten: het is (gelukkig) de rivier. Ik stap naar buiten en geniet direct vanaf m’n veranda: het is geweldig groen, de tuin staat enorm in bloei en in de hoge bomen zie ik black- & colobus monkeys. Ik denk dat zij me welkom heten in Tanzania en ik voel me intens gelukkig!
Het fijne aan Rivertrees is dat het geen “hotel” is, maar een kleinschalige accommodatie, rustig gelegen tussen koffie plantages. Ik wandel vanaf m’n garden cottage door de prachtige tuin naar het restaurant; een open gebouw met uitzicht op de tuin, bomen en apen. Daar zit de groep waar ik de komende week mee op safari ga: Jean, Sarah, Lauren & Tracey (vertegenwoordigers van onze Tanzaniaanse partner Wayo Africa), Leroy (onze videograaf) & collega Ard en reisagenten Rob, Robyn & David uit resp. Australië, Zuid-Afrika en Engeland.
Na een heerlijk ontbijt worden we opgehaald door gids Prim en gaan we op pad naar het Arusha Nationaal Park, op nog geen 30 minuten rijden vanaf Rivertrees. Het is een bewolkte ochtend, maar zowel Mt. Meru als Mt. Kilimanjaro laten zich zien! De dag begint goed…
Tijdens een korte gamedrive onderweg naar de rangerpost zien we al colobus apen (prachtige zwart-witte franje apen), zebra’s, buffels en giraffen. Eenmaal daar start onze wandelsafari door het park aan de voet van Mt. Meru: eerst over open grasland met een rivier, waar een kudde buffels graast. We gaan iets meer klimmen en komen aan bij een prachtige waterval, waarna we verder de bossen in gaan. De natuur is overweldigend: regenwoud met mossen en varens; het zou zo een Lord of the Rings filmset kunnen zijn!
En dan… (als je uitgeput en bezweet vindt dat je wel een beloning verdiend hebt) staat daar (middenin het park op een open veldje) een prachtig gedekte tafel, met kandelaars en champagne!! De Belgische sterrenchef Axel Janssens verzorgt voor ons een fantastische lunch en vertelt daarbij (zeer vermakelijk) zijn loopbaan. Dit is op en top entertainment & genieten! En de dag kan niet meer stuk als er achter ons een groepje bavianen rondscharrelt, colobus apen over de boomtoppen stuiteren en black monkeys het uitgillen… geweldig!!
Uitbuiken doen we tijdens een zeer ontspannende kanosafari op de Momella meren. De stilte op het meer en uitzicht op Mt. Meru is zeer indrukwekkend en we zien vanaf het water meer dieren dan vanuit de jeep. Mijn ongezouten mening: een kanosafari mag nooit ontbreken tijdens een safari in het Arusha Nationaal Park!
Dineren doen we weer bij Rivertrees Country Inn, waarna we op tijd gaan slapen. Wat een indrukwekkende eerste dag