Blog werkreis Marloes: Arusha naar Lake Manyara NP

9 april 2018

Blog werkreis Marloes in Tanzania maart 2018 – dag 2: Arusha naar Lake Manyara Nationaal Park

Vandaag gaan wij op safari naar het Lake Manyara Nationaal Park. Een park waar je met 2,5 uur kunt zijn, maar vanwege ons afwisselende programma vandaag, zullen wij pas aan het eind van de middag bij ons kamp in het park aankomen.
De ochtend begint met een gezellig bakkie bij het kantoor van Wayo Africa in Arusha. Ik gil het uit als ik mijn vriendinnetje Odilia zie; mijn steun en toeverlaat op de reserveringsafdeling. Waar zou ik zijn zonder heldin Odilia?! Wij krijgen een rondleiding, ontmoeten nieuwe medewerkers en zien in de tuin hoe Jean alsmaar bezig is met het verduurzamen van de Green Camps. Nu staat er een test-installatie voor de WC’s, die je in de toekomst kunt doorspoelen met opgevangen douchewater. (Want, uhm, waarom gebeurt dit nog nergens?!)
Hierna begint de rit naar Lake Manyara. De laatste keer dat ik door dit gebied reed, was het heel droog en stoffig; men snakte naar regen. Nu is het (na wat flinke buien) prachtig groen en overal pannetjes water. De Maasai en hun vee hebben het goed! We pakken de zuidelijke ingang van het park; een route die ons voert door het échte, ongerepte Tanzania, landbouw gebied en het dorpje Magara. De regenval heeft ervoor gezorgd dat de weg soms ophoudt en wij een zandrivier moeten oversteken, maar daar draait Prim zijn hand niet voor om.
17 kilometer ten zuiden van de ingang van Lake Manyara Nationaal Park, gaan wij picknicken op een rotspartij, aan de voet van een spectaculaire, luidruchtige waterval. Een prachtige locatie, waar wij soms ook een mobiel kamp opzetten, voor klanten die vanaf Tarangire naar Manyara fietsen.
Met de buikjes vol start onze mountainbike tocht (17 kilometer) naar de ingang van Lake Manyara Nationaal Park. Een super leuke rit over een onverharde weg langs akkers, hutjes en enthousiast gillende, “high-fivende” kinderen! In de verte zien we het meer, die roze gekleurd is vanwege de miljoenen flamingo’s… Prachtig!
Bij de gate laten we de mountainbikes achter en gaan we met de jeep verder. We maken een game drive in het zuiden van het park, waar we het park voor onszelf hebben. Het middaglicht over het park en het meer kan niet mooier en we genieten in stilte van de vele bavianen, buffels, zebra’s, gnoes, impala’s, olifanten en vogels.
Aan het eind van de middag komen we aan in ons prachtige Green Camp; deze unieke locatie aan de voet van de Rift Valley en aan een rivierbedding (waar ik voor de 3e keer kom) verveelt nooit! Het kamp is under construction, vanwege de upgrade naar grotere tenten die op verhoogde, houten platforms opgezet gaan worden. Desondanks is ons verblijf comfortabel en genieten we enorm van het plekje, de grappige, gastvrije medewerkers, de drankjes bij het kampvuur en heerlijke, verse maaltijden. Dit is pas dag 2, maar we zijn het er allen over eens dat we een aaneenschakeling van hoogtepunten beleven… beter wordt het niet! Of toch wel…? Wordt vervolgd.