Veilig naar de top van Kilimanjaro

27 februari 2016

Geschreven door Marjolijn Pronk

“Je kunt via honderden verschillende organisaties naar de top van de Kilimanjaro. Slechts een handjevol organisaties organiseert de beklimmingen echter op een veilige, verantwoorde en ethische manier.

Bij de ingang van het park staan vaak mannen te wachten, in de hoop op een baantje als drager. Veel organisaties huren hun dragers op deze manier in. Daardoor kunnen zij de veiligheid van hun gasten niet garanderen. Ook de dragers beklimmen de berg onveilig. Ze worden vaak te zwaar belast en krijgen geen goede kleding of schoenen.

Jouw veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze vaste gidsen zijn al jarenlang bij onze partnerorganisatie in dienst en zijn internationaal gecertificeerde ‘Wilderness First Aid Responders’. Ook alle assistentgidsen en dragers zijn EHBO gecertificeerd. Wij werken met een vaste groep dragers, die ook carrièreperspectieven krijgt. Van onze partnerorganisatie krijgen ze Engels les en trainingen in geldmanagement. In hun dorpen wordt voorlichting gegeven over aids en HIV.”

Een droom uitgekomen
“Als kind zijn Marloes en ik meerdere keren de Kilimanjaro op geweest. We zijn echter nooit naar de top geklommen. In 2006 is het er dan toch van gekomen. Samen met drie vrienden heb ik in 8 dagen de Lemosho route gelopen. Wat een fantastische ervaring om eindelijk op het hoogste punt van mijn geliefde land te mogen staan!”