Vakantie Tanzania februari

Februari in Tanzania is hoogtepunt van de geboortegolf.
Een geweldige tijd om op safari te gaan.

Tanzania heeft het hele jaar door veel te bieden voor avontuurlijke en nieuwsgierige reizigers.
Maar in onze koudste wintermaanden geniet jij van het prachtige weer, de natuur, cultuur en de wilde dieren in Tanzania.


Green Camp Kogatende in Serengeti Nationaal Park

1. Het is prachtig weer en overwegend droog

Tanzania is ook in februari een uitstekende bestemming om te verkennen. Het is overwegend droog en prachtig weer. Het gras is kort en sappig. In de eerste maanden van het nieuwe jaar worden massaal de jonge dieren geboren, met als hoogtepunt februari. Er is voldoende water en veel groen en er zijn overal prachtige bloemen.


Maanden – Februari

2. Februari is de kraamtijd voor veel dieren in Tanzania

Februari is zeker een goede tijd om safariparken te verkennen, zoals de beroemde Serengeti, Lake Manyara, Tarangire en de Ngorongoro-krater. In februari is de Serengeti een heuse kraamkamer. Dagelijks worden er duizenden gazelle-, gnoe- en zebra kalfjes geboren. Al na enkele minuten staan de kalfjes op hun wankele poten, klaar om weg te rennen voor de vele op de loer liggende roofdieren. Deze spectaculaire migratie van wildebeesten en zebra’s, voortdurend op zoek naar water en vers gras, is een van de meest adembenemende natuurlijke spektakels ter wereld.

Maar naast deze bekende noordelijke parken zijn er natuurlijk ook nog de zuidelijke parken die minstens evenveel de moeite waard zijn om te bezoeken maar ook nog eens een stuk rustiger zijn; het Nyerere – en het Ruaha National Park.


Maanden – Februari

3. Goede maand voor het beklimmen van de Kilimanjaro

Voor avontuurlijke reizigers blijft februari ook een goede maand voor het beklimmen van de Kilimanjaro. Er is iets meer kans op regen, mist en miezer maar op de top is het nog steeds niet koud. De paden zijn minder druk dan tijdens het hoogseizoen. Bij de Kilimanjaro vindt in februari de jaarlijkse Kilimanjaro Marathon plaats.


Maanden – Februari

4. Februari is perfect voor strand- & zeeliefhebbers

Strandliefhebbers kunnen heerlijk relaxen op het zonovergoten Zanzibar, naast Mafia en Pemba, een van de tropische eilanden voor de kust van Tanzania. Hier kun je heerlijk (na) genieten van prachtige stranden, duiken en snorkelen in kristalhelder water, en de historische Stone Town – UNESCO Werelderfgoed – verkennen, allemaal in een mild en zonnig klimaat. De ontspannen sfeer van Zanzibar is een perfecte afsluiting van een avontuurlijke reis.


Maanden – Februari

5. Veel cultuur & leuke evenementen

Als je geïnteresseerd bent in cultuur, kunst en geschiedenis, kun je in februari genieten van evenementen zoals het Sauti za Busara, een Afrikaans muziekfestival op Zanzibar. Maar ook het Nguvumali Festival in Dodoma dat zich richt op traditionele kunst, dans en cultuur. Deze festivals bieden een boeiende blik op de lokale cultuur en creatieve scene.

Voor nog meer cultuur bezoek je ook de traditionele dorpen van de Maasai-stam in het Ngorongoro gebied, maak daar kennis met hun eeuwenoude tradities en leer over hun nomadische levensstijl. Of bezoek de Hadzabe en Datoga volken rondom Lake Eyasi.Kortom, februari is zeker een aanrader voor een reis naar Tanzania, vooral als je wilt genieten van de natuurlijke schoonheid, de wilde dieren en de rijke cultuur die het land te bieden heeft.

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in februari zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies