Vakantie Tanzania januari

Januari valt midden in het droge seizoen, met stralende blauwe luchten en aangename temperaturen. De perfecte tijd om verschillende safariparken van Tanzania te verkennen.

Een reis naar Tanzania in januari belooft een onvergetelijke ervaring te worden die je nog lang zult koesteren.
It will change you. For good.


Maanden – Januari

1. Januari is een fantastische tijd

Januari is een fantastische tijd om Tanzania te bezoeken. Het is prachtig weer en overwegend droog In onze koudste wintermaanden geniet jij van het prachtige weer daar. Een zeer goede keuze voor een onvergetelijke reis naar dit prachtige Oost-Afrikaanse land. Of je nu een avontuurlijke reiziger bent, op zoek bent naar natuurschoon, of gewoon wilt ontspannen op een van de vele exotische stranden, Tanzania heeft voor elk wat wils in januari.


Maanden – Januari

2. Kans op de spectaculaire migratie

Januari is de perfecte tijd om safariparken te verkennen, zoals de beroemde Serengeti, Lake Manyara, Tarangire en de Ngorongoro-krater. In januari is er een grote kans om de spectaculaire migratie van wildebeesten en zebra’s mee te maken, een van de meest adembenemende natuurlijke spektakels ter wereld, dat plaatsvindt in de Serengeti. Het kalveren is begonnen. Maar naast de noordelijke parken zijn er natuurlijk ook nog de zuidelijke parken die minstens evenveel de moeite waard zijn om te bezoeken maar wel een stuk rustiger zijn; het Nyerere – en het Ruaha National Park.


day 7 almost at the top

3. Ideale maand voor bergbeklimmers van de Kilimanjaro

Daarnaast biedt januari de ideale omstandigheden voor bergbeklimmers die de ultieme uitdaging willen aangaan: de beklimming van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Met heldere zichtbaarheid en stabiel weer vergroot je je kansen om de top te bereiken en te genieten van het ongelooflijke uitzicht over het continent.


Maanden – Januari

4. Zonnig en mild op de tropische eilanden

Voor liefhebbers van exotische fauna en flora is januari ook het moment om Zanzibar te verkennen, naast Mafia en Pemba, een van de eilanden voor de kust van Tanzania. Hier kun je genieten van prachtige stranden, duiken en snorkelen in kristalhelder water, en de historische Stone Town verkennen, allemaal in een mild en zonnig klimaat.


Maanden – Januari

5. Rijke cultuur & leuke evenementen

Cultuurliefhebbers zullen ook blij zijn met een bezoek aan Tanzania in januari vanwege de mogelijkheid om de lokale festivals en evenementen bij te wonen, zoals verschillende nieuwjaarsvieringen en het Mwaka Kogwa Festival op Zanzibar in de dorpen Makunduchi en Kae, met rituelen, traditionele dansen, zangwedstrijden en sportevenementen.

Dit is tevens een geweldige kans om de rijke cultuur en tradities van Tanzania te ervaren bij de Maasai in het Ngorongoro gebied, of de Hadzabe en Datoga volken rondom Lake Eyasi.Kortom, januari is een ideale maand om Tanzania te bezoeken vanwege het prachtige weer, de overvloed aan wilde dieren, de mogelijkheid om de Kilimanjaro te beklimmen, de paradijselijke stranden van Zanzibar en de levendige cultuur van het land.

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in januari zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies