Al onze vakanties naar Tanzania in mei zijn op maat en exclusief.

Mei in Tanzania valt binnen het groene seizoen, wat kan leiden tot meer neerslag.
Maar daardoor ook tot prachtige groene vergezichten, indrukwekkende luchten en een bloeiende
natuur. 


accommodaties bestemmingenActiviteiten


Tanzania reizen in mei


In tegenstelling tot wat er wordt gedacht, is Tanzania tijdens het regenseizoen – dat officieel loopt van april tot en met mei – prachtig om te bezoeken. Wij noemen dit het groene seizoen. In april en mei is het officieel regenseizoen en is er dan dus meer kans op regen. De regen die valt zijn vaak buien die in de ochtend en soms ook ’s nachts vallen, kort en hevig. De temperaturen blijven wel aangenaam. Het grote voordeel van deze buien is natuurlijk wel dat dit zorgt voor een prachtig en weelderig groen landschap en een uitbundig bloeiende natuur.

In mei zijn de noordelijke nationale parken; Serengeti, Tarangire, Lake Manyara en Arusha goed te bereizen.  De parken zijn prachtig en de spectaculaire migratie van de miljoenen hoefdieren als gnoes, zebra’s en impala’s op zoek naar vers gras in de Serengeti is volop bezig. Ook het eiland Zanzibar heeft dan zo nu en dan een bui, maar er kan nog steeds volop van de zon worden genoten.

In het westen van Tanzania, waar de nationale parken Katavi, Mahale en Gombe Stream liggen, en die in het zuiden, Ruaha – en Nyerere National Park, zijn de wegen echter grotendeels onbegaanbaar door de regen. Het is dan niet mogelijk om in mei deze parken te bezoeken.

Wanneer je Tanzania in mei bezoekt is het wel heerlijk rustig en een stuk minder toeristisch dan in het hoogseizoen. Dit betekent dat je populaire bezienswaardigheden en nationale parken met minder toeristen kunt verkennen, wat een intiemere en rustigere ervaring oplevert. En daar komt nog bij dat het laagseizoen is, waardoor je reis ook goedkoper zal uitvallen, waardoor je meer mogelijkheden hebt om met een kleiner budget te genieten van dezelfde luxe en ervaringen tegen een fractie van de kosten. Een voor deze periode samengestelde voorbeeldreis is bijvoorbeeld: meimaand bloeimaand.

Maar ondanks de kans op regen heeft een vakantie naar Tanzania in de maand mei nog veel meer voordelen. De regen transformeert de landschappen van Tanzania in een weelderig groen paradijs. De planten en bloemen komen tot leven, waardoor de omgeving een fotogenieke en unieke uitstraling krijgt. Tel daar nog bij op de dramatische luchten met prachtige kleuren bij zonsopgang en zonsondergang, en je hebt spectaculaire natuurfoto’s. Al dat groen trekt overigens weer een overvloed aan vogelsoorten aan, wat het een paradijs maakt voor vogelliefhebbers. Bovendien is dit de tijd waarin nog steeds veel dieren jongen krijgen, wat betekent dat je de schattige babydieren kunt zien.

Kortom, hoewel het groene seizoen wellicht wat meer planning en flexibiliteit vereist, zijn er dus tal van redenen om in de maand mei een safari naar Tanzania te plannen.


voorbeeldreis

1
Persoonlijk reisadvies aanvragen
wensen

2
Explore Tanzania gaat voor jou aan de slag
voorstel

3
Ontvang persoonlijk reisadvies

Met de juiste voorbereiding en een open geest is een groen en bloeiend Tanzania in mei
een onvergetelijke en unieke reiservaring, weg van de drukte en tegen lagere kosten.


Bestemmingen in Tanzania:

Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken
Bekijken