Meivakantie – Het groene seizoen

De maanden april en mei is het officiële regenseizoen in Tanzania. Wij noemen dat ook wel het groene seizoen. Met name in de ochtend heb je soms een tropische regenbui en soms ’s ook nachts. De temperaturen blijven aangenaam. Door dat regenwater kan de natuur zich herstellen, wordt prachtig groen en staat volop in bloei.
Een prima tijd om op safari te gaan.

Deze safari heeft alles in zich; cultuur en natuur, activiteiten en rust. Even tijd voor elkaar en de omgeving. Je maakt safari’s per jeep, te voet en met de kano in het noorden van Tanzania. De natuur staat in bloei, jonge dieren worden geboren en de luchten zijn geweldig. Indrukwekkend mooi, fris en groen en onvergetelijk!

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Arusha & Ng'iresi Dag 1 - 3
 • Arusha - Lake Duluti Dag 3 - 4
 • Lake Manyara Dag 4 - 6
 • Zuid Serengeti Dag 6 - 9
 • Lake Manyara - Amsterdam Dag 9 - 10

Reisschema

Deze safari in de meivakantie heeft alles in zich; cultuur en natuur, activiteiten en rust. Je maakt safari’s in het noorden van Tanzania per jeep en te voet in de Serengeti en Lake Manyara, en een kanosafari op Lake Duluti vlakbij Arusha. De natuur staat in bloei, jonge dieren worden geboren en de luchten zijn geweldig. Het groene seizoen; indrukwekkend mooi, fris en groen en onvergetelijk!

 

Arusha & Ng'iresi

De reis begint in Arusha stad, de safari-hoofdstad van Tanzania. Bij aankomst op Kilimanjaro Internationaal Vliegveld word je ontvangen door onze organisatie en naar jouw accommodatie gebracht.

De volgende ochtend word je opgehaald voor een dagtour naar Ng’iresi. Je rijdt naar de lager gelegen beboste hellingen van de berg Meru in het dorp Ng’iresi, dicht bij Tengeru. Een traditionele genezer uit het dorp neemt je mee op een wandeling door de bossen en geeft uitleg over de medicinale werking van verschillende planten.

Na de lokale lunch ga je naar Arusha stad om alles te horen over de geschiedenis van de stad, de culturen en hun levenswijze. Je rijdt door de stad, bezoekt de lokale (voedsel) markt, de Maasai-cadeaumarkt en de marimba kledingmarkten. Maar ook lokale winkels, lokale bars, kappers en meer. De tour wordt afgesloten met een koffieproeverij bij een grote koffie plantage.

Arusha - Lake Duluti

Vandaag maak jij een kanotocht op Lake Duluti.

Glijd over het gladde oppervlak van het kleine kratermeer Duluti, dichtbij Arusha stad en bekijk vogels die je zelden ziet; gigantische ijsvogels, een zeearend, darters en nog veel meer. Omgeven door beboste kraterwanden is dit een heel bijzondere en rustige kanotocht. Bekijk de honderden zilverreigers die terugkeren naar een eiland in het meer om daar te overnachten.

Lake Manyara

Na het ontbijt in Arusha word je door de safari gids opgehaald en rijd je in een privé jeep naar Lake Manyara Nationaal Park. Voor het Lake Manyara Nationaal Park rijd je door het dorpje Mto wa Mbu. Dit typisch Afrikaanse dorpje heeft een kleurrijke lokale markt met veel vers groente en fruit. Het is mogelijk om hier een dorpswandeling te maken.

Je gaat vervolgens op safari in Lake Manyara Nationaal Park; een park waar je onder andere giraffen, olifanten, nijlpaarden, zebra’s en flamingo’s kunt zien.  Aan het eind van de dag kom je aan bij jouw accommodatie.

De volgende dag geniet je van een volle dag in het park met een verblijf in het unieke Green Camp. Vanuit het kamp zie je de dieren voorbij lopen. Je start de dag met een wandeling langs de oevers van het Manyara meer onder leiding van een professionele gids en bewapende parkwachter. Het wordt een dag vol safari’s met optioneel een nachtsafari.

Zuid Serengeti

Na het ontbijt vertrek je naar de Serengeti. Je rijdt door de Ngorongoro Hooglanden, langs de Ngorongoro Krater en via prachtige landschappen naar de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Dit is waarschijnlijk het verst dat je ooit hebt kunnen kijken! Onderweg geniet je van de vele wilde dieren die je zult zien.

De komende dagen worden ingevuld met safari’s te voet en per jeep. Dit gebied in het zuiden van Serengeti Nationaal Park is adembenemend mooi: heuvels en valleien, prachtige bomen en planten, rivieren en vele verschillende dieren. Een aanrader is om ’s ochtends mooie wandelingen te maken, en na de lunch per auto grotere afstanden te verkennen.

Je verkent dit prachtige gebied te voet onder begeleiding van een gids en bewapende parkwachter. Tijdens een wandelsafari let je ook op de kleine details in het wild: sporen in het zand, uitwerpselen, insecten, planten en meer. Verrassend en leerzaam! Het gaat niet om de kilometers, maar juist het genieten van de omgeving!

Lake Manyara - Amsterdam

Na het ontbijt in de Serengeti rijd je, langs de Ngorongoro Krater, naar een prachtige lodge vlakbij het Lake Manyara Nationaal Park.

Deze ochtend besteed je helemaal naar wens bij deze heerlijke accommodatie waar je kan genieten van de mooie locatie en het zwembad.

’s Middags word je naar het vliegveld in Arusha – het Kilimanjaro Airport – gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Details van de reis

Deze safari met Explore Tanzania is helemaal privé.
Je reist alleen met jouw gezelschap in een vaste eigen jeep, samen met een professionele safari-gids van Explore Tanzania.

Tanzania vakantie meiTanzania vakantie meiTanzania vakantie meiTanzania vakantie mei

Hoogtepunten

 • Dorpstour Ng’iresi
 • Plantenkennis traditionele genezer
 • Stadstour en markten in Arusha
 • Kanosafari Lake Duluti
 • Jeepsafari’s Serengeti en Lake Manyara
 • Wandelsafari’s Zuid Serengeti

Opties:

 • Nachtsafari Lake Manyara
 • Mountainbike safari Lake Manyara
 • Dorpswandeling Mto wa Mbu
 • Ballonvaart Zuid Serengeti

Prijsindicatie

Select accommodaties *
€ 4455 p.p. bij 2 personen
€ 3605 p.p. bij 4 personen

Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Kleinschalige en sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden
 • Drankjes in de Green Camps (bier, wijn & frisdrank)
 • Privé safari in een 4WD jeep met een zeer deskundige gids
 • Mineraal water, koffie, thee & snacks tijdens safari
 • Flying Doctors verzekering
 • Entreegelden Nationale Parken
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten

Galerij

Beleef samen het Tanzaniaanse avontuur in de meivakantie van het jaar, de bloeimaand met prachtige luchten en jonge dieren het  verse groene gras!

Meimaand bloeimaand
Meimaand bloeimaand
Meimaand bloeimaand
Meimaand bloeimaand
Meimaand bloeimaand
Explore Tanzania - Accommodatie Lake Manyara - Lake Manyara Tree Lodge
Tanzania vakantie juni
Lake Manyara safari
Lake Manyara safari
Meimaand bloeimaand
Green Camp - wandelen in Serengeti
Meimaand bloeimaand
Meimaand bloeimaand
Meimaand bloeimaand

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke voorstel

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies