Vakantie Tanzania november

November is een prachtige en rustige maand om naar Tanzania te gaan
en te genieten van een unieke ervaring die al je zintuigen prikkelt.

November biedt jou een uitgelezen kans om Tanzania in zijn meest levendige en betoverende vorm te ervaren!


Maanden – November

1. Na de droogte

Terwijl de wereld zich voorbereidt op de overgang naar de winter, biedt Tanzania een warm welkom met zijn adembenemende landschappen en onvergetelijke avonturen. In de maand november ervaart Tanzania de zogenaamde ‘korte regen periode’. Het is goed weer met enige neerslag, maar die is op verschillende locaties verspreid. Het zal je verbazen wat deze buien, die prachtig en dramatisch aan de horizon verschijnen – een droom van elke fotograaf – met de natuur doen.


Maanden – November

2. De natuur herstelt zich

Groen dient zich aan, de natuur herstelt zich van een lange droge periode. Het weer in november is iets onvoorspelbaarder, maar toch een goede maand om de meest majestueuze wilde dieren op aarde in all rust te observeren. Van luierende boomklimmende leeuwen tussen het gebladerte van de bomen in Lake Manyara National Park, olifanten die rustig door de savanne van de Serengeti lopen en op acacia-blaadjes kauwende gracieuze giraffen in het Tarangire National Park. Een safari in Tanzania in november biedt een intiem zicht op het dierenrijk.


Maanden – November

3. Op de juiste plek, midden in de natuur

In het wereldberoemde Serengeti National Park, dat net als de Ngorongoro Krater in 500 jaar ongewijzigd is gebleven, kan je de jaarlijkse migratie van gnoes, zebra’s en gazelles aanschouwen. De miljoenen hoefdieren verplaatsen zich door de Serengeti op zoek naar vers groen en water, met in hun kielzog vele roofdieren. Deze natuurlijke dans van het leven, te midden van de uitgestrekte vlaktes en dramatische zonsopgangen, is een aangrijpende herinnering aan de ongerepte schoonheid van de natuur.

Wij zorgen er uiteraard voor dat jij op de juiste plek bent, midden in de natuur, om zoveel mogelijk van de dieren te kunnen genieten. De maand november is buiten het seizoen en dus heb je de natuur en de dieren praktisch voor jezelf. Ongestoord oog in oog staan met de dieren, hoe indrukwekkend is dat!


Maanden – November

4. Palmenstrand en rijke historie

Maar je avontuur in Tanzania beperkt zich niet tot het vaste land. Het tropische eiland Zanzibar wacht op je met zijn uitnodigende stranden, weelderige palmbomen en een rijke geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden. Verlies jezelf in de kronkelende straten van Stone Town, UNESCO Werelderfgoed, waar cultuur en erfgoed elkaar omarmen.

Ook op de eilanden voor de kust van Tanzania geldt dat de temperatuur goed is; tussen 25 en 30 graden overdag en 20 graden ’s nachts. En dat zonneschijn wordt afgewisseld met korte en intense regenbuien in november. De Indische Oceaan blijft warm en het snorkelen en zwemmen aangenaam.


Maanden – November

5. Activiteiten

Ook in de maand november worden er naast sportieve activiteiten verschillende culturele activiteiten, zoals stadswandelingen en dorpsbezoeken in de omgeving, georganiseerd vanuit bijvoorbeeld Moshi, Arusha of Dar es Salaam. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Voor nog meer cultuur, bezoek je ook de traditionele dorpen van de Maasai-stam in het Ngorongoro gebied, maak daar kennis met hun eeuwenoude tradities en leer over hun nomadische levensstijl. Of bezoek de Hadzabe en Datoga volken rondom Lake Eyasi. It will change you. For good.In november komt Tanzania tot leven met een combinatie van warmte, schoonheid en wilde energie. Of je nu een fervent natuurliefhebber, een ontdekkingsreiziger of een ontspanning zoeker bent, deze maand biedt alles.

Hulp met jouw reis?

Al onze vakanties naar Tanzania in november zijn op maat en exclusief.

Bekijk ook onze voorbeeldreizen, die ook volledig naar wens aan te passen zijn of neem direct contact met ons op!

bestemmingen voorbeeldreizen Reisadvies