Echt waar, een onvergetelijk mooie ervaring!

5 april 2019 | R, V, M, H (België)

Dag Marjolijn,
We hebben een prachtige reis naar Tanzania achter de rug! Echt waar, een onvergetelijk mooie ervaring! We willen jullie en iedereen in Tanzania die hier op een of andere manier mee aan bijgedragen hebben van harte bedanken!!! Asante sana!

We vertrokken vanuit een koud en grijs België met Ethiopian Airlines (tussenstop in Wenen, overstap in Addis) naar Arusha. De vlucht was lang en vermoeiend en we waren opgelucht toen we eindelijk in Arusha terug “buiten” kwamen en het lekker warm en zonnig was!
Onze chauffeur stond ons al op te wachten met de minivan en 4 mooie en handige drinkbussen – leuke en praktische attentie! De kinderen keken hun ogen uit tijdens de rit naar Onsea House en konden alvast beginnen oefenen met het zwaaien naar de vele kinderen langs de baan!
Onsea House is een pareltje. Een prachtige locatie, superlekker eten, ruime en verzorgde kamers, vriendelijk personeel. Iedereen was onmiddellijk de lange vliegreis vergeten. Hoe fijn was dit!
Alvorens op safari te trekken en om wat te wennen aan het Afrikaanse ritme en de Tanzaniaanse cultuur (voor de kinderen was het de eerste reis naar Afrika) hadden we 2 halve dagexcursies op de planning staan : op marktbezoek naar Tengeru en de Arusha City Tour.
Voor de kinderen was de markt heel druk en overweldigend qua geuren en drukte. (Vlak na aankomst kregen we heel direct dode konijnen en kippen gepresenteerd…). Gelukkig hadden we een goede gids die heel begripvol was en ons naar de rustigere stukjes van de markt loodste waar voornamelijk groenten, artisanale potten, bergen “zwarte” schoenen en kledij verkocht werden. Gezien we sneller dan voorzien door de markt heen waren zijn we op aangeven van de gids nog even naar het vlakbij gelegen Lake Duluti gegaan om daar een beetje te babbelen over de natuur, cultuur, iets te drinken en te poolen tussen en met de locals.
De dag nadien stond de Arusha City Tour op het programma. Arusha is een relatief grote stad met heel druk wriemelverkeer en dit zelfs op een zondag : camions, karren, fietsers, piki piki’s (= motorfietsen) alles rijdt er kriskras door elkaar. We reden met een open jeep en hebben opnieuw onze ogen uitgekeken tijdens onze rondrit door de stad. In ons geval opnieuw een korte stop op één van de 2 grote markten gevolgd door een bezoek aan het cultural heritage center (uitgebreide en dure kunstgalerij annex souverinshop in een bijzondere architecturale constructie) en afgesloten met een lunch in een lokaal grillrestaurant.

Op onze eerste safaridag trokken we richting Tarangire National Park : een prachtig park – heel afwisselend van landschap, heel veel dieren ook. Alleen al in dit park hebben we zoveel dieren gezien ! Ongelofelijk! Prachtig ! We waren allemaal zo onder de indruk !
Tarangire Lodge is heel mooi gelegen. Dat uitzicht is echt uniek. Je kan daar uren zitten kijken en genieten van de natuur en de olifanten die in de verte voorbijslenteren. En niet alleen in de verte – ook super dichtbij – tussen de tenten van de lodge groeiden namelijk ook malse blaadjes en … er komt heel handig – ook voor olifanten – water uit de tuinslang. Was dat effe spannend zeg !

2 dagen lager trokken we via Mto wa Mbu (dorpswandeling en lokale lunch) naar Lake Manyara N.P. In het dorpje met 2 lokale gidsen de bananenplantage, schilderijenwinkel en een houtbewerkingsatelier bezocht. Op onze vraag zijn we dan ook even met de kinderen over het schoolplein gelopen en hebben even binnengepiept in de overvolle leslokalen. Na een lokale lunch trokken we in de namiddag opnieuw de natuur in. In het Lake Manyara N.P. werden we verwelkomd door een massa ooievaars ! Een veel kleiner park, maar helemaal anders van landschap dan Tarangire : stromende beekjes, dichte begroeid en heel groen ! We hebben hier ook ons eerste nijlpaard gespot (niet beseffende dat er later nog veel meer gingen volgen) en enkele olifanten ook weer van heel dichtbij (maar deze keer rustig) kunnen observeren. Mooi !
De overnachting in Kirurumu Lodge was heel aangenaam. Ook weer superuitzicht vanuit de tent/kamer ! Na de onweersnacht in Tarangire hier zalig rustig geslapen en klaar om aan de lange dagreis te beginnen richting Serengeti. Onderweg naar Serengeti het landschap verschillende keren zien veranderen. Mooi !

Op deze dagreis hebben we wel een leeuwenkoppel, luipaard en enkele cheetahs gespot ! Da’s dan het voordeel van een landreis. Wij vermoeid maar content ’s avonds onze tent ingekropen en heerlijk geslapen. We waren de enige gasten in het Kati Kati tentenkamp – wat een luxe ! We hebben samen met de gids en staff gekaart, kampvuurtje gemaakt, gezongen, lunch (frietjes met spaghetti ;-) ) en ontbijt (pannenkoeken) op bestelling – gekregen : kortom het team daar was echt super ! Chapeau! En het eten ook superlekker – maar veel te veel !
We hebben tijdens onze 3 dagen in de Serengeti zoveel dieren gezien en verrassend veel verschillende landschappen, mooie wolkenformaties bewonderd. Onbeschrijfelijk !
Tenslotte hadden we nog Ngorongoro en een verblijf in het heel comfortabele Farm House Lodge op het programma. Misschien waren we al te verwend na Tarangire en Serengeti, maar – in tegenstelling tot onze verwachtingen vóór de reis was Ngorongoro voor ons niet het toppunt betreffende dieren spotten. Het was zeker de moeite en de setting is bijzonder, maar het is daar ook opvallend drukker en na de vele kuddes olifanten, giraffen, zebra’s, wildebeesten, leeuwenfamilies, nijlpaarden waren de “enkele” dieren in Ngorongoro niet meer zo spectaculair… Maar we wisten dat het onze laatste safaridag was en daarom hebben we er toch van extra van genoten, onze zintuigen nog eens extra de kost gegeven en onze fototoestellen aan het werk gezet.

Als laatste onderdeel van de reis vlogen we met een “sardienendoos” van Regional Air van Arusha naar Zanzibar. Hoe spannend was dit ! Opnieuw een belevenis om in zo een klein vliegtuigje naar het eiland toe te vliegen ! Fumba Beach Lodge was een eilandhotelleke zoals “in de boekskes” : mooie locatie vlak aan het strand en de zee, leuk zwembad, prachtige kamers, originele bar, heel vriendelijk personeel. We zijn daar opnieuw heel erg verwend geweest ! We zijn op Zanzibar ook op stadsverkenning geweest in Stonetown : een minimarkt tour gemaakt (enkel langs wat groenten en kruidenkraampjes- de vleeshallen hebben we heel bewust deze keer links laten liggen), maar we vonden het heerlijk om door de wirwar van oude straatjes te slenteren. Mochten we nog een dagje extra gehad hebben waren we zeker nog eens teruggekeerd ! Onze gids was ook goed en geduldig (het ging allemaal (nog) een stukje langzamer door de warmte en de kinderen en hij heeft ons veel verteld over de geschiedenis en het reilen en zeilen in de stad vroeger en nu. Heel interessante en intrigerende stad !

En dan was het na 2 weken tijd om terug tijd om huiswaarts te keren, met zoveel indrukken en mooie ervaringen, duizenden foto’s, een mooi kleurtje,…

Heel erg bedankt om deze reis voor ons samen te stellen. We hebben het allemaal heel fijn gehad en zullen nooit vergeten wat we samen in Tanzania gezien en beleefd hebben !
Heel erg bedankt ook aan de lokale teams : we werden overal supervriendelijk en goed onthaald en alles was tot in de puntjes geregeld en verzorgd.

Heel veel succes nog met Explore Tanzania ! We blijven jullie volgen en wie weet tot …

R, V, M, H (België)

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen