Een scène uit Out of Africa

10 juni 2022 | Ingeborg, Harald, Bram & Iris
Tanzania is onze eerste kennismaking met Afrika ten zuiden van de Sahara. Onze reis was door de Coronapandemie 2 jaar uitgesteld, maar in 2022 is het dan zover. Samen met onze zoon, Bram, en zijn vriendin, Iris, gaan we van 10 t/m 26 juni het avontuur aan.
Na een heerlijke dag acclimatiseren, maakten we kennis met onze gids, laadden we onze duffelbags achterin de jeep en laten we Arusha Villa met haar apen en prachtige vlinders achter ons. Via een prachtige route door National Park Tarangire checkten we in bij Tarangire Safari Lodge. De lodge heeft niet voor niks de subnaam ‘Awsome View’ en biedt een adembenemend uitzicht op de vallei met olifanten, zebra’s en impala’s.
Na onze Safari worden we bij de lodge steeds met een lekker drankje ontvangen en kunnen we genieten op het terras van het uitzicht. We zijn allemaal onder de indruk. Onze gids Chrisple weet ontzettend veel en leidt ons deskundig door alle nationale parken. Uitslapen is er niet bij, dus steeds bijtijds naar bed. Op sommige locaties is weliswaar geen WiFi beschikbaar, maar daardoor hebben we fijne gesprekken met elkaar bij het kampvuur en doen we spelletjes (als we daar al aan toekomen).
Lake Manyara green camp is adembenemend mooi. Komt zo uit een scène uit Out of Africa! Picture this: luxe tenten aan een waterval met riviertje waar ‘s avonds olifanten, Pumba’s (wrattenzwijntjes), bavianen en waterbocks komen drinken. National Geografic live, of Bush tv, zoals onze gastheren het noemen. Een staf die het je continu naar de zin probeert te maken met een gezellig gesprek, lekker eten en drinken. Op nachtsafari waar je o.a. een hippo 🦛 in vol ornaat  ontmoet en een olifant 🐘 die in eerste instantie schrikt en daardoor wel erg dicht bij de open jeep komt. Verbaasd hoe groen Tanzania ook is; bossen (bijna jungleachtig), groene weiden aan het meer met allerlei gevogelte.
Daarna Rhotia Valley Tented Lodge in Karatu. Geniaal warmwatersysteem; op alle locaties waren zonnepanelen die voor elektriciteit zorgden, maar hier werd ook sprokkelhout gebruikt om het water in een centrale boiler te verwarmen en om daarmee op bewolkte en mistige ochtenden de gasten van warm water te voorzien. De Ngorongoro  krater, die op een halfuurtje ligt, is ook weer een unieke belevenis. Als je Het Hof van Eden zou moeten voorstellen, dan komt dit heel erg in de buurt. ‘Paradise lost’.
Tijdens onze Safari is onze laatste verblijf Pembezoni camp, schitterend gelegen in het midden van Serengeti. In dit park kom je dieren in hoeveelheden tegelijk tegen, wat wij ieder geval niet hadden verwacht. Echt om nooit te vergeten. Oponthoud dat wordt veroorzaakt door de migratie van wildebeesten en zebra’s, een eenzame buffel die ons kamp heeft uitgekozen om zijn pensioen te beleven.
De laatste dagen van onze vakantie brengen we na een overnachting en stadstour in Stonetown door in Fumba Beach op Zanzibar. Lekker relaxen in een erg mooi resort, met individuele huisjes, te midden van een prachtige tuin en aapjes. Uitzicht op de Indische Oceaan en voorzien van een fijn zwembad, cocktailbar en een restaurant die de inwendige mens prima voorzien. En, zoals overal waar we kwamen, vriendelijke, gastvrije mensen 🇹🇿🐚🤎
We hebben samen werkelijk mooie herinneringen gemaakt: vliegreizen die meevielen (en ook niet), olifanten in onze achtertuin in Tarangire Safari Lodge, pittoresk verblijf aan een rivier met waterval en buiten w.c. zonder water, maar mét zaagsel in Lake Manyara, onze eerste neushoorn en een baviaan in de auto van de buren die razendsnel een ei en banaan buit maakt in Ngorongoro, de werkelijk oneindige vlakten en vooraf niet bedachte hoeveelheid dieren in Serengeti, the big five in one day, een zebra die ten dode opgeschreven is door zijn gebroken poot (of been-ik weet niet hoe je dat bij een zebra noemt), overal de prachtige, ontroerende dieren in een nagenoeg onaangetaste natuur, behalve de plastic lege flesjes die je op onwaarschijnlijke plaatsen tegen komt 😥, de bijna lachwekkende kakofonie, veroorzaakt door de oproep tot gebed door tig moskeeën in Stonetown, de niet aflatende wind op onze relaxplek Fumba Beach, de mooie kinderen die onze jeep begroeten,de gastvrijheid van met name Hippo en Nelson en hun teams, het geduld, humor en uitleg van Chrisple, onze gids, die tijdens zijn lange weg terug naar huis 2 lekke banden moest verwisselen (nadat hij ons had afgezet voor onze binnenlandse vlucht), overal het heerlijke en vaak overvloedige eten, de lekkere cocktails van Patrick en Bushman en onze eenogige  bush-baby George 😜, de Qwixx competitie, fijne gesprekken en elkaars gezelschap. Het was geweldig om dit te mogen beleven.
Groot compliment aan Explore Tanzania; de reis was top georganiseerd en paste perfect in onze vraag ‘Tanzania ervaren, niet luxe, maar wel comfortabel’, hoewel we onze reis wel degelijk als luxe, authentiek, betoverend hebben ervaren. Tanzania gaf ons het credo mee ‘Pole pole sana’, en dat proberen we hier in het hectische Nederland zo lang mogelijk vast te houden.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen