Mooier kon het niet worden!

20 december 2022 | Jacqueline en Sjaak

Onze dochter werkt in een dorp, 2 uur westelijk van Mwanza. Wij wilden haar graag opzoeken maar wisten niet goed hoe we het logistiek moesten aanpakken. Vooral omdat we dit bezoek wilden combineren met een safari.
Explore Tanzania heeft een mooi reisplan voor ons opgezet, goed luisterend naar onze wensen. Dit heeft geresulteerd in een prachtige reis.

De eerste week was voor ons een grote ontdekkingsreis door Afrika. Hier was nauwelijks toerisme en omdat onze dochter de taal spreekt, kregen we een mooie inkijk in het dagelijkse Afrikaanse leven.

Na een week zijn we in Mwanza opgehaald door Emmanuel, onze gids voor de komende safariweek. Best spannend vooraf of het zou klikken, maar daar hadden we ons geen zorgen over hoeven te maken! Emmanuel was een hele goede chauffeur wat goed van pas kwam op onze eerst dag in de Serengeti. Door de hevige regen was het pad veranderd in een modderpoel waar we al slibberend en glijdend uiteindelijk uitkwamen in ons Green Camp Naabi Hill. Wat een hartelijk welkom was dat na zo’n lange dag.

Drie Nachten zijn we hier geweest en bij ons eerste ontbijt werden we verrast door 10 olifanten die onverstoorbaar hun weg zochten, vlakbij bij onze ontbijttafel. Mooier kon het niet worden!
We hebben erg veel gezien in de Serengeti, zeker dankzij de haviksogen van onze gids. Heel leuk om dan in de avond de ervaringen uit te wisselen met andere bezoekers van het kamp.

Via de Ngorongorokrater doorgereden naar Mto wa Mbu waar we een mountainbiketocht hebben gedaan. Erg leuk om even een keer niet in de jeep te zitten als afwisseling. De middag zouden we doorbrengen in Lake Manyara national park. Een park dat ik eigenlijk had willen schrappen omdat ik van een aantal mensen had gehoord dat het hier erg druk zou zijn met jeeps. Maar of het nu kwam omdat het al in de middag was en het 1 januari was weet ik niet, maar feit is dat we nauwelijks een andere auto hebben gezien. En dat maakt het toch specialer. Vooral toen een groep olifanten vlak langs onze auto liep. We konden ze bijna aanraken. Zo bijzonder en ontroerend!

Daarna was het spannend welk onderkomen we in Tarangire zouden krijgen. Dat overtrof echt alles! Een lodge op palen zodat je ver over het nationaal park uit kon kijken en een fantastische zonsondergang kon zien. En echt om de hoek van de ingang van het park. Het leek wel of we dit park ook voor ons alleen hadden, zo rustig. Prachtige dieren gezien en Baobab bomen. Heel mooi park was dit.

De volgende dag zat het er echt op en werden we door Emmanuel afgezet bij Arusha airport. Hij had er echt voor gezorgd dat we een prachtige safari hebben gehad, een ultieme belevenis.

Onze vlucht naar Zanzibar was kort en ons onderkomen in Bwejuu prachtig. Pal aan zee, maar een erg rustige, gezellige sfeer. Over het strand kon je bij laagtij naar Paje lopen (6 km) voor iets meer vertier. We hebben vooral een relaxte tijd gehad hier. En dan uiteindelijk na 3 weken moesten we toch weer terugvliegen naar Nederland. Het uitzoeken van de foto’s was een hels karwei maar het maken van een fotoboek bracht de herinneringen steeds terug.

Het was echt een prachtige reis!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen