Ons gouden huwelijksfeest

6 september 2023 | Cor & Cora

Voor ons gouden huwelijksfeest zijn we met Explore Tanzania naar Tanzania geweest.

6-8 september Dar es Salaam
Na de vlucht van Amsterdam naar Dar es Salaam, verbleven we in het Mediterraneo Hotel in Dar es Salaam. Hier hadden we nog een extra nacht geboekt. Mediterraneo is een fijn familiehotel buiten Dar es Salaam en direct aan zee. (Ik kan het iedereen aanraden, je vakantie begint dan heel relaxt).

In Nederland ging het trouwens even mis met onze malaria pillen, maar één telefoontje naar Explore Tanzania en er stond de volgende ochtend een taxi klaar om met ons de malaria pillen te gaan scoren in Dar es Salaam.

8-13 september Nyerere National Park
Met een klein propeller vliegtuigje zijn we naar het Nyerere National Park gevlogen. Een prachtige vlucht en zo leuk, wij zaten pal achter de piloot en konden dus zo de landing perfect volgen.
Pal naast de airstrip zagen we al meteen de eerste olifanten. Direct na de landing (en een sanitaire stop) vertrokken we voor een game drive van een paar uur. Pas na zonsondergang gingen we nog met een bootje de rivier over, vol met krokodillen en nijlpaarden.

In het donker aankomen heeft iets desoriënterend, maar des te groter is de verrassing ’s morgens. Een prima tent met van alles er op en eraan en ’s nachts hoor je van alles voorbij komen. Maar de Masaai beveiliging is ’s nachts altijd in de buurt, dus niks aan de hand.
Wel zien we ’s morgens sporen van olifanten en nijlpaarden en bij het eetgedeelte verse olifantenpoep. Tot 3 x toe is het hekwerk bij het Selous Wilderness Camp omgegooid door de olifanten.

Nyerere National Park was geweldig. We hebben heel veel gezien en gedaan met prima gids Blessing en chauffeur Ali. We zijn verwend tijdens de lunches in de Bush en bij de sundowner; en altijd tafeltje, kleedje, gewone borden en bestek.

 

13 – 17 september Ruaha National Park
Na het ontbijt werden we teruggebracht naar de airstrip voor het vervolg van onze reis. We vliegen door naar het Ruaha National Park. Ook hier hebben we direct na de landing weer een gamedrive en hebben de mazzel dat we meteen wilde honden zien.

We verblijven in de Ruaha Rivier Logde, en zo als de naam al zegt, pal aan de rivier. Een prachtige lodge met mooie huisjes met een grote veranda, waarvandaan je zo alle dieren kunt zien die komen drinken.
Ook in deze rivier zitten weer veel krokodillen en nijlpaarden, maar ook nu weer heeft de Masaai beveiliging alles prima geregeld en hebben we ons geen moment onveilig gevoeld.

Het Ruaha National Park wordt door de Tanzanianen The garden of God genoemd, en dat klopt misschien ook wel; het is erg groot en zo verschillend in landschap, prachtig. Door dat het zo groot is maak je lange gamedrives en kom je niemand tegen. Wat hebben we hier veel dieren gezien, waaronder leeuwen en luipaarden.
De leeuwen zitten ook in de buurt van de logde dus die hoor je ’s nachts dus wel eens brullen. Ook komen er olifanten en nijlpaarden ’s nachts even langs.
Op onze laatste avond in de Ruaha Rivier Logde zijn we nog verwend met zang en dans en taart, ter ere van ons 50-jarig huwelijksfeest. Zo ongelooflijk lief dat ze dat voor ons deden. Ook de manager Christiana Schröder is bijzonder gastvrij en attent voor alle gasten.

17 – 21 september Zanzibar
We vliegen door en landen met een tussenlanding in Dar es Salaam op het eiland Zanzibar. We verblijven daar in de Fumba Beach Logde, zo’n 30 minuten van Stone Town aan het eind van Fumba schiereiland, op de meest afgelegen stranden. Het is een prachtige lodge met apen in de bomen, een prima zwembad en heerlijk eten.

Na een dagje luieren in de lodge nemen we een taxi naar Stone Town om cadeautjes te scoren voor het thuisfront.

Laatste dag, we hadden een nachtvlucht naar Amsterdam, was de check out om 10.00 uur. Maar dat bleek geen probleem, want onze kamer met zeezicht die alweer geboekt was, werd omgeruild voor een tuinkamer waar we konden verblijven tot 18.30 uur. Op deze laatste dag hebben we nog gevaren met een traditionele dhow naar een onbewoond eiland om te snorkelen en een bbq lunch.

Voor ons was dit echt een vakantie met een gouden randje.

Dankjewel team Explore Tanzania.

Cor en Cora

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen