Het summum van verwennerij

1 september 2023 | Arco & Kitty

Het heeft een tijdje geduurd maar wij hebben eindelijk tijd gevonden om een reactie te geven over onze reis naar Tanzania en Zanzibar.

Het was voor ons een speciale reis om onze 35e jarige trouwdag te vieren. Tanzania heeft iets magisch en wij kregen er niet genoeg van. Africa op zijn best. Het is de combinatie van genieten van Game Drives onder deskundige begeleiding van rangers en lekker ontspannen in luxe, kleinschalige accommodaties met prachtige en afwisselde landschappen met de meest spectaculaire zons- opkomst en ondergangen.

Wij reisden per vliegtuigje van accommodatie naar accommodatie, om zo sneller onze accommodaties te bereiken. De safaris begonnen eigenlijk al op het moment dat wij vanaf de airstrip opgehaald werd.

In Selous Wilderness Camp aan de Rufiji rivier, dat alleen per boot bereikbaar was, hebben wij na indrukwekkende safari’s, inclusief een wandelsafari met een authentieke bosjesman (Hadzabe), heerlijk gedineerd bij het kampvuur en de nachtelijke geluiden van hippo en bush baby’s kunnen ervaren. Tijdens een safari hier in het Nyerere National Park kregen wij trouwens een lekke band, wat best spannend was midden in de bush.

Wij zijn overal zeer gastvrij onthaald en in de watten gelegd door zeer vriendelijk en professioneel personeel.

Ikuka Safari Camp in Ruaha National Park, gebouwd boven op een heuvel, was voor ons het summum van verwennerij. Wat hebben wij genoten van dit super deluxe 5 sterren verblijf, waarbij alles tot in de puntjes geregeld werd. Hier waren alle maaltijden, gerechten en snacks homemade. En het personeel zorgde voor een koninklijk ontvangen-gevoel, iedere ochtend, middag en avond.

Wat ook op viel is dat zowel Nyerere – als Ruaha National Park stukken rustiger zijn dan de veel drukker Serengeti. Wij, en ook de rangers vonden het zeker belangrijk om niet alleen te fixeren op het zien van de Big Five, maar ook van andere dieren, prachtige vogels, waaronder prachtige uilen en Fish Eagles en vooral genieten van het Afrikaanse landschap.

Tot slot hebben wij de laatste dagen van onze vakantie door gebracht in Hodi Hodi, op Zanzibar. Het was een relatief eenvoudig kleinschalig resort, maar ook hier werden wij heerlijk vertroeteld door de eigenaresse en haar personeel en hebben wij lekker geluierd, gewandeld en op een ochtend vroeg gesnorkeld nabij Mnembe Island en hadden ook het geluk om tussen de dolfijnen te zwemmen.

Wij kijken terug op een zeer bijzonder reis. Het was een geweldige ervaring en wij hebben vele speciale blijvende herinneringen. Explore Tanzania hartelijk bedankt voor een onvergetelijke vakantie.

Arco en Kitty

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen