Onze memorabele reis naar Tanzania

1 september 2015 | Kato, Wout, Hanne, Ellen en Kristof

Hallo Marjolijn en Marloes,

We zijn ondertussen alweer bijna een weekje thuis, en nog elke dag denken we veelvuldig terug aan onze memorabele reis naar Tanzania. We hebben er echt ongelooflijk van genoten, elke dag bood weer iets anders (met, kan het beter, de hoogtepunten op de laatste safari-dag: de crossing én een cheetah met 2 welpjes, meer dan een uur helemaal voor ons alleen!). Daarnaast vonden we het ook een echt voorrecht om zowel met jullie als met Jean enkele zeer leuke avonden door te hebben doorgebracht in de green camps. Echt leuk om jullie wat beter te hebben leren kennen, en om te zien hoe enthousiast jullie bezig zijn met jullie zeer boeiende initiatief! Ik kan jullie nu al zeggen dat als we ooit vrienden zouden horen met Tanzania-plannen, dat we niet zullen twijfelen om jullie sterk aan te bevelen (heb dat eigenlijk zelfs al een paar keer gedaan in de voorbije dagen).

Ik wou ook nog even kwijt dat we echt wel zeer tevreden waren met Medukenya als gids. We hielden enorm van zijn rust en respect dat hij uitstraalt. Echt top! Het is leuk om zien hoe enthousiast onze kinderen hun boeiendste ervaringen delen met hun vrienden, en ik moet mezelf ook soms inhouden om vrienden en collega’s niet al te lang te vervelen met alles wat we meegemaakt en gezien hebben.

Ook Zanzibar is fantastisch meegevallen. Hodi Hodi was een wonderbaarlijke plek, en wat waren we blij dat we voor het Doa House gekozen hadden. Echt een huis volledig voor ons, wat een ruimte. En dan was er nog Julia, de perfecte gastvrouw. We voelden ons vanaf de eerste minuut volledig welkom, en ze voelt perfect aan wanneer ze even kan langskomen om het diner te bespreken, om te horen of ze iets voor ons kan doen om trips te organiseren, hoe ze dan even langskomt met wat strandspeelgoed, enz. Julia is echt iemand die gasten perfect weet te ontvangen, en als je dat kan combineren met zulk een mooie lodges op een zalige locatie, wat konden we ons dan nog meer wensen. Als we wandelingen maakten langs de kustlijn hebben we op het eerste zicht niets gezien wat maar kon tippen aan Hodi Hodi. Naast zalig uitrusten was één van de hoogtepunten op Zanzibar voor ons de full day snorkling trip, mét dolfijnen waar we zeer dicht naast hebben kunnen zwemmen. Ook dat was weer onvergetelijk ! Maar zo stilaan geraken we jammer genoeg weer in ons normale leventje, en dat zal zeker zo zijn vanaf dinsdag, als de kinderen weer naar school trekken… Maar elke avond even onze foto’s bekijken houdt de herinnering zeer levendig, en dat zal nog lang zo blijven. Nogmaals een dikke dankjewel om deze trip voor ons mogelijk gemaakt te hebben, en zeer veel succes in jullie verdere Explore Tanzania plannen.

Hartelijke groeten van, Kato, Wout, Hanne, Ellen en Kristof

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen