Onze reis in Tanzania

26 augustus 2015 | Axel Koning

Beste Marloes en Marjolijn,
Alle woorden schieten tekort voor de omschrijving van de ervaringen die we mee mochten maken tijdens onze reis in Tanzania.
Voor mij was het 30 jaar geleden dat ik in Tanzania was. Ik wilde nog steeds terug en nu kwam het er eindelijk van. Onze gids Allen heeft ons in 10 dagen vele aspecten laten zien. Hij is een wandelende encyclopedie, gastvrij, goed georganiseerd, zorgvuldig en heeft oog voor een goede belichting voor fotograven enzovoorts…. Hij hield rekening met onze wensen en mogelijkheden. Kortom we kunnen Allen aanbevelen! We hebben alleen bij de ingang van Serengeti meerdere uren moeten wachten, waardoor we ‘s-middags in Serengeti midden nog een minimale gamedrive hadden.
De verblijfplaatsen waren prima verzorgd, gastvrij met een uitstekende bediening. Pluim! Het kamperen in de natuur bij de dieren is een geweldige ervaring waar geen lodge tegen op kan. Uit de douche van Rhotia Valley viel nauwelijks warm water en dat valt erg tegen als je de warme Wayo bushdouche gewend bent…. We hebben ontzettend veel dieren, vogels, insecten etc. gezien en ik heb ‘kalenderplaten’ geschoten als natuurfotograaf.
In het kort onze successen: Veel olifanten (zo dichtbij dat we ze aan hadden kunnen raken) en baobab’s in Tarangire, Een mooie wandelsafari en leeuwen in de bomen van Manyara met langslopende olifanten in het kamp, In de Ngorongoro, kuddes buffels, nijlpaarden, prachtige landschappen met een neushoorrn (in de verte) Luipaarden in midden Serengeti. en in Noord Serengeti een fantastisch wandelkamp met gids Joseph en ranger George. De volgende dag tracteerde Allen ons op wel 3 crossings van gnoes door de Mararivier. Wat een enorm spektakel. Wat een avontuur!
Op Zanzibar ervoeren we Fumba Beach als een enorme luxe. Een prachtig ressort met vriendelijke mensen. We hebben de spicetour en Stonetown citytour via Fumba beach geboekt en dat was weer een groot succes en prima georganiseerd. Daarmee hebben we ook aan Zanzibar positieve belevenissen overgehouden. We hebben een geweldige safarireis gehad die uitstekend georganiseerd is. De 10 mooie dagen safari staan op ons netvlies als geweldige belevenissen. We zullen ExploreTanzania zeker aanbevelen als een uitstekende reisorganisatie om Tanzania te leren kennen. Voor ons is een droom uitgekomen.
Dank aan al die geweldige mensen die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt en jullie in het bijzonder.
Met vriendelijke groeten Axel Koning

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen