Overdonderd door Tanzania

30 mei 2023 | Mirjam, Frans en Kim

Op het moment dat je besluit naar Tanzania te gaan en helemaal niets weet van Afrika, laat staan van het land zelf, dan ga je op zoek naar een reisorganisatie die je kan helpen. Explore Tanzania was degene  die, nadat ik had gebeld, binnen een paar dagen met een reisvoorstel kwam, dat precies voldeed aan onze verwachtingen.

We zijn gevlogen op Dar es Salaam, hebben overnacht in een hotel vlakbij het vliegveld, want de volgende ochtend om 7.00 uur vlogen we door naar Iringa waar onze dochter vrijwilligerswerk doet. In een bajaji naar Iringa centrum, o.a. de markt bezocht en overnacht in Sunset Hotel, uitstekend met zeer vriendelijk personeel. De volgende dag kwam onze chauffeur/gids John ons ophalen en kon de safari beginnen. Via Dodoma, waar we hebben overnacht, doorgereden naar Tarangire National Park. Wat een indrukken die eerste dagen. Van Iringa, een vriendelijk stadje, over een weg met gaten en delen onverhard en met veel kleine dorpjes waar veel armoede is en naar ons “Mzungu” (blanke) wordt geroepen, tot een Nationaal Park waar toeristen heel normaal zijn. Overnacht in Tarangire Safari Lodge waar je vanuit je accommodatie een prachtig uitzicht hebt over het park en waar de blue balls (apen) en dikdiks (kleinste herten) vrolijk om je heen lopen. Volgende dag een game-drive door het park gedaan. Overdonderd door het prachtige landschap en de wilde dieren.

Overnachting in Karatu in Marera Valley Lodge, een zeer luxe lodge met heerlijk zwembad, uitstekend eten en vriendelijk personeel.

NgorongoroDe volgende dag vroeg op pad naar de Ngorongoro Conservation Area. Het uitzichtpunt op de Ngorongoro Krater in de Ngorongoro Hooglanden lag op het moment dat wij er waren in de wolken. Helaas geen uitzicht, maar van de andere kant konden we de Krater alsnog bekijken. Doorgereden naar Serengeti Nationaal Park voor een 3-daags bezoek aan het park. Wat een prachtige uitzichten over de eindeloze vlaktes! Vele kilometers gereden en heel veel prachtige dieren gezien. De neushoorn liet zich niet zien, maar dat is dan ook het enige wat we gemist hebben. De overnachtingen in Hippo Trails Camp waren heel bijzonder. Een buffel, nijlpaarden en giraffen liepen ‘s nachts rond onze tent. Dat was best spannend… Na een dikke week in Tanzania was het weer tijd om naar huis te gaan. We kijken terug op een onvergetelijke reis in een prachtig land!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen