Mei is een prachtige maand om te gaan

1 juni 2023 | Jos

Tanzania is zeer gastvrij en iedereen is vriendelijk. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Je kan hier smaakvol eten. Op de plekken waar ik ben geweest was er sprake van een goede hygiënische keuken. Zo heb ik gelukkig geen darmproblemen gekregen!

De Serengeti was bijzonder, fantastisch en intens. Niet verwacht dat ik zoveel wildlife van zo dichtbij zou gaan zien opleeuw het moment waarop de Serengeti op zijn/ haar groenst is. Mei is een goede maand om te gaan. Doordat het regenseizoen is (of afloopt), zijn er weinig andere toeristen, zijn de temperaturen relatief aangenaam en ziet het er voorjaarsachtig uit. Ik kom zeker nog een keer (in mei) terug! We verbleven in het Lemala Ewanjan Tented Camp: Dit was luxe kamperen in de wildernis. Ik geef het 5 sterren!: locatie, service en eten. Enig minpuntje was de groep Chinezen van de laatste avond (10 man), die nogal aanwezig waren (geluid, telefoons, roken).

Op Zanzibar verbleven we op Jambiani Beach: prachtige stranden en kleinschalige (boutique) hotels. Het was er rustig, mede door het laagseizoen. Hier waren volop mogelijkheden om activiteiten te ondernemen (heb ik niet gedaan). We hebben ook hier weer heerlijk gegeten.
Stone Town: leuk stadje. Rondleiding van 2 uur zeker de moeite waard (rijke historie en mooie gebouwen, goed om te zien dat ze volop aan het renoveren zijn).

Al met al zijn al mijn verwachtingen overtroffen en was het een reis die ik nooit zal vergeten (met dank aan jullie :-)).

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen