Tanzania-Zanzibar

25 september 2018 | Mark en Lydia

Beste Marjolijn,

Het duurde even voor we “geland” waren, maar we staan weer met beide benen op de grond. Het was inderdaad een fantastische ervaring. Onze tochten door de verschillende parken hebben een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Alle parken zo verschillend van aard en ook de lodges (vooral de Rhotia Valley, zeer indrukwekkend wat daar allemaal wordt ondernomen) of het overnachten in tenten waren hele belevenissen.

Te veel om op te noemen, maar in hoofdlijnen: alle wild in grote getale gezien (inclusief vele vogels), behalve dan de rinoceros, die zich kennelijk niet graag laat zien en ook van de gnoes, weliswaar in duizendtallen aanwezig, maar behalve een “minicrossing” zoals James dat noemde over een klein riviertje, hebben we een echte crossing gemist. Maar verder wat we gezien hebben was overweldigend van de kleinste vogeltjes (oa de kingfisher) tot grootste leeuwen en uiteraard alles dat daar tussen zit.

Hoewel jullie vast niet om foto’s verlegen zitten (en dan had ik nog een bescheiden camera, vergeleken bij vele anderen, die soms bijna een meterlange telelens uit hun jeep staken), maar ik vond dat tafereeltje wel geestig: Twee kaapse buffels die twee niet onaanzienlijke leeuwen lieten weten niet gesteld te zijn op hun gezelschap. De leeuwen probeerden zich op waardige wijze te verwijderen en gingen een tiental meters verderop weer rustig liggen, hetgeen kennelijk voldoende was voor de buffels.

Dan nog onze gids James: hij was niet alleen plezierig gezelschap, maar ook zeer kundig, had verschillende handboeken bij zich om verschillende beesten en vogels nader uit te duiden en ook onderlinge verschillen tussen male/female aan te geven ed. Hij was kennelijk ook zeer populair, want vele andere gidsen maakten graag een praatje met hem!

Verder was ik toch wel trots, dat ik op een gegeven moment, in rijdende landcruiser, als eerste een luipaard wist te spotten, die zich ergens hoog in de bomen, tussen takken en bladeren had verstopt.

Ten slotte ook Zanzibar was fantastisch, Stone Town bijzonder interessant en ook zeer gezellige en uitstekende koffie of eetgelegenheden. En het strand was natuurlijk een heerlijke afsluiting.

Kortom, als er ooit iemand naar vraagt zullen we jullie zeker aanbevelen om een safari bij jullie te boeken.

Met hartelijke groet,
Mark en Lydia

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen