Waar onze oermoeder Lucie rondwaarde …

6 oktober 2021 | Familie Blom

Beste Marjolein en Paul,

Het kan jullie niet zijn ontgaan dat ik veel belang hechtte aan deze reis, die een afspiegeling moest worden en is geworden van de warme band die ik met mijn zoons heb.
Het zaadje van onze belangstelling voor de Afrikaanse wildernis met daarin de wilde dieren werd geplant toen we in 1980 door een familielid in Zuid-Afrika daarheen uitgenodigd werden. Samen met onze drie zoons bezochten mijn vrouw en ik het Krugerpark en later de Kalahari Woestijn. Het zou een onvergetelijke reis worden.
We zijn inmiddels ruim 40 jaar verder en onze vrouw en moeder is helaas overleden.
Het destijds geplante zaadje is in de loop der jaren echter steeds verder ontkiemd. Mijn vrouw en ik maakten met vrienden verscheidenen reizen naar Afrika: Zimbabwe, Botswana, de Okavango-delta, Gabon, enz. Ook de zoons, inmiddels volwassen en met eigen gezinnen, reisden herhaaldelijk naar Afrika.
In 2018, een jaar na het overlijden van mijn vrouw, heb ik mijn zoons uitgenodigd voor een safari in Tanzania naar de parken Selous (thans Nyerere) en Ruaha, georganiseerd door een reisbureau in Londen en toen in vaste tented camps, een onvergetelijke gebeurtenis.
Maar het destijds geplante zaadje ontkiemt steeds verder, een niet te stuiten groei.
Ik wilde opnieuw met de jongens terugkeren naar Afrika, deze keer naar het meest ongerepte en weidse gebied dat er nog te vinden is: de Serengeti, waar een paar miljoen jaar geleden onze oermoeder Lucie rondwaarde en daarmee aan het begin van onze evolutie stond.
We vonden dat de dieren er over het algemeen wel doorvoed en heel gezond uitzagen. Mijn oudste zoon, kenner van olifanten en voortdurend bezig de talrijke vogels te determineren, vond dat ook de talrijke skeletten er gezond uitzagen…. Zijn jongere broer, een vrijwel professioneel fotograaf, was druk in de weer om met zijn kanon een van zijn 4000 foto’s te schieten (waarvan vast wel een paar naar Explore Tanzania zullen gaan) en de jongste broer probeerde steeds de cheetah, het luipaard of de leeuw even eerder te spotten dan de gids, wat zelden lukte.
Ons oog viel deze keer dus op reisbureau Explore Tanzania in Apeldoorn, dat in alle opzichten aan onze verwachtingen heeft voldaan.
We verbleven 1 nacht in Katambuga House bij Arusha, 4 nachten in Green Camp Kogatende/Noord Serengeti, 2 nachten in Mysigio Camp nabij de Ngorongoro krater en 2 nachten in Green Camp Lake Manyara National Park.
De organisatie was perfect: zeer competente gidsen, een comfortabele open terreinwagen (we legden dagelijks 100 Km af), sprookjesachtige locaties geheel voor ons alleen. Het personeel ter plaatse, buitengewoon vriendelijk, discreet en professioneel, zorgde voor de heerlijkste maaltijden en wist ook steeds de witte en de rode wijn op passende temperatuur op tafel te brengen. Maar eerst was dan al voor de borrel een mooi kampvuur aangelegd. Geen andere gasten, geen enkel lawaai, een welhaast tastbare stilte, een hemel waar je de sterren vanaf wilde plukken en heel dichtbij steeds weer de wilde dieren, de hyena’s, de kudde olifanten op weg naar zijn drinkplaats. We verplaatsten ons twee maal van kamp naar kamp per minivliegtuig, geheel voor ons alleen. Ook dat was wederom perfect georganiseerd.
Vaak hebben we ons afgevraagd hoe het mogelijk was in deze middle of nowhere zoveel perfectie te bereiken: er moet een geduchte organisatie achter zitten.
Wat hiervan zij: we maakten een fantastische reis en brengen bij dezen, namens ons vieren, hulde aan Explore Tanzania!

Harry, Derk-Jan, Casper en Warner Blom

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen