Wat een fantastische twee weken hebben wij gehad in Tanzania!

22 december 2019 | Lynn, Jan, Ines en Kim

We genoten niet alleen van de prachtige natuur, de vele dieren en vriendelijke bevolking, maar ook van de toporganisatie van Explore Tanzania! Alles was tot in de puntjes voor ons geregeld, aan onze verwachtingen werd volledig voldaan.

Wij kozen ervoor om naar de minder druk bezochte nationale parken, nl. Mikumi National Park, de Udzungwa Mountains en het Selous Game Reserve te trekken. Ook wilden we liever geen binnenlandse vluchten nemen, maar de afstanden tussen de parken met de 4×4 afleggen. Dat bleek een voor ons fantastische keuze te zijn! We brachten heel wat reistijd in de auto door, maar we hadden een aangename chauffeur die ons de eerste week uitstekend heeft begeleid. Onderweg doorkruisten we verschillende landschappen en kregen we een goed beeld van de levenswijze van de lokale bevolking.

In Mikumi National park genoten we van een game drive, waar we onze eerste giraffen, zebra’s, olifanten (reeds voor het binnenrijden van het park), leeuwen, buffels, gnoes, nijlpaarden,… hebben gespot.
Vervolgens trokken we naar de Udzungwa mountains waar we een volledige dag op wandelsafari gingen. We trokken naar watervallen met een prachtig uitzicht en waar de mogelijkheid was tot zwemmen.
Het laatste nationale park was Selous Game Reserve. Hier verbleven we 2 dagen. We gingen er 2x op game drive en deden een bootsafari. Ook hier hebben we tal van dieren gespot, waaronder bv. wilde honden!!!

We eindigden onze reis met een aantal dagen relaxen op Zanzibar.

Alle accomodaties waren precies zoals we het voor ogen hadden: gevarieerd (van huis naar lemen hut – naar hotel – naar safaritent – naar resort op Zanzibar), gezellig, vriendelijk personeel, lekker eten, mooie setting,…

Wij hoefden enkel nog te genieten…
En dat hebben we volop gedaan!!

Enorm bedankt aan de organisatie!

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen