Zanzibar, voor elk wat wils

3 november 2022 | Pien & Fabian

Eindelijk mocht onze reis naar Zanzibar doorgaan!
(Zo fijn, nadat het helaas in januari niet door kon gegaan in verband met covid.)

Vanaf het begin hebben wij leuk contact gehad met Explore Tanzania. Er werd ons gevraagd wat ons doel was van de vakantie en het budget, er hiermee werd een prachtige reis voor ons samengesteld.

We zijn op Zanzibar in totaal naar vier plaatsen geweest om zo het prachtige eiland te kunnen ontdekken, dat toch behoorlijk groot is. We wilden zowel relaxen, alsook dingen ondernemen. En dat is gelukt!

Onze prachtige reis begon in Stown Town, waar we logeerden in The Swahili House, midden in het oude centrum van de stad. Het was prachtig om vanaf het dakterras te kunnen kijken over de hele stad. Het gaf ons een magisch gevoel alsof je 50 jaar de terug in de tijd gaat.
De volgende dag deden we de city walking tour, geboekt via Explore Tanzania. Dat was erg fijn omdat we nog moe waren van de reis en we daardoor zelf dus even niet na hoefden te denken. Het was een geweldige manier om het oude centrum van Stone Town te ontdekken. Onze gids wist enorm veel over zowel de geschiedenis als actuele feiten. Erg leuk.

Op dag vier zijn wij vanuit Stone Town vertrokken naar onze volgende bestemming Matemwe, met onderweg daar naar toe een spice tour. Wat was dit leuk! Al het fruit en de kruiden groeide door elkaar heen en van alles mochten we proeven en ruiken!

Het Zanzibar Pearl boutique hotel in Matembwe, onze 2e bestemming, is een heerlijk hotel! Het voelde alsof wij op honeymoon waren, prachtig uitzicht over de Indische oceaan en ’s ochtends wakker worden bij het geluid van de golfen. Het ultieme vakantie gevoel was hier zeker aanwezig!

De laatste twee plekken waar we zijn geweest waren Bellevue Guesthouse in Bwejuu en de Fumba Beach Lodge in Fumba!
Bellevue Guesthouse was een eenvoudig maar heel schattig verblijf. Je had het gevoel alsof je in de jungle was, maar dan vlak achter het strand. Ook was het leuk dat Bwejuu op zichzelf heel rustig was maar op 7 min rijden met de taxi waren we in Paje, een leuk surfersdorpje waar je de drukte kon opzoeken.

Fumba Beach Lodge lag ook in een soort jungle. We hebben een upgrade gekregen naar een van de mooiste suites van het resort, waar de aapjes en slangen op je terras waren. Prachtig uitzicht op de zee en een leuke vlindertuin. We hebben het de laatste dagen hier heerlijk gehad, met goed eten wat we erbij hadden geboekt (half pension). Dit raden wij zeker aan, omdat het heel afgelegen ligt. Bij Fumba Beach Lodge heb je de mogelijkheid om verschillende tourtjes te boeken.

Al met al was het een reis om nooit te vergeten. Zanzibar is een prachtig eiland met voor ieder wat wils; activiteiten, prachtige stranden, heerlijke seafood en vooral lieve mensen die blij zijn dat je er bent! Hakuna Matata!

Wij gaan zeker nog een keer terug.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen