Zuid-Tanzania (in corona tijd): Fantastisch!

3 november 2020 | Gerrit, Marian en Thomas

Mijn vrouw en ik gaan regelmatig op safari. Ondanks – of juist vanwege – corona voelden we ook nu weer een grote drang om te gaan. Tanzania laat toeristen toe en het risico om daar besmet te raken is ongetwijfeld veel kleiner dan in Nederland. Het bleek echter niet eenvoudig om een reis te boeken. Gelukkig kwam ik op de site van “Explore Tanzania” van Marjolijn Pronk terecht. En toen ging het snel. Op 6 oktober het eerste contact, een week later alles geboekt en bevestigd en op 3 november was ik met vrouw en zoon (1 van de 4) in Dar es Salaam.

In goed overleg met Marjolijn de reis uitgestippeld. We waren al een paar keer in de (prachtige) parken in Noord-Tanzania geweest, maar nog nooit in de Zuiden. Dus dat moest er nu maar eens van komen. En ook dat was een succes. Eerst 3 nachten Selous, gevolgd door 2 nachten Mikumi en tot slot 4 nachten Ruaha. Aan Patrick hadden we een geweldige gids/chauffeur. Het is altijd verbazend hoe goed sommige mensen dieren kunnen spotten! En we zagen veel. Olifanten, leeuwen, buffels, een luipaard en cheetah, maar ook veel ander bijzonders.

Zoals wilde honden een giant owl, bat eared foxes, etc. Hoogtepunt was boottocht in Selous met een ongelooflijk aantal krokodillen (en veel meer). Maar ook Mdonya Old River Camp in Ruaha zullen we nooit vergeten, met overdag olifanten, impala’s, bavianen, mongoose en giraffes tussen de tenten en iedere nacht leeuwen om de tent en zelfs een kill van een leeuw op 7 meter afstand van de tent. Het voordeel van steeds een eigen landcruiser met chauffeur/gids vinden we ook groot. Je kunt iedere dag zo lang op pad als je maar wilt. Voor ons betekent dat iedere dag lunch mee voor onderweg (soms ook het ontbijt) en iedere dag 10 uur game drive en maar staan (het dak kan weg/omhoog) en genieten.

De wilddichtheid is wel wat minder dan in de parken in het noorden, maar de verscheidenheid aan dieren is ook hier groot en de diversiteit aan landschappen is zelfs indrukwekkender dan in het noorden.

 

 

En ja, nauwelijks/geen andere toeristen natuurlijk. Een ramp voor de lodges, maar geweldig voor ons. Ik maakte me zorgen dat het toch een beetje ongemakkelijk zou zijn als enig groepje in een kamp. Maar dat speelde totaal niet. De verzorging was fantastisch en we voelden ons als God in Fr….. Zuid-Tanzania.

Marjolijn, dank voor de organisatie en het mogelijk maken van deze reis.

Gerrit, Marian en Thomas.

Wil jij ook zo’n prachtige reis maken?

Bekijk dan de voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op voor een reis op maat!

voorbeeldreizen