Ontspannende yogareis naar Zanzibar

Helemaal tot jezelf komen op een schitterende plek op het tropische Zanzibar, hoe fijn is dat?!

Dit is een week met dagelijkse yogasessies, meditatie en ademoefeningen van je eigen instructeur.
Maar ook met een optie tot massage en heerlijk eten in goed gezelschap.
Het outdoor yogadek heeft prachtig uitzicht over de Indische Oceaan.

Februari is een prachtige maand om op Zanzibar te zijn en te genieten van de zon, het strand en de zee. De perfecte tijd om je na alle drukte van de donkere maanden ervoor weer helemaal op te laden. Vol nieuwe energie ga jij het voorjaar van 2025 tegemoet.
De yoga wordt gegeven voor zowel beginners als gevorderden.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Zanzibar Dag 1- 7
 • Stone Town Dag 3
 • Spice tour Dag 5
 • Snorkeltrip Dag 7
 • Zanzibar - Amsterdam Dag 8 - 9

Reisschema

Gun jezelf deze yogareis naar het tropische Zanzibar. In samenwerking met yogaschool Spirit of Yoga organiseren wij wederom in februari (6-14 februari 2025) een compleet verzorgde yoga retreat. Je geniet van yoga (kundalini, flow en yin), meditatie, ontspannende massages (optie) en gezonde hapjes en drankjes. Maar we pakken natuurlijk ook de hoogtepunten van Zanzibar mee: een spicetour, Stone Town en een snorkeltrip.

Zanzibar

Op donderdag 06 februari 2025 vertrek je vanaf Schiphol en kom je in de loop van de avond aan op Zanzibar. Hier word je opgewacht door onze collega, die je naar je accommodatie aan de zuidwestkust van Zanzibar brengt. Een sfeervol Afrikaans paradijs met huisjes in ecologische stijl.

Op deze plek aan de azuurblauwe Indische oceaan kom je meteen helemaal tot rust. De volgende dag start je met je eerste yogales. Na een gezamenlijk ontbijt kun je gebruik maken van alle faciliteiten van het resort, zoals bijvoorbeeld de spa en de infinity pool. Maar je kunt ook  zwemmen, snorkelen, heerlijk in de hangmat of een wandeling maken door het (vissers)dorpje naast het resort … kijk maar. Iets later op de dag volgt er dan nog een yogasessie.

Stone Town

Vandaag vertrek je na de yoga en je ontbijt gezamenlijk naar het historische stadje Stone Town, waar je wordt opgewacht door een gids die je het dagelijkse leven in Stone Town laat zien, en informeert je over haar geschiedenis en architectuur.

De tour in Stone Town begint met een kopje koffie in Jaws Corner op de barazas (banken aan het gebouw), omringd door mannen die bao spelen (traditioneel bordspel). Op de Darajani-markt zie je wat er echt aan de hand is, achter de schermen. Niet ver van Darajani ligt de Malindi dhow-haven, waar de meeste goederen, aardappelen, tomaten en rijst bijvoorbeeld het eiland binnenkomen via dhows van het vasteland.

Na de lunch is er alle gelegenheid om nog even terug te lopen naar dat leuke cafeetje of winkeltje dat je net had gezien …

Spice tour

Na de yoga en je ontbijt vertrek je met elkaar naar de authentieke specerijenboerderij van de familie Abeids.

De spice tour leert je over tropisch fruit, kruiden en zeldzame plantensoorten. Afhankelijk van het seizoen zullen we vanille, kardemom, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, citroengras, kruidnagel, ylang-ylang, komijn, knoflook, gember, koriander, peper, tamarinde, chili, oregano en vele anderen zien en proeven. Je hoort hier alles over de eigenschappen en oorsprong van elke specerij, en hun gebruik als medicijn of in eten en drinken. Zorg ervoor dat je alles ruikt en proeft!

Voordat we terugrijden, geniet je nog van een lunch op de boerderij, gekookt door de vrouwen in de familie met producten van hun boerderij.

Snorkeltrip

Na de yoga word je opgehaald en naar een prachtige snorkelplek nabij Mnemba eiland gebracht.

Mnemba Eiland is een beschermd natuurgebied met een enorm ovaal rifsysteem, 7×4 km groot, gelegen op ongeveer 2 km uit de noordoostelijke kust van Zanzibar Eiland. De riffen rondom het eiland zijn kleurrijk en je kunt er leeuwvissen, murenen, pijlstaartroggen en schildpadden in het ondiepe water zien zwemmen. Met een beetje geluk zwem je omringd door dolfijnen. Lunchen doen we in een lodge op het strand.

Deze laatste avond in het resort sluiten we af met een ceremonie onder de sterren, rondom het kampvuur op het strand aan de Indische Oceaan.

Zanzibar - Amsterdam

Vandaag heb je dan alweer de laatste yogales met uitzicht op de azuurblauwe Indische Oceaan.

Deze ochtend besteed je helemaal naar wens bij deze heerlijke accommodatie waar je kan genieten van de mooie locatie, de zee en het zwembad.

’s Middags word je naar het vliegveld nabij Stone Town – het Abeid Amani Karumi Airport – gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Details van de reis

Dit yoga retreat met Explore Tanzania is een groepsreis, en is tot stand gekomen in samenwerking met yogaschool Spirit of Yoga.
Alle genoemde activiteiten worden aangeboden voor de hele groep, maar het staat je uiteraard vrij om daarvan een of meerdere onderdelen over te slaan als dat een keer beter uitkomt.

8-daagse Yoga Retreat Zanzibar8-daagse Yoga Retreat Zanzibar8-daagse Yoga Retreat Zanzibar8-daagse Yoga Retreat Zanzibar8-daagse Yoga Retreat Zanzibar8-daagse Yoga Retreat Zanzibar8-daagse Yoga Retreat Zanzibar8-daagse Yoga Retreat Zanzibar

Hoogtepunten

 • Twee maal daags Yoga (afwisselend flow en Yin)
 • Dagelijks kundalini yoga, meditatie en yoga nidra
 • Eigen ervaren yoga instructeur
 • Sjamanistisch kampvuur healing ritueel
 • Leren werken met visualisaties, affirmaties en EFT’s
 • Stadstour en lunch Stone Town (Werelderfgoed)
 • Spicetour met lunch
 • Snorkeltrip

Opties:

 • Strandwandeling
 • Zwemmen, duiken, vissen, zeilen
 • Vegetarisch, vegan en/of detox
 • Massages

Datum

Deze yogareis vertrekt van Schiphol op donderdag 06 februari 2025 * (’s ochtends) en eindigt een week later op vrijdag 14 februari 2025 (’s ochtends).

De reis gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee. Dus geef je snel op want vol=vol. 

* = De exacte datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Prijsindicatie

De prijs voor deelname aan deze groepsreis is:
€ 1410 p.p. op basis van een gedeelde kamer

De toeslag voor een eigen kamer is: € 250 p.p.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Welkomst smoothie
 • 7x overnachting
 • Gebruik van alle faciliteiten van de accommodatie
 • Gratis water, koffie en thee
 • 7x ontbijt en 6x diner (al dan niet vegetarisch of vega)
 • 2x per dag yoga (kundalini, flow en yin) met Spirit of Yoga
 • Genoemde excursies (Stone Town, specerijen – en snorkeltrip)
 • Kick-off bijeenkomst begin januari

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Eigen yoga materiaal
 • Massages
 • Optionele activiteiten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50) en SGR (€5,00)

Dagprogramma

Deze retraite biedt een holistische benadering, waarbij fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn worden aangepakt voor een evenwichtige, transformerende ervaring.

Elke dag begint met een meditatie, ademoefeningen en kundalini yoga.
Daarna volgt een andere vorm van yoga die wisselend flow – en yin yoga zal zijn.

Aan het eind van de middag volgt dan ook weer een yogasessie met yoga, meditatie, ademoefeningen en aanvullend de andere technieken en rituelen die op het programma staan.

De dagen zonder excursie zijn door jou zelf in te vullen.
Op de dagen met excursie zullen de yoga en meditatie worden aangepast aan het rooster van die dag.

Yoga en meditatie

Yoga
Kundalini yoga is een spirituele yogavorm gericht op het opwekken van latente energie in het lichaam. Door fysieke houdingen, ademwerk, meditatie en mantra’s wordt deze “kundalini-energie” geactiveerd, die in de ruggengraat sluimert. De energie beweegt omhoog door de chakra’s, wat kan leiden tot verhoogd bewustzijn en emotioneel evenwicht. Kundalini-yoga staat bekend om dynamische oefeningen en integratie van lichaam en geest. Is gericht op spirituele groei en zelfbewustwording.

Flow yoga is een dynamische vorm van yoga, met een verbindende adem wordt je door de houdingen heen geleid. Flow yoga is van nature Yang – stevig, actief en op spierkracht gericht. Omdat alles in het leven bestaat uit de juiste balans, wordt deze vorm van yoga gecombineerd met Yin.

Bij Yin yoga yin yoga verblijf je een langere tijd in de houdingen die alleen zittend en liggend zijn, en ben je alleen maar aan het loslaten en ontspannen.
De combinatie met flow yoga maakt je lichaam soepel en krachtig, waardoor je energie weer kan stromen en je in balans komt, je weer krachtig en flexibel in het leven staat.

Meditatie
Je krijgt tools aangereikt om te leren hoe te mediteren, voor beginners en gevorderden.

Bij een geleide meditatie wordt je door een mediatie heengeleid om in een diepe ontspanning te komen en energie in je lichaam in beweging te zetten.

Je gaat tevens aan de slag met visualisatie, affirmatie en energie-werk om richting te geven aan je leven. Waar sta je nu waar wil je naartoe.

Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap.
Terwijl je tijdens meditatie je concentratie en bewustzijn traint, is het doel van Yoga Nidra om je bewustzijn te verminderen en het onderbewustzijn te activeren.

Ademwerk en EFT (Emotional Freedom Techniques) zullen worden gebruikt voor het loslaten van oude patronen die niet meer dienen of toxisch zijn. Met deze twee technieken kun je oude trauma’s loslaten en jezelf opnieuw programmeren.

Bianca

Yoga instructeur Bianca heeft veel ervaring en is zeer gedreven in haar vak. Graag vertelt ze kort over haar passie.

Bianca Visser: “Na mijn eerste yoga ervaring dacht ik gelijk “hier wil ik meer van weten!”
Het voelde zo goed voor mijn lichaam en geest al na de eerste les. Magisch voelde het voor mij.
Toen ben ik in 2007 begonnen met mijn eerste opleiding, daarna volgden nog meerdere opleidingen. Ik geef kundalini, vinyasa flow, hatha en yin yoga, maar stem vooral af wat mijn leerlingen nodig hebben. Ik heb nu 14 jaar mijn eigen studio in Apeldoorn. Tevens ben ik gediplomeerd masseuse en heb me gespecialiseerd in bindweefselmassage en cupping!
Ik verwerk adem-oefeningen, meditatie, yoga nidra en filosofie in mijn lessen!
Voor mij is yoga een levensstijl!
Mijn wens is zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze manier van leven, om zo veel meer uit ons bestaan te halen.”

Galerij

Gun jezelf deze compleet verzorgde en ontspannende yogaweek,
en geniet van het eiland, de zon, het strand, de zee,
het gezonde eten en de yoga.

8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
Yoga Tanzania
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar
8-daagse Yoga Retreat Zanzibar

Yoga groepsreis

Dit yoga retreat is een groepsreis van Explore Tanzania in samenwerking met yogaschool Spirit of Yoga.
Geef je snel op want vol = vol.

Gun jij jezelf dit yoga retreat?

Neem direct contact met ons op!

Klik voor meer voorbeeldreizen, zoals de ‘Yoga & Safari week’, of een reisadvies op maat op een van onderstaande buttons:
voorbeeldreizen Contact