De Big Five Zuid Tanzania

Minder bekend, maar niet minder mooi: Mikumi National Park en Nyerere National Park (voormalig Selous Wildreservaat). Ongerepte natuurgebieden met ongekende safari-mogelijkheden en veel wilde dieren. De luipaard, leeuw, olifant, buffel en neushoorn (Big Five) ga je zeker spotten.

Mikumi wordt ook ‘Klein Serengeti’ genoemd. En de vele rivieren en meren in Nyerere National Park staan garant voor prachtige bootsafari’s. Er is veel te ontdekken in deze gevarieerde gebieden, te voet, per boot en per jeep.
Na de safari vaar je naar het tropische Zanzibar om heerlijk te relaxen aan het strand, of in en op het water actief te zijn.

 • Reisschema Klik om te bekijken
 • Dar es Salaam Dag 1
 • Mikumi Dag 2 - 3
 • Selous Dag 4 -6
 • Zanzibar Dag 7 - 12
 • Amsterdam Dag 12 - 13

Reisschema

Je safari begint met een mooie autotocht vanuit Dar es Salaam naar Mikumi National Park en vanaf daar door naar Nyerere National Park. De komende vijf dagen worden ingevuld met safari’s per jeep, korte wandelsafari’s en een bootsafari. Het is bijzonder om de dieren te voet en vanaf het water te bekijken.
Na de safari vaar je naar Zanzibar. Je verblijft dan vijf dagen in een heerlijke lodge op het witte zandstrand, waar je ofwel uren in je hangmat naar de zee kan liggen luisteren danwel dit kan afwisselen met sportieve en/of culturele activiteiten.

Dar es Salaam

De reis begint in Dar es Salaam; het economisch hart van Tanzania. Je wordt op het vliegveld opgehaald en naar een comfortabel hotel aan het water gebracht, net buiten het centrum van Dar es Salaam. Een fijne plek om ’s avonds te genieten van een hapje en drankje na de vlucht.

Mikumi

Je gids komt je ophalen in het hotel en samen reizen jullie naar Mikumi National Park. Vanuit Dar es Salaam rijd je langs dorpen en mooie landschappen. In de middag maak je al meteen een jeepsafari. Je overnacht in het park op een geweldige locatie.
Ook de volgende dag geniet je volop van de schoonheid van het park en de vele wilde dieren die je gaat zien. Je picknicklunch eet je midden in de bush.

Selous

Na een heerlijk ontbijt vertrek je vanuit Mikumi National Park naar het naastgelegen Nyerere National Park. Onderweg zie je weer van alles; dit is safari.

De volgende dag begint met een vroege wandelsafari, gevolgd door een jeepsafari. Aan het eind van de middag maak je een bootsafari bij zonsondergang. Nog een volle dag safari per jeep en je hebt een goede indruk van dit enorme reservaat en de vele dieren die er leven.

Prachtige avontuurlijke en afwisselende dagen, midden in de natuur.

Zanzibar

Na het ontbijt word je naar de haven van Dar es Salaam gebracht en vaar je met de ferry naar Zanzibar Eiland. Aangekomen op het tropische Zanzibar rij je langs plantages en door authentieke dorpjes naar de oostkust van Zanzibar Eiland. Kenmerkend zijn de lange witte zandstranden en het kristalheldere turquoise water van de Indische Oceaan. Langs deze kust liggen koraalriffen waar je prachtig kunt snorkelen of duiken.

Amsterdam

Je vliegt vanaf Zanzibar Eiland – via Dar es Salaam of Nairobi – terug naar Amsterdam waar je de volgende ochtend aankomt.

Details van de reis

Voor je safari’s in Mikumi en Nyerere kun je kiezen voor comfortabele verblijven in een tent of hut, tot de meest luxe accommodaties midden in het reservaat waar het je aan niets ontbreekt. De safari activiteiten zijn onder leiding van professionele gidsen en samen met andere gasten van het kamp.

De Big Five in Zuid TanzaniaDe Big Five in Zuid TanzaniaDe Big Five in Zuid TanzaniaDe Big Five in Zuid Tanzania

Hoogtepunten

 • Wandelsafari
 • Bootsafari
 • (Open) Jeepsafari’s
 • Tropische strandvakantie op Zanzibar

Prijsindicatie

Comfort accommodaties *:
€ 2396 p.p. bij 2 personen
€ 1712 p.p. bij 4 personen

Select accommodaties *:
€ 3263 p.p. bij 2 personen
€ 2532 p.p. bij 4 personen

Exclusief en bush camps *:
€ 3797 p.p. bij 2 personen
€ 2877 p.p. bij 4 personen

Dit is de prijs voor de meest gangbare reisperiode. Deze kan lager uitpakken in het laagseizoen, gunstige wisselkoers, het aantal reizigers en/of kinderen. Deze kan iets hoger uitpakken tijdens feestdagen of minder gunstige wisselkoers.

* = Bekijk de mogelijkheden op onze overzichtspagina en gebruik de ‘filter’ om jouw favoriete accommodatie te selecteren.

Inclusief

 • Alle transfers
 • Kleinschalige en sfeervolle accommodaties
 • De meeste maaltijden
 • Gezamenlijke safari’s in een 4WD jeep en boot met een zeer deskundige gids
 • Entreegelden Nationale Parken
 • Binnenlandse vluchten
 • SGR garantie

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien
 • Optionele activiteiten
 • Lunch en diner op Zanzibar

Galerij

Nyerere National Park met haar Rufiji rivier in combinatie met Mikumi National Park is een complete en afwisselende safari-combinatie. Nog een paar nachten op Zanzibar en je hebt een heerlijke reis.

Explore Tanzania - Accommodatie Dar-es-Salaam - Hotel Slipway
Dar es salaam vakantie
Mikumi safari
Explore Tanzania - Accommodatie Mikumi National Park - Vuma Hills
Mikumi safari
Mikumi safari
De Big Five in Zuid Tanzania
Selous safari
De Big Five in Zuid Tanzania
De Big Five in Zuid Tanzania
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Roho ya Selous
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Lake Manze Tented Camp
Explore Tanzania - Accommodatie Selous Game Reserve - Roho ya Selous
De Big Five in Zuid Tanzania
De Big Five in Zuid Tanzania
Zanzibar vakantie

Jouw reis op maat

Dit is een voorbeeldreis. Jouw reis wordt volledig op maat voor jou samengesteld. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen, de activiteiten die je kunt ondernemen, het seizoen en budget.


voorbeeldreis

1
Kies je favoriete voorbeeldreis
wensen

2
Noteer jouw aanpassingen & wensen
voorstel

3
Ontvang jouw persoonlijke reisadvies

Hulp met jouw reis?

Bekijk ook andere voorbeeldreizen die volledig naar wens aan te passen zijn of
neem direct contact met ons op!

voorbeeldreizen Reisadvies